Kandi- ja maisteriohjelmat

Taidehistoria ja taidekasvatus

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Taidehistoria ja taidekasvatus

Oletko kiinnostunut siitä, miksi ihmiset luovat taidetta tai miten taide vastaanotetaan? Siinä tapauksessa tämä koulutus on sinua varten! Opintojen alussa perehdyt sekä taidehistorian että taidekasvatuksen perusasioihin, ja opintosuunnaksi valitset näistä sinua enemmän kiinnostavan oppiaineen.

Taidehistorian opinnoissa voit tutustua lukemattomaan määrään kuvataiteiden, arkkitehtuurin, taideteollisuuden, rakennetun ympäristön ja materiaalisen kulttuurin ilmiöitä. Kiinnostavatko Picasso, Kahlo, Schjerfbeck tai Gallen-Kallela? Tai graffitit, kirkkotaide, kaupunkisuunnittelu, symbolien merkitykset tai teosten aitouskysymykset? Taidehistorian kohteena on koko visuaalisen kulttuurin kenttä! Opintojesi aikana saat yleiskäsityksen taidehistoriasta tieteenalana ja opit taiteen eri lajeista ja suuntauksista, eri aikakausien keskeisistä piirteistä sekä taiteen ja kulttuurin historiallisista yhteyksistä. Monipuolisilla valinnaiskursseillamme syvennyt erityisalojen saloihin, ja ekskursioilla voit nauttia vaikkapa Italian renessanssin taiteesta paikan päällä.

Taidekasvatuksessa taide ymmärretään laajasti ihmisille luontaisena, kaikkiin kulttuureihin kuuluvana toimintana, joka eri kulttuureissa saa erilaisia muotoja ja merkityksiä. Miten performanssi, taidemaalaus, kaupunkimaisema, näytelmä tai luova liike syntyy - ja miten se koetaan? Tai haluatko tutustua siihen, miten taidetta hyödynnetään opetuksessa, koulutuksessa, kulttuurilaitoksissa, työelämässä ja hoitoympäristöissä? Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen oppiaineelle on ominaista myös käsitellä kaikkia taiteita eikä rajoittua esimerkiksi vain visuaalisiin taiteisiin tai ainoastaan ammatti- tai harrastajataiteeseen. Opintojen myötä sinulle kehittyy kyky nähdä ja huomioida taidekasvatuksen rooli erilaisissa tilanteissa olevien ihmisten elämässä.

Koulutuksen myötä sinusta tulee laaja-alainen, näkemyksellinen ja osaava taide- ja kulttuurielämän vaikuttaja!

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu