Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Ympäristötieteen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto
Yhteenveto
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Jyväskylä
Itsenäiset maisteriohjelmat

Ympäristötieteen maisteriohjelma

Tavoite

Ympäristötiedettä opiskelemalla saat monialaiset valmiudet ymmärtää tekijöitä, jotka vaikuttavat ympäristön tilaan, ja opit keinoja ympäristön tilan parantamiseksi. Koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle kokonaisnäkemys ihmistoiminnan vaikutuksista ympäristöömme sekä ympäristöä kuormittavien aineiden vaikutuksista biologisten systeemien toimintaan. Koulutuksessa tuodaan esille, miten haitallisia ympäristövaikutuksia voidaan vähentää ja miten vaurioita kärsineitä alueita tai kohteita voidaan ennallistaa. Hyvä ympäristötieteen tuntemus antaa sinulle valmiudet toimia ympäristöalan työtehtävissä sekä edistää kestävän kehityksen mukaisten ratkaisujen käyttöönottoa ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. Lisäksi koulutus kehittää tieteellistä ajattelua ja valmentaa tieteellisten työtapojen käyttöön. Ympäristötieteen koulutus on poikkitieteellistä, mutta lähestymistapa on enimmäkseen luonnontieteellinen.

Koulutuksen sisältö

Ympäristötieteen maisteriohjelman opinnoissa valitset kaikille yhteisten opintojen lisäksi opintoja osaston tutkimuksen painopistealueista kiinnostuksesi mukaan. Ympäristötieteen koulutus ja tutkimus ovat suuntautuneet erityisesti yhdyskuntien ja teollisuuden globaaleihin ja paikallisiin ympäristövaikutuksiin sekä näiden vaikutusten vähentämiseksi kehitettyihin menetelmiin. Jyväskylän yliopistossa keskitytään erityisesti ihmisen aiheuttamien ekotoksikologisten riskien arviointiin ja torjuntaan, ympäristöteknologiaan (jätevesien puhdistus, uomaveden valmistus sekä pilaantuneen ympäristön kunnostus) sekä moderneihin ympäristön tilan tutkimisessa käytettäviin menetelmiin, kuten kaukokartoitukseen, geoinformatiikkaan ja laskennalliseen tilastotieteeseen.

Tutkintoon voi sisällyttää opintoja myös oman tiedekunnan muilta laitoksilta tai muista tiedekunnista ja yliopistoista. Jyväskylän yliopistossa on laaja valikoima kaikille tarjolla olevia valinnaisia opintokokonaisuuksia.

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...


Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Jyväskylän yliopisto

Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Arvioinnit
Ympäristötieteen maisteriohjelma ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.