Sivuston käyttötapa: Mobiili

Radio- ja TV-journalismin opintolinja

HEO Kansanopisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
suomi
Opintotukikelpoinen
   
Päiväopinnot
Helsinki
Kansanopistot

Radio- ja TV-journalismin opintolinja

radio- ja tv-journalismi

Radio- ja TV-journalismin opintolinja

Radio- ja tv-journalismin opinnoissa saat perusvalmiudet radio- ja tv-ohjelmien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Opetuksessa keskitytään radion lähetysvirtaan ja muiden sähköisten medioiden ajankohtais- ja uutistuotantoihin. Lukuvuoden aikana osallistut toimitustyöhön ja opiskelijaprojekteihin.

Opintojen tavoite

Radio- ja tv-journalismin opintolinjan tavoitteena on, että opiskelijat saavat monipuoliset journalistiset valmiudet erityisesti radion ja television ohjelmatyössä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat saavat hyvän perustan mediasisältöjen tuottamiselle, oman mediapersoonan kehittämiselle sekä viestintäalan jatko-opinnoille.

Opintojen sisältö ja toteutus

HEOn Radio- ja tv-journalismin opintolinjalla opiskellaan muun muassa journalistista tiedonhankintaa, käsikirjoittamista, haastattelutekniikkaa, studiotyöskentelyä, kuvausta, äänitystä sekä digitaalista jälkikäsittelyä. Myös digijournalismin perusteet tulevat lukuvuoden aikana tutuiksi.

Opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää kirjallista ilmaisua verkossa sekä esiintymisvalmiuksia juontajana ja toimittajana. Käytännön kokemusta opiskelijat saavat syyslukukaudella video/tv-projektissa ja kevätlukukaudella medialinjojen yhteisessä verkkojulkaisussa, johon sisältyy pääkaupunkiseudulla kuuluva Trombit FM -paikallisradiokanava.

HEOn Radio- ja tv-journalismin opintolinja tekee yhteistyötä Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun kanssa. Opintoihin kuuluu kursseja Haaga-Helian avoimen ammattikorkeakoulun journalismiohjelmasta, josta opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa maksimissaan 27 opintopistettä.

Lukuvuoden aikana opiskelijat pääsevät vierailemaan mediataloissa ja tuotantoyhtiöissä. Lisäksi vierailijoina käy tunnettuja media-alan tekijöitä kertomassa omista työmenetelmistään. Opetusohjelmaan kuuluu kuuden viikon työharjoittelu. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Radio- ja TV-journalismin opintolinja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

HEOon haetaan erillisellä haulla oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta. Opintolinjat täytetään sitä mukaa kun opiskelemaan hyväksytyt vahvistavat opiskelupaikkansa.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Opiskelu HEOssa on päätoimista. Opiskelijoilla on oikeus hakea Kelan opintotukea ja opintotuen asumislisää. Lukuvuoden hinta on 3480 € (sis. 150 €:n kirjautumismaksun). Voidaan maksaa myös erissä.

  • Kirjautumismaksu 150 euroa, joka peritään aina opintojen alkaessa.
  • Maksuerät 1-7 (syyskuusta maaliskuuhun), á 435 €.
  • Maksuerä 8 (huhtikuu) 285 €.
  • Toukokuussa ei maksuerää.

Hintaan sisältyy kaikki maksut ja palvelut sekä yksi lämmin ateria arkipäivisin opiston ravintolassa.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Radio- ja TV-journalismin opintolinja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

HEO Kansanopisto

HEO Kansanopisto

HEO on suosittu kansanopisto Helsingin Kalliossa. Nykyisin HEO on Suomen suurin vapaan sivistystyön koulutuksiin erikoistunut kansanopisto. Opisto tarjoaa media- ja kulttuurialan opintoja sekä tehokkaan mahdollisuuden aloittaa yliopisto-opinnot ja edetä akateemiselle uralle. HEO on turvallinen, innostava ja uudistuva oppilaitos, joka käyttää...


Lue lisää oppilaitoksesta HEO Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

HEO Kansanopisto

Kirstinkatu1
00530 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.heo.fi

Arvioinnit

Keskiarvo: 5

Perustuu 3 arviointiin

Jere
(5)
Aivan loistava.
Roope
(5)
Intensiivistä ja hyvin valmistavaa opetusta. Aineen opettajat sekä radio- että tv-opinnoissa ovat alan tunnistettuja ammattilaisia ja he jakavat osaamistaan sekä vinkkejä työllistymiseen.
Köyhän miehen Leppilampi
(5)
Käytännönläheistä opetusta. Pieni teoriapuoli, minkä jälkeen oppiminen tapahtuu tekemällä! Radiotyöskentelyä, dokumenttien tekoa, katujournalismia, makasiiniohjelmia yms!!
Arvioinnit
Arvioinnit
(5,0)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä koulutuksen arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,4)
Perustuu 15 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Radio- ja TV-journalismin opintolinja täytä seuraavat tiedot: