Sivuston käyttötapa: Mobiili

Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 vuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Helsinki
Kansanopistot

Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus

liikunta- ja terveystieteet

Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opintolinjalla voit suorittaa Auktorisoidun Personal Trainer -koulutuksen (APT®), avoimen yliopiston perusopintoja sekä opiskella liikuntalajituntemusta ja liikunnallisen kuntoutuksen perusteita.

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opinnoissa opiskelijat syventyvät terveyden, liikunnan ja ravitsemuksen teoriaan ja käytäntöihin. Opinnoissa suoritetaan terveysliikuntaa, terveyden edistämistä ja ravitsemusta painottavat Personal Trainer -opinnot sekä liikuntalääketieteen perusopinnot.

Lukuvuoden aikana opiskellaan myös joko ravitsemustieteen tai liikunnan ja terveyden perusopinnot. Lisäksi opiskellaan liikuntalajituntemusta ja liikunnallisen kuntoutuksen perusteita sekä lajikohtaisia harjoitteita ja ohjausta käytännössä.

Opintolinja soveltuu erinomaisesti Personal Traineriksi haluaville, liikuntatieteelliseen tiedekuntaan aikoville ja kaikille liikunnasta, terveydestä ja ravitsemuksesta kiinnostuneille. 

Opintojen tavoitteet ja sisältö

HEOn Liikunta- ja terveystieteiden opintoihin sisältyvät Personal Trainer -opinnot sekä liikuntalääketieteen perusopinnot. Lisäksi opiskelijat valitsevat joko ravitsemustieteen perusopinnot tai liikunnan ja terveyden perusopinnot.

Personal Trainer -opinnot: Liikunta- ja terveystieteiden linjalla opiskelijat saavat edellytykset toimia Personal Trainerina. Opinnoissa teoria on nivottu yhteen käytännön tilanteisiin kuntosaleilla ja eri liikuntapaikoissa. Personal Trainer -opinnoissa painotetaan hyvän asiakaspalvelun merkitystä liikunnan ohjauksessa. Lukuvuoden lopulla opiskelijat tutustuvat oman yrityksen perustamiseen ja osallistuvat kolmen viikon mittaiseen työharjoitteluun Personal Trainerin työkentällä (mm. liikuntapaikat ja -keskukset).

Terveysliikunnan perusopinnoissa (25 op) opiskellaan elimistön rakennetta ja toimintaa, lihastyön energia-aineenvaihduntaa ja hermolihasjärjestelmän toimintaa sekä kehon kuormittamisen vaikutuksia eri tilanteissa. Opinnoissa opiskelijat tutustuvat liikunnan terveydelliseen merkitykseen ja käyvät läpi sekä välittömiä että pitkäaikaisia vaikutuksia eri elämänvaiheissa niin terveillä henkilöillä kuin myös erilaisia sairauksia sairastavilla. 

Ravitsemustieteen perusopintojen (25 op) tavoitteena on ymmärtää ravitsemuksen yhteys terveyteen väestö- ja yksilötasolla. Ravitsemustieteessä opiskelijat tarkastelevat ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä ruoan vaikutusta hyvinvointiin. Lisäksi opinnoissa arvioidaan elintarvikkeita ravinnon lähteenä.

Liikunnan ja terveyden perusopintojen (25 op) tavoitteena on saada ymmärrys liikunnan ja terveyden merkityksestä yksilön ja yhteiskunnan kannalta sekä antaa perustiedot liikunta- ja terveystieteiden alan käsitteistä ja teorioista.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun). Voidaan maksaa myös erissä.

  • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 3,3

Perustuu 3 arviointiin

Neiti Kuu
Vasta valmistunut oppilas opettaa täällä kyykkyklinikkaa ja opetuksia, ei ole PT pätevyyden lisäksi mitään muuta, olen ollut vähän pettynyt tähän opetukseen, sillä ajattelin että opettajilla olisi vuosien kokemus alalta tai joku muu liikunta- tai ravitsemusalan tutkinto. Kuulin toiselta että opiskelijalta että vuosittain tänne tulee noin 30 opis...
Näytä kokonaan
Peppiina
Opettajat eivät olleet ammattitaitoisia ja vaihtuivat pitkin vuotta. Tuntui, että opintoihin liittyvät asiat eivät olleet kenenkään hallussa. Luvatut yliopistoon valmentavat tunnit olivat vähäisiä ja alkoivat vasta huhtikuun lopulla, kun koulu loppui jo 1.5. Personal traineriksi valmistuu nopeammin ja halvemmalla muussa koulutuksessa. Samoin avo...
Näytä kokonaan
ATM
Kattava yhdistelmä liikunta- ja terveystiedettä. Tasokasta avoimen yliopiston opetusta, Personal Trainer koulutus, mahtavat opettajat, hyvä ilmapiiri.
Arvioinnit
Arvioinnit
(3,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 16 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Liikunta- ja terveystieteiden opintolinja & PT-koulutus täytä seuraavat tiedot: