Itsenäiset maisteriohjelmat

Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelma

Haluatko työskennellä vaihtelevissa ja monipuolisissa työtehtävissä suomen kielen ja kulttuurin asiantuntijana? Haluatko saada selville, miksi ja miten kielillä on väliä suomalaisessa yhteiskunnassa ja globaalissa maailmassa? Haluatko opiskella yliopistossa, jonka opettajat ja tutkijat ovat soveltavan kielentutkimuksen parhaita asiantuntijoita Suomessa ja laajasti verkostoituneita muuallakin?

Suomen kielen ja kulttuurin opinnot Jyväskylän yliopistossa ohjaavat tarkastelemaan kieltä soveltavasta näkökulmasta. Opinnot ovat paljolti samoja kuin monialaisen kieliasiantuntijan (suomen kieli) maisterivaiheen opinnot. Sekä suomen kielen että kieliaineiden yhteisissä opinnoissa kieli nähdään sosiaalisena toimintana osana jokapäiväistä elämää. Kursseilla tarkastellaan muun muassa monikielisyyttä, kieli-identiteettejä ja kieli-ideologioita ja opitaan analysoimaan kriittisesti erilaisia kieliaineistoja.

Tästä maisteriohjelmasta valmistuneet ovat suomen kielen ja kulttuurin taitajia, jotka hallitsevat erilaisia viestinnän tapoja ja välineitä. He hyödyntävät tehokkaasti tietoja eri aloilta, viestivät sujuvasti ja joustavasti eri tilanteissa ja työskentelevät luontevasti eri kulttuurien keskellä. Opinnoissa käsitellään uusinta tutkimustietoa, ja niihin voi sisältyä myös käytännönläheisiä opintojaksoja, kuten työharjoittelua.

Opinnot suoritettuasi sinulla on monipuolista kielellistä ja viestinnällistä osaamista, jota voit hyödyntää erilaisissa kieli- ja kulttuuriympäristöissä ja työelämän tilanteissa. Koulutuksesta saat hyvät valmiudet työskennellä suomen kielen, kulttuurin ja viestinnän ammattilaisena erilaisissa työtehtävissä tai yrittäjänä.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Suomen kielen ja kulttuurin maisteriohjelmaan valitaan kolme uutta opiskelijaa suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu