Joutsenon Opisto

Joutsenon Opisto

Joutsenon Opisto on Lappeenrannassa sijaitseva monien mahdollisuuksien kansanopisto. Voit edistää tavoitteitasi jatko-opinnoista, suorittaa avoimen yliopiston opintoja tai viettää antoisan välivuoden tulevaisuuden suuntaasi tutkaillen. Viihtyisä opistokampus luonnonläheisellä alueella aivan Saimaan äärellä antaa hyvät puitteet opinnoille, ja samalla pääset kerryttämään myös sosiaalisia taitojasi ja uusia ystävyyssuhteita.

Tulisitko sinäkin Saimaan rannalle?

Joutsenon Opistossa vietät takuulla fiksun vuoden! 

Joutsenon Opisto tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden oppimiseen, silloin kun se tuntuu tärkeältä. Opistovuoden aikana voit kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Voit myös käyttää vuoden harrastuksesi syventämiseen, jatkokouluttautumiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi toisen asteen opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Joutsenon Opiston koulutustarjontaan sisältyy kuvataiteita ja kieliä, kuten englantia, japania, koreaa ja arabiaa. Opiskella voit myös kasvatustieteen, psykologian sekä kestävyys- ja ympäristötieteen linjoilla. Linjakohtaisten oppisisältöjen lisäksi valittavana on useita avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuksia ja yhteistyöoppilaitoksien kanssa yhteistyössä järjestettäviä kursseja. Opiston laaja valinnaisainevalikoima takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi, ja että jokainen opiskelija pääsee itse vaikuttamaan opintojensa rakentumiseen.

Suorittamasi avoimen yliopiston opinnot on mahdollista sisällyttää osaksi tulevaa korkeakoulututkintoa korkeakoulujen hyväksilukukäytäntöjen mukaisesti. Joutsenon Opiston yhteistyöoppilaitoksia ovat Jyväskylän avoin yliopisto, Turun avoin yliopisto, Taideyliopiston avoin yliopisto sekä Itä-Suomen avoin yliopisto.

Joutsenon Opisto on kestävän kehityksen oppilaitos

Joutsenon Opisto tunnetaan laadukkaasta koulutuksesta, yhteisöllisestä opiskelusta ja kestävän kehityksen arvoista. Joutsenon Opistolla kohdataan, kuunnellaan ja syvennytään opiskelijoiden tarpeisiin. Opintojen ja asuntolan yhteisöllisyyttä kiitellään opiskelijoiden toimesta vuosi toisensa jälkeen, ja tämä on kunnia-asia, jota opistolla halutaan vaalia jatkossakin. Joutsenon Opiston yhteisö ottaa kaikki opiskelijat vastaan tasavertaisina yksilöinä.

Joutsenon Opiston toimintaa ohjaavat ekososiaalisen sivistyksen arvot, joita ovat vastuullisuus, kohtuullisuus ja ihmistenvälisyys. Kaikkea opiston toimintaa peilataankin vastuullisuuden ja kestävän kehityksen kautta ja opiskelijoilta kerätään säännöllisesti palautetta, jonka perusteella tehdään tarvittavia toimenpiteitä. Joutsenon Opistolla sanat muuttuvat konkreettisiksi teoiksi!

Voit seurata Joutsenon Opiston toimintaa Instagramissa @joutsenonopisto ja tunnisteella #joutsenonopisto sekä Facebookissa nimellä Joutsenon Opisto.

Haluatko lisätietoa Joutsenon Opiston koulutustarjonnasta?

Löydät lisätietoa Joutsenon Opiston koulutustarjonnasta ja opintojen sisällöstä alla olevasta koulutuslistauksesta. Jokaisen koulutusesittelyn yhteydessä sinulla on mahdollisuus lähettää Joutsenon Opistolle yhteydenottopyyntö ja saada vastauksia opintojen aloittamiseen liittyviin kysymyksiisi.


Videoesittely

Koulutukset

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää oppilaitoksesta Joutsenon Opisto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Yhteystiedot

Joutsenon Opisto

Pöyhiänniementie 2
54100 Joutseno

 Näytä puhelinnumero
www.joutsenonopisto.fi


Arvioinnit

Keskiarvo: 4

Perustuu 3 arviointiin

HenriT

Hyvät ja asiantuntevat opettajat, rento meininki, koulu kauniilla paikalla ja tilat hyvät. En olisi voinut enempää toivoa.

Suosittelen!

Olin vuoden kestävällä linjalla ja pidin ajastani paljon. Opin uusia tekniikoita ja sain vinkkejä oman taiteen parantamiseen.

katje

Suosittelen Joutsenon opiston kuvataidelinjalla opiskelua erityisesti niille, jotka ovat jatko-opinnoissaan suuntautumassa kuvataidepainotteiselle alalle. Muutenkin linja on hyvä valinta, jos aineesta on kiinnostunut ja pohtii valintojaan opiskelunsa suuntaamisen suhteen. Opinnot sisältävät laaja-alaisesti erilaisten taidetekniikoiden kokeilua j...

Näytä kokonaan
Arvioinnit
Oppilaitoksen arvioinnit
(4,0)
Perustuu 3 arviointiin
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa oppilaitoksesta Joutsenon Opisto täytä seuraavat tiedot: