Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Tieto- ja ohjelmistotekniikka

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
3+2 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Kandi- ja maisteriohjelmat

Tieto- ja ohjelmistotekniikka

Tavoite

IT:n ja ihmistieteet yhdistävä nykyaikainen koulutus liittää tietotekniikan DI-tutkintoon Jyväskylän yliopiston monitieteiset mahdollisuudet taiteista liikuntatieteisiin.

Koulutus vastaa globaaliin trendiin kehittää IT-järjestelmiä inhimillisen toiminnan kuten hyvinvoinnin, terveyden, liiketoiminnan, viestinnän, koulutuksen, kulttuurin tai taiteen tarpeiden ja palveluiden sujuvoittamiseen. Näiden ratkaisujen toteuttamiseen tarvitaan IT-ammattilaisia, jotka teknologian rinnalla ymmärtävät tarpeet ja ympäristöt, joihin järjestelmiä kehitetään, sekä jotka pystyvät työskentelemään luontevasti ihmistieteiden asiantuntijoiden kanssa.

Jyväskylän yliopiston monialaisuus antaa mahdollisuuden yhdistää tietotekniikan opintoihin muita mielenkiinnon kohteita. IT-opintojen rinnalle on mahdollista valita mm. liikunta- ja terveystieteitä, musiikkia, taiteita, kulttuuria, psykologiaa, kieliä ja viestintää, matematiikkaa, oppimisen teknologiaa ja pedagogiikkaa, kauppakorkeakoulun opintoja tai monia muita vaihtoehtoja.

Tutkinto tarjoaa asiantuntijataidon suunnitella ja toteuttaa IT-järjestelmiä sekä johtaa asiantuntijayhteisöjen työtä.

Opinnot eivät edellytä aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista tai tietotekniikasta.

Sisältö

Jyväskylän yliopiston tekniikan alan koulutus sisältää IT sekä soveltavan alan opintoja, ja se tuottaa i) välittömän ammattitaidon, jolla opiskelija pääsee valmistuessaan kiinni työelämään, sekä ii) elinikäisen oppimisen perusteet, jonka turvin yliopistosta valmistunut voi kehittää omaehtoisesti ammattitaitoaan työuransa aikana. Välittömään ammattitaitoon sisältyy asioiden teknisen hallitsemisen lisäksi mm. vahva viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, kielitaito ja kulttuuritietoisuus sekä taito työskennellä ryhmässä yhteisten päämäärien tavoittamiseksi. Jyväskylän yliopistosta valmistuville kehittyy myös kyky toimia omilla aloillaan kestävän kehityksen ja vastuullisen toiminnan periaatteiden mukaisesti.

Hakukohteeseen valitut opiskelijat suorittavat tekniikan kandidaatin sekä diplomi-insinöörin tutkinnon Informaatioteknologian tiedekunnassa. Tutkintoihin sisältyviä muiden oppiaineiden opintoja on mahdollista valita kaikista yliopiston tiedekunnista.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Diplomi-insinööri, Tekniikan kandidaatti

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Tieto- ja ohjelmistotekniikka ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.