Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kandi- ja maisteriohjelmat

Biologia

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Biologia

Mikä on tehokasta luonnonsuojelua? Miksi perimässäsi on enemmän viruksen jäänteitä kuin ihmisen geenejä? Miten monta sukupuolta on oikeasti olemassa? Miksi seepralla on raidat? Tunnetko pihasi ötökät? Miten metsokannan koko lasketaan? Onko kuolemattomuus mahdollista? Opiskele biologiaa niin tiedät! Jyväskylän yliopistossa voit erikoistua biologian alalla joko ekologiaan ja evoluutiobiologiaan tai solu- ja molekyylibiologiaan. Saat laajat perustiedot molekyyleistä ekosysteemeihin. Biologian perusteiden lisäksi opit soveltamaan tietoa mm. luonnonsuojelussa ja lääketieteessä.

Sisältö

Opintosi alkavat bio- ja ympäristötieteiden perusopinnoilla, joissa luonnonilmiöt kytketään yhteiskunnallisiin kysymyksiin, kuten ilmastonmuutokseen, antibioottiresistenssiin, geenimanipulaatioon ja luonnonsuojeluun. Toisena ja kolmantena opiskeluvuotena sekä jatkossa maisteriopinnoissa suuntaudut joko ekologiaan ja evoluutiobiologiaan, solu- ja molekyylibiologiaan tai nanotieteisiin.

Ekologian ja evoluutiobiologia on yhtä lailla maastossa rymyämistä kuin DNA-analyysejä. Solu- ja molekyylibiologiassa sukellat mikroskooppiseen maailmaan, jossa molekyylien ja niiden rakenteiden sekä vuorovaikutusten seurauksena syntyy elämäksi kutsuttu ilmiö. Tutkintoosi voit myös sisällyttää esimerkiksi kemiaa, tietotekniikkaa, psykologiaa, yhteiskuntatieteitä, taloustieteitä tai viestintää. Lue lisäävalinnaisista opintokokonaisuuksista.

Suuntautumisvaihtoehdot

Biologian hakukohteeseen hyväksytyt opiskelijat valitsevat opintosuuntansa (biologia tai nanotieteet) ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.Nanotieteiden koulutusohjelmaanon erillinen haku. Maisterikoulutusvaiheessa erikoistutaan joko ekologiaan ja evoluutiobiologiaan tai solu- ja molekyylibiologiaan, mutta voit valita kurssikokonaisuuksia laajemmin ja löytää oman erikoistumisalasi - joko linjan sisältä tai sovittelemalla eri linjoja omanlaiseksi kokonaisuudeksi.

Maisterin tutkinnon voit suorittaa myös englanninkielisissä maisteriohjelmissa. Bio- ja ympäristötieteiden laitoksella on Master’s Degree Programme in Biological and Environmental Science ja tiedekunnassa on monitieteinen nanotieteiden maisteriohjelma (Master's Degree Programme in Nanoscience).

Opintojen alussa teet henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) kandidaatin tutkintoa varten. Suunnitelman tarkoituksena on auttaa opintojen suunnittelussa siten, että tutkintosi vastaisi kiinnostuksen kohteitasi ja tavoitteitasi. Samalla voit miettiä kurssien sijoittamista opiskeluajalle ja vapaasti valittavia opintoja. Suunnitelma tehdään kandidaattivaiheessa HOPS-ohjaajien kanssa. Maisterivaiheen HOPSissa on tärkeää miettiä, mihin haluat opinnoissasi erikoistua, mutta se on myös hyvä paikka pohtia, millaiset työtehtävät tulevaisuudessa kiinnostaisivat ja mitä opintoja tehtävät edellyttävät. Maisteriopintojen HOPS tehdään ennen maisteriopintoja.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu