Taidehistoria ja taidekasvatus

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Video

Kolme ihmistä nauraa

Taidehistoria ja taidekasvatus

Oletko kiinnostunut siitä, miksi ihmiset luovat taidetta tai miten taide vastaanotetaan? Siinä tapauksessa tämä koulutus on sinua varten! Opintojen alussa perehdyt sekä taidehistorian että taidekasvatuksen perusasioihin, ja opintosuunnaksi valitset näistä sinua enemmän kiinnostavan oppiaineen.

Taidehistorian opinnoissa voit tutustua lukemattomaan määrään kuvataiteiden, arkkitehtuurin, taideteollisuuden, rakennetun ympäristön ja materiaalisen kulttuurin ilmiöitä. Kiinnostavatko Picasso, Kahlo, Schjerfbeck tai Gallen-Kallela? Tai graffitit, kirkkotaide, kaupunkisuunnittelu, symbolien merkitykset tai teosten aitouskysymykset? Taidehistorian kohteena on koko visuaalisen kulttuurin kenttä! Opintojesi aikana saat yleiskäsityksen taidehistoriasta tieteenalana ja opit taiteen eri lajeista ja suuntauksista, eri aikakausien keskeisistä piirteistä sekä taiteen ja kulttuurin historiallisista yhteyksistä. Monipuolisilla valinnaiskursseillamme syvennyt erityisalojen saloihin, ja ekskursioilla voit nauttia vaikkapa Italian renessanssin taiteesta paikan päällä.

Taidekasvatuksessa taide ymmärretään laajasti ihmisille luontaisena, kaikkiin kulttuureihin kuuluvana toimintana, joka eri kulttuureissa saa erilaisia muotoja ja merkityksiä. Miten performanssi, taidemaalaus, kaupunkimaisema, näytelmä tai luova liike syntyy - ja miten se koetaan? Tai haluatko tutustua siihen, miten taidetta hyödynnetään opetuksessa, koulutuksessa, kulttuurilaitoksissa, työelämässä ja hoitoympäristöissä? Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen oppiaineelle on ominaista myös käsitellä kaikkia taiteita eikä rajoittua esimerkiksi vain visuaalisiin taiteisiin tai ainoastaan ammatti- tai harrastajataiteeseen. Opintojen myötä sinulle kehittyy kyky nähdä ja huomioida taidekasvatuksen rooli erilaisissa tilanteissa olevien ihmisten elämässä.

Koulutuksen myötä sinusta tulee laaja-alainen, näkemyksellinen ja osaava taide- ja kulttuurielämän vaikuttaja!

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taidehistoria ja taidekasvatus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taidehistoria ja taidekasvatus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Taidehistoria ja taidekasvatus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Opiskelijat kertovat

Tälläistä on opiskella Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopiston opiskelijat kertovat arvostavansa monipuolisia opiskelumahdollisuuksia, opintojen oheessa opittavia työelämäntaitoja, aktiviista ainejärjestötoimintaa ja yliopiston hyvää henkeä. 

Lue tarkemmin yliopistolaisten kokemuksia ja ajatuksia.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taidehistoria ja taidekasvatus täytä seuraavat tiedot: