Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Kandi- ja maisteriohjelmat

Tilastotiede ja datatiede

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tilastotiede ja datatiede

Mihin sosiaalisen median mainonta perustuu? Mihin bonuskorttien keräämää dataa käytetään? Onko uusi lääke tehokas ja turvallinen? Miten vakuutukset hinnoitellaan? Erilaisten tietoaineistojen eli datan keruu ja analysointi sekä dataan perustuva päätöksenteko yleistyy yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla. Datan ymmärtäminen on keskeistä, olipa kyse sitten tieteestä, teollisuudesta, liike-elämästä tai poliittisesta päätöksenteosta. Tilastotieteen ja datatieteen opinnot valmentavat sinut asiantuntijatehtäviin, joissa vaaditaan kykyä hahmottaa monimutkaisia ilmiöitä ja taitoa luoda dataan perustuvia ennusteita, suosituksia ja päätöksiä.

Tilastotieteen ja datatieteen kandidaattiopinnoissa opit kattavasti tilastotieteen, matematiikan ja tietotekniikan perusteita. Nämä oppiaineet yhdessä muodostavat datatieteen kokonaisuuden ja takaavat sinulle perusvalmiudet erilaisten tietoaineistojen käsittelyyn ja analyysiin. Kandidaattiopinnoissa saat tarvittavat esitiedot maisteriopintoihin. Maisteriopinnot valmentavat sinua sellaisiin asiantuntijan ja tutkijan työtehtäviin, joissa vaaditaan täsmällisyyttä, kokonaisuuksien hallintaa, abstraktia ajattelua ja kykyä erottaa monimutkaisesta ilmiöstä asian ydin. Maisteriopinnoissa perehdyt syvällisesti tilastotieteen ja datatieteen uusimpiin menetelmiin ja harjaannut itsenäiseen työhön.

Valmistuttuasi tilastotieteen ja datatieteen maisteriohjelmasta sinulla on sekä vahva teoreettinen ymmärrys menetelmien taustoista että kykyä soveltaa oppimaasi käytännön tilastollisiin tutkimusongelmiin. Tilastotieteen ja datatieteen maisterina osaat muun muassa

  • käsitellä ja muokata erilaisia tietoaineistoja
  • soveltaa tilastotieteen ja datatieteen menetelmiä moninaisille aineistotyypeille
  • arvioida menetelmien soveltuvuutta sekä saatujen tulosten luotettavuutta
  • toteuttaa tilastollisia analyysejä erilaisilla tilastollisilla ohjelmistoilla
  • raportoida tutkimuksesi tuloksia selkeästi ja ymmärrettävästi.

Filosofian maisterin opinnot antavat vahvan pohjakoulutuksen osaamisesi kehittämiseksi edelleen, joko työsi ohessa tai tutkijan uralla.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri Luonnontieteiden kandidaatti

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu