Suomi toisena kielenä (S2) -linja

Joutsenon Opisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Opintotukikelpoinen
21.8.2023
   
Lähiopetus
Lappeenranta
Kansanopistot

Video

Suomi toisena kielenä (S2) -linja

Suomi toisena kielenä (S2) -linja

Linjalla voivat opiskella yli 16-vuotiaat maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset sekä kaikki, joiden äidinkieli ei ole suomi. Voit aloittaa suomen opiskelun alkeista (nollataso tai A1.1. ja tavoitetaso A2.2.) tai parantaa suomen kielen taitoasi omalta lähtötasoltasi. Aloitustasosi voi olla välillä A0-B1.

Linjan tavoitteena on sellainen kielitaidon taso, joka mahdollistaa kielen jatko-opinnot tai esimerkiksi ammatilliset opinnot.

Opintojen sisältö ja toteutus

Suomi toisena kielenä opiskelu on kokonaisvaltaista suomen kielen ja kulttuurin, yhteiskuntataidon ja opiskelutaitojen opetusta. Ryhmässä voi opiskella niin alkeista aloittavat kuin pidemmälle edistyneet, sillä oppijat jaetaan taitotason mukaisiin ryhmiin. Myös tavoitetasot mukautetaan kunkin oppijan omiin tavoitteisiin. Tavoitteena on, että oppija saa sellaiset kielelliset, yhteiskunnalliset ja kulttuuriset valmiudet, jotka tukevat jatkuvaa kielenoppimista, selviytymistä jokapäiväisen elämän tilanteissa sekä hakeutumista työ-elämään tai jatko-opintoihin.

Opintoihin sisältyy ohjausta, jonka avulla tuetaan opintojen suuntausta, kotoutumisprosessia sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä. Ohjaus voi tähdätä esimerkiksi opintojen suorittamiseen, työhön sijoittumiseen tai jatkosuunnitelmien tekoon.

Opiskelijat osallistuvat opiston yhteisiin tilaisuuksiin yhdessä opiston muiden opiskelijoiden kanssa. Opintoihin sisältyy työssäoppimista tai järjestötoimintaa (1 päivä viikossa) sekä tutustumiskäyntejä lähiseudulle. Linja noudattaa opetushallituksen maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opetussuunnitelman perusteita. Omaehtoisena koulutuksena on mahdollista opiskella myös suppeampi kokonaisuus.

Linjalla on mahdollista opiskella myös sivutoimisesti pelkästään suomen kielen opinnot (alle 20 tuntia /viikko). Opiskelun voi aloittaa omalta lähtötasolta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suomi toisena kielenä (S2) -linja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Kurssilla voivat opiskella kaikki yli 16-vuotiaat maahanmuuttajat, jotka haluavat parantaa suomen kielen taitojaan. Lähtötaso on noin A1 ja tavoitetaso on A2.2.

Linjalle haetaan Joutsenon Opiston nettisivilta löytyvällä sähköisellä tai tulostettavalla lomakkeella.

Kustannukset

Koulutus on maksullista muille paitsi kotoutujalle. Katso lisätiedot täältä tai kysy lisää!

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suomi toisena kielenä (S2) -linja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Joutsenon Opisto

Joutsenon Opisto

Joutsenon Opisto on Lappeenrannassa sijaitseva monien mahdollisuuksien kansanopisto. Voit edistää tavoitteitasi jatko-opinnoista, suorittaa avoimen yliopiston opintoja tai viettää antoisan välivuoden tulevaisuuden suuntaasi tutkaillen. Viihtyisä opistokampus luonnonläheisellä alueella aivan Saimaan äärellä antaa hyvät puitteet opinnoille, ja samalla pääset kerryttämään myös sosiaalisia...


Lue lisää oppilaitoksesta Joutsenon Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Joutsenon Opisto

Pöyhiänniementie 2
54100 Joutseno

 Näytä puhelinnumero
www.joutsenonopisto.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Suomi toisena kielenä (S2) -linja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Suomi toisena kielenä (S2) -linja täytä seuraavat tiedot: