🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kansanopistot

Elokuva- ja TV-ilmaisu

HEO Kansanopisto, paikassa Helsinki
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
19 elokuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Elokuva- ja TV-ilmaisu

Elokuva- ja TV-ilmaisun opintolinja

Onko elokuva-​ala intohimosi? Haluatko tehdä lyhytelokuvia? Haluatko syventyä kuvaamiseen ja editoimiseen? Pyritkö opiskelemaan elokuva-​alan yliopisto-​opintoihin? Elokuva-​ ja TV-​ilmaisun opinnot antavat perustiedot ja -​taidot elokuvien suunnittelusta ja toteutuksesta. Opintolinja on suunnattu etenkin alan ammattiopintoihin tähtääville. Opinnot sopivat sekä dokumentaarisen että fiktiivisen elokuvan eri tuotantotehtävistä kiinnostuneille. Koulutus kestää koko opintovuoden. Elokuva-​ ja TV-​ilmaisun opinnot ovat päiväopiskelua. Opetusta on pääasiassa arkipäivisin.

Opintojen tavoitteet

HEOn Elokuva-​ ja TV-​ilmaisun opintolinjalla opiskelijat syventyvät monipuolisesti elokuvalliseen ajatteluun, ammatilliseen tuotantokulttuuriin sekä elokuva-​ ja TV-​ilmaisun osa-​alueisiin: elokuva-​ ja TV-​tuotantoon, kuvaukseen ja valaisuun, äänisuunnitteluun ja äänitykseen, elokuvaleikkaukseen ja videoeditointiin, dramaturgiaan ja käsikirjoittamiseen, henkilöohjaukseen ja näyttelijäntyöhön sekä dokumenttielokuvantekoon. Opinnoissa suoriutumisen edellytyksenä on vähintään peruskoulutason oppimäärä suoritettuna.

Elokuva- ja TV-ilmaisun opintojen sisältö

Elokuva-​ ja TV-​ilmaisun opintovuotta rytmittävät käytännön projektit, joissa opiskelijat voivat kehittää teknistä osaamista, ryhmätyötaitoja, luovuutta sekä taiteellista ilmaisua. Projekteissa tehdään fiktiivisiä ja dokumentaarisia lyhytelokuvia, mainos-​ ja musiikkivideoita, sekä toteutetaan TV-​ohjelma studiotiimissä. Projekteissa opiskelijat voivat syventyä juuri niihin osa-​alueisiin, jotka kiinnostavat itseä eniten.

Elokuvallista yleissivistystä laajennetaan tutustumalla elokuvahistorian keskeisiin suuntauksiin. Opintovuoden aikana katsotaan laatuelokuvia sekä opiskelijoiden tuotoksia elokuvateatterissa.

Keväällä järjestetään valintakoevalmennus, joka on tarkoitettu alan ammatillisiin opintoihin hakeville. Opintovuoden lopulla opiskelijat pääsevät työharjoittelussa tutustumaan viideksi viikoksi alan työpaikkoihin ja työtehtäviin.

Opinnoista vastaavat alan korkeakoulutetut osaajat ja opettajat, joilla on vankka kokemus elokuva-​alan koulutuksesta. Vierailijoina toimii myös elokuva-​ ja tv-​ilmaisun huippuammattilaisia. Opiskelun hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut. Opiskeluun sisältyy myös yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Elokuva- ja TV-ilmaisu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Aikataulu

Lukuvuosi 2023-2024 alkaa 17.8.2023 ja päättyy 29.5.2024.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu on maksullista, kysy lisätietoja suoraan oppilaitoksesta

Opiskelumaksu voidaan maksaa myös erissä. Kirjautumismaksu peritään opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä ennen opintojen aloittamista.

Opiskeluun sisältyy yksi lämmin ateria lähiopetuspäivinä arkipäivisin. Asuntolassa asuville kuuluvat lisäksi aamupala ja lounas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Elokuva- ja TV-ilmaisu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.