✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Musiikkitieteen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Musiikkitieteen maisteriohjelma

Oletko sinä kiinnostunut musiikista inhimillisenä ilmiönä? Jos vastasit kyllä, musiikkitieteen opinnot saattavat olla sinulle sopiva valinta! Musiikin rooli yhteiskunnassamme on keskeinen mutta jatkuvasti muutoksessa. Suoratoistopalveluiden, sosiaalisen median ja muiden teknologioiden kehityksen myötä musiikkia kulutetaan länsimaissa yhä enemmän ja yksilöllisemmin kuin kenties koskaan ihmiskunnan historiassa. Samanaikaisesti terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä sektoreilla ollaan koko ajan kiinnostuneempia musiikin vaikutuksista esimerkiksi tunteisiin ja yleiseen elämänlaatuun. Musiikin terapeuttisia ulottuvuuksia halutaan ymmärtää ja soveltaa yhä monipuolisemmin eri elämänalueilla.

Musiikkitieteen opinnot kiinnittyvät laitoksemme huippututkimusorientaatioon, joten kurssitarjonnan sisällöt heijastelevat tämän hetken keskeisimpiä tutkimusnäkökulmia liittyen musiikkipsykologiaan, musiikin kognitiotutkimukseen, musiikin kehollisuuteen, musiikkiin ja tunteisiin sekä musiikilliseen luovuuteen. Lisäksi musiikkiteknologia erilaisissa muodoissaan on vahvasti läsnä opinnoissamme. Opintojen tarkoituksena on syventää ymmärrystä esimerkiksi musiikin kognitiivisista, psykologisista, terapeuttisista ja pedagogisista ulottuvuuksista. Maisteriohjelmassamme työskentelee musiikkipsykologian ja musiikin kognitiotutkimuksen johtavia ja kansainvälisesti tunnustettuja tutkijoita ja professoreja. Opinnot antavat sinulle hyvät valmiudet tieteellisen tutkimustiedon kriittiseen arviointiin, tuottamiseen ja soveltamiseen monialaisissa asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.

Musiikkitieteen kaksikielisessä maisteriohjelmassa virallisina opetuskielinä on suomi ja englanti. Suomalaiset ja kansainväliset opiskelijat opiskelevat yhdessä samoilla kursseilla ja samoissa opetusryhmissä. Opiskelija valitsee pääasiallisen opiskelukielensä (suomi tai englanti) opintojen alussa, jota käytetään tutkielman ja useiden kurssitehtävien laadinnassa. Kaksivuotinen koulutus johtaa maisterintutkintoon (120 op), joka koostuu musiikkitieteen syventävistä opinnoista (50 op), maisterintutkielmasta (30 op) ja kieli- ja viestintäopinnoista sekä muiden alojen vapaavalinnaisista opinnoista (40 op). Pääsääntöisesti musiikkitieteen syventävät opinnot vaativat läsnäoloa ja integroitumista ohjelman uniikkiin opiskelu- ja tutkimusyhteisöön.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkitieteen maisteriohjelma, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Musiikkitieteen maisteriohjelmaan valitaan vähintään viisi uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkitieteen maisteriohjelma? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Musiikkitieteen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Musiikkitieteen maisteriohjelma täytä seuraavat tiedot: