🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Suomen kieli ja kirjallisuus, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto, paikassa Joensuu
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Suomen kieli ja kirjallisuus, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Suomen kielen opinnot antavat laajan tietämyksen kirjoitetusta ja puhutusta suomen kielestä sekä käytännön taitoja kielenkäytössä ja kielen normien hallinnassa. Opintojen aikana tutustut suomen kielen tutkimukseen ja opit tarkastelemaan puhuttua ja kirjoitettua kieltä sen eri muodoissa.

Kirjallisuuden opinnoissa perehdyt kotimaisen ja yleisen kirjallisuuden eri muotoihin, historiaan ja nykytilaan. Tutustut kirjallisuuden merkkiteoksiin ja kirjallisuudentutkimuksen lähtökohtiin, ja opit tarkastelemaan kirjallisuutta yhteydessä kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Voit valintasi mukaan perehtyä myös kirjallisuuden lähialueisiin kuten elokuvaan, sarjakuvaan ja mediateksteihin.

Opetus kytkeytyy oppiaineiden tutkimuksen painoaloihin: Suomen kielen tutkimus kohdistuu erityisesti murteisiin ja muuhun puhuttuun kieleen, itämerensuomalaisiin kieliin (erityisesti karjalan kieleen) ja kielikontakteihin sekä suomen kieliopin ilmiöihin. Kirjallisuudentutkimuksessa painottuvat kirjallisuuden yhteiskunta- ja kulttuurisuhteet, kulttuurintutkimuksen näkökulmat ja kertomustutkimus.

Itä-Suomen yliopistossa tutkitaan monitieteisesti mm. rajoja, liikkuvuutta ja kulttuurien kohtaamista, ja suomen kielen ja kirjallisuuden tutkimus liittyy näihin tutkimusteemoihin.

Opetuksessa hyödynnetään lähiopetuksen lisäksi etä- ja hybridiopetusta. Kurssien lisäksi voit suorittaa opintoja myös tenttimällä kirjallisuutta ja tekemällä itsenäisesti oppimistehtäviä.

Opetus on pääasiassa suomenkielistä. Suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelu on kuitenkin kansainvälistä, ja voit sisällyttää opintoihisi myös muunkielisiä opintojaksoja.

Suomen kielen ja kirjallisuuden koulutuksessa painottuu yhteistyö muiden kielen- ja kulttuurintutkimuksen alojen kanssa. Opintojesi aikana tutustut humanistisia aloja yhdistäviin teemoihin ja lähestymistapoihin.

Voit suunnitella opintosi kiinnostuksesi ja ammattitoiveittesi mukaisesti Itä-Suomen yliopiston laajasta ja vapaasta sivuainetarjonnasta. Voit valita itseäsi kiinnostavia vaihtoehtoja ja räätälöidä tutkintosi vastaamaan omia tavoitteitasi.

Joensuusta löydät runsaasti kulttuuritoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia opiskelun tueksi ja vastapainoksi.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Joensuu
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Itä-Suomen yliopisto
Yliopistonranta 1
70211 Kuopio

Itä-Suomen yliopisto

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisimpia tiedeyliopistoja. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja...

Lue lisää oppilaitoksesta Itä-Suomen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu