Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Päiväopinnot
Jyväskylä
Kandiohjelmat

Biologia

Tavoite

Mikä on tehokasta luonnonsuojelua? Miksi perimässäsi on enemmän viruksen jäänteitä kuin ihmisen geenejä? Miten monta sukupuolta on oikeasti olemassa? Miksi seepralla on raidat? Tunnetko pihasi ötökät? Miten metsokannan koko lasketaan? Onko kuolemattomuus mahdollista? Opiskele biologiaa niin tiedät! Jyväskylän yliopistossa voit erikoistua biologian alalla joko ekologiaan ja evoluutiobiologiaan tai solu- ja molekyylibiologiaan. Saat laajat perustiedot molekyyleistä ekosysteemeihin. Biologian perusteiden lisäksi opit soveltamaan tietoa mm. luonnonsuojelussa ja lääketieteessä.

Koulutuksen sisältö

Opintosi alkavat bio- ja ympäristötieteiden perusopinnoilla, joissa luonnonilmiöt kytketään yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutokseen, antibioottiresistenssiin, geenimanipulaatioon ja luonnonsuojeluun. Toisena ja kolmantena opiskeluvuotena sekä jatkossa maisteriopinnoissa suuntaudut joko ekologiaan ja evoluutiobiologiaan, solu- ja molekyylibiologiaan tai nanotieteisiin. Ekologian ja evoluutiobiologia on yhtä lailla maastossa rymyämistä kuin DNA-analyysejä. Solu- ja molekyylibiologiassa sukellat mikroskooppiseen maailmaan, jossa molekyylien ja niiden rakenteiden sekä vuorovaikutusten seurauksena syntyy elämäksi kutsuttu ilmiö. Tutkintoosi voit myös sisällyttää esimerkiksi kemiaa, tietotekniikkaa, psykologiaa, yhteiskuntatieteitä, taloustieteitä tai viestintää.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kuudessa tiedekunnassa voit opiskella yli sataa oppiainetta ja monipuolisen sivuainevalikoiman avulla voit räätälöidä oman näköisen, unelmiesi tutkinnon. Jyväskylän yliopisto on kansainvälinen yliopisto keskellä Suomea aidossa opiskelijakaupungissa. Yliopistossa opiskelee vuosittain noin 1000 ulkomaalaista opiskelijaa...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Biologia ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.