Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kälviä Arts -taidelinjat

Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Yhteenveto
1 lukuvuosi
Elokuussa
   
Lähiopetus
Kälviä
Kansanopistot

Kälviä Arts -taidelinjat

Keski-Pohjanmaan kansanopiston Kälviä Arts-linja on taideopintoja tarjoava vuoden pituinen kansanopistolinja. Opinnot on suunnattu yli 16-vuotiaille, taiteesta ja kulttuurista tai taiteen soveltamisesta kiinnostuneille opiskelijoille. Kansanopistolinja ei itsessään anna ammatillista pätevyyttä, mutta valmentaa hyvin alan jatko-opintoihin ja auttaa tutkimaan omaa tulevaisuutta taiteen parissa. Opintoihin on myös mahdollista lisätä erilaisia tutkinnon osia esim. Kasvatus-ja ohjausalan tai Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnoista.

Linjalla on mahdollisuus rakentaa oman näköinen kokonaisuus valitsemalla perusopinnot tanssin, sirkuksen, kuvataiteen tai/ja teatterin suuntautumisista ja opiskella lisäksi monitaiteisesti Soveltavan taiteen, Ympäristötaiteen, Kokemuksellisen taiteen ja Produktioiden kokonaisuuksista valitsemiaan osia. Kansanopisto-opinnoissa opiskelijoiden monipuolinen ja yksilöllinen ohjaus ja yhteisöllinen asuminen tukevat elämänhallintaa.

Koulutuksen sisältö

Opintojen ohjaus
Kaikille opiskelijoille yhteiset ryhmä- ja henkilökohtaiset ohjaustunnit sekä itsenäistä työskentelyä yhteensä 4 ov.

Perusopinnot
Opinnoista valittavissa maanantaista keskiviikkoon joko yhden tai useamman taiteen alan opintoja yhteensä 15 ov.

 • Kuvataide
 • Sirkus
 • Tanssi
 • Teatteri

Täydentävät opinnot
Perusopintoja voi täydentää joko kädentaitojen tai kehon huollollisten opintojen kursseilla, jotka sijoittuvat aamu ja iltatunteihin yht 4 opintoviikkoa.

Kädentaidot
Kehonhuolto ja hallinta

Syventävät opinnot
Perusopintojen lisäksi opiskelijat suorittavat lähinnä torstai ja perjantai päivisin sekä osittain viikonloppuisin monitaiteisia ympäristö- ja yhteisötaiteen, sekä ekspressiivisiä, kokemukseen perustuvia opintoja ja rakentavat vuoden aikana produktioita ja harjoittavat omaa esiintyjyyttä sekä opiskelevat kulttuurihyvinvointiin liittyviä taiteen soveltamisen opintoja.

 • Ympäristötaide 5 ov
 • Kokemuksellinen taide 5 ov
 • Produktiot 5 ov
 • Soveltava taide 5 ov

Lisäksi kansanopistovuoden aikana on mahdollisuus suorittaa ammatillisia tutkinnon osia tai tutkinnon osia pienempiä kokonaisuuksia tutkinnon perusteiden mukaan. Esimerkiksi:


Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta:

 • Ilmaisun ohjaaminen 20 osp
 • Liikkumisen ohjaaminen 15 osp
 • Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen 20 osp
 • Tukea tarvitsevien ohjaaminen 20 osp

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta:

 • Kuvallinen ilmaisu ja havainnointi 15osp
 • Valokuvataiteen toteuttaminen 15 osp
 • Teos- tai tuotekokonaisuuden toteuttaminen ja esille asettaminen 15 osp

Koulutuksen toteutus

Opiskelu tapahtuu arkipäivisin 25h/vko Keski-Pohjanmaan kansanopiston tiloissa Kälviän keskustassa sijaitsevissa tiloissa. Opintoja on valittavissa vapaavalintaisesti myös joinain viikonloppuina. Opinnot ovat hyvin käytännönläheistä projektiopiskelua, ja teoriaopinnot on sisällytetty oppitunteihin työpajojen yhteydessä. Opiskeluissa otetaan huomioon opiskelijoiden erilaiset elämäntilanteet ja voimavarat ja opintoja voi suorittaa myös omassa tahdissa valitsemalla vain tietyt opinnot omaan lukkariin.

Opinnot ovat laadukasta nykytaideopetusta ja teknisten taitojen harjoittelun lisäksi opiskelija saa paljon käytännön kokemusta oman ilmaisun laajentamiseen. Opettajat ovat oman taiteenlajinsa tekeviä taiteilijoita ja verkostoidut jo opintojen aikana taiteen kentälle.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kälviä Arts -taidelinjat, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opintoihin ei ole pääsykokeita, vaan kansanopistolinjalle opiskelijat valitaan hakujärjestyksessä. Linjan maksimiopiskelijamäärä on 20. Pääsyvaatimuksena on kiinnostus taiteen tekemiseen tai oppimiseen ja elämäntilanne, joka mahdollistaa 5 tunnin opiskelun arkipäivittäin

Koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen. Hakulomakkeen ja hakuohjeet löydät Keski-Pohjanmaan kansanopiston kotisivuilta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Kansanopistolinja on maksullinen opiskelijoille. 

Viikon hinta on 60€/vko (2220€/vuosi) sisältäen opetuksen, opetusmateriaalit ja lounaan opetuspäivinä tai 100€/vko (3700/vuosi) sisältäen asumisen, kolme ruokailua päivässä, opiskelut ja materiaalit.

Suorittamalla tutkinnon osia muista Kälviällä tarjottavista opinnoista, opintomaksut hieman alenevat. Koululla voi halutessaan asua asuntolassa ja yli 17 vuotiaat voivat hakea Kelan opintotukea ja asumislisää.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kälviä Arts -taidelinjat? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Käytyäsi kansanopistolinjan, saat yhteishaussa kuusi lisäpistettä! Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka ottamaan rennommin tai vähän vakavammin. Löydä oma polkusi, kansanopistossa...


Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Opistontie 1
68300 Kälviä

 Näytä puhelinnumero
www.kpedu.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Kälviä Arts -taidelinjat ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,5)
Perustuu 2 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Kälviä Arts -taidelinjat täytä seuraavat tiedot: