Kansanopistot

Opistovuosi oppivelvollisille

Raudaskylän Kristillinen Opisto, paikassa Ylivieska
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1 vuosi
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Opistovuosi oppivelvollisille

Opistovuosi oppivelvollisille

Haluatko vielä lisäaikaa miettiä jatkokoulutusta ja ammattiuraa?

Haluatko parantaa arvosanojasi ja vahvistaa peruskoulun tietoja?

Opistovuosi oppivelvollisille (entinen kymppiluokka) on vuoden mittainen oppivelvollisille maksuton opiskeluvuosi. Tarjolla on kaksi linjaa, jotka painottuvat luovaan ilmaisuun ja liikuntaan. Opistovuosi on oppivelvollisille maksuton.

Koulutus vahvistaa valmiuksiasi jatkaa toisen asteen koulutuksiin sekä antaa varmuutta elämänhallinnan ja arjen taitoihin. Suuri osa opistovuoden sisällöistä on vapaavalintaisia suuntautumisopintoja. Voit valita kahdesta vaihtoehdosta:

Taidelinja oppivelvollisille

Opistovuoden taidelinjalla pääset tutustumaan erilaisiin kuva- ja sanataiteen muotoihin. Vuoden mittaan keskitytään vuorollaan muun muassa valokuvaukseen, kuvataiteeseen ja luovaan kirjoittamiseen. Lisäksi jokaisen jakson lopussa on varattu aikaa omille projekteille. Opistovuoteen kuuluu myös vierailukäyntejä, tutustumisia luovien alojen toimijoihin ja omien projektien esittämistä. Taidelinjalla voit halutessasi rakentaa oman portfolion, jota voit hyödyntää hakiessasi taidealan oppilaitoksiin.

Luovia menetelmiä lähestytään lempeästi ja uteliaisuus edellä. Tekemisessä tavoite ei ole suorittaminen tai täydellisyys, vaan uusien taitojen opettelu ja rentoutuminen tekemisen äärellä. Mitä uutta voin oppia itsestäni, toisista ja eri taidemuodoista?

Taidelinjan teemat:

 • Valokuvaus
 • Maalaaminen eri tekniikoilla
 • Piirtäminen eri tekniikoilla
 • Luova kirjoittaminen
 • Itseilmaisun vahvistaminen
 • Oman projektin ja tapahtuman suunnittelu ja toteutus

Liikuntalinja oppivelvollisille

Opistovuoden liikuntalinja lähtee käyntiin syysvaelluksella. Ensin vaellukseen valmistaudutaan huolellisesti ja opetellaan luonnossa liikkumiseen tarvittavia taitoja. Lumien tultua päästään talvilajien pariin, ja talven jaksolla leireillään talviliikuntaan keskittyvässä kohteessa.

Liikuntalinjalla pääset tutustumaan monipuolisesti eri lajeihin ja paikalliseen seuratoimintaan. Linja sopii sinulle, jos haluat oppia uusia taitoja ja kasvattaa kuntoa. Liikuntalinjan tavoitteena on eri lajeihin tutustuminen, itsensä haastaminen ja hyvän ryhmähengen rakentaminen. Ohjaajat tukevat opiskelijoita myös heidän omissa treenitavoitteissaan. Projektityöviikoilla harjoitellaan liikunnanohjausta eri kohderyhmien kanssa ja suunnitellaan ja järjestetään liikunnallisia tapahtumia opiston arkeen ja lähialueelle.

Liikuntalinjan teemat:

 • Luontoliikunta (mm. retkeily, melonta, vaellus)
 • Talviurheilu (mm. lumikenkäily, hiihto, jäälajit)
 • Maila- ja pallopelit
 • Kuntosali- ja ryhmäliikunta, vesiliikunta
 • Muu sisäliikunta (mm. kiipeily)
 • Liikunnanohjaus

OMANNÄKÖINEN OPINTOPOLKU

Jos jokin teema valitsemallasi linjalla ei ole juuri sinun juttusi, halutessasi voit vaihtaa yhden teemajakson toisen linjan opintoihin. Linjoilla on myös yhteisiä opintoja, esimerkiksi elämänhallinta, opiskelutaidot sekä kielet ja vuorovaikutus. Molempiin linjoihin kuuluu kaksi työelämään tutustumisjaksoa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Opistovuosi oppivelvollisille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

elokuu 2024

 • Lähiopetus
 • Ylivieska
 • Viimeinen hakuaika: 2. asteen yhteishaku

Hakeminen

Opistovuosi oppivelvollisille on tarkoitettu nuorille, jotka ovat päättäneet peruskoulun tai jotka ovat keskeyttäneet opintonsa toisella asteella. Ei-oppivelvollisille koulutus on maksullinen.

Raudaskylän Opistovuosi oppivelvollisille -koulutukseen voit hakea 2. asteen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakuajan jälkeen voi kysyä vapaita opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Kustannukset

Oppivelvollisille opetus, oppikirjat, opiskelutarvikkeet ja asuntolapaikka ovat maksuttomia. Opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas. Opistolla asuvat saavat lisäksi aamupalan ja päivällisen maksutta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Opistovuosi oppivelvollisille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raudaskylän Kristillinen Opisto
Opistontie 4-6
84880 Ylivieska

Raudaskylän Kristillinen Opisto – oman näköisiä opintopolkuja nuorille ja aikuisille

Raudaskylän Kristillinen Opisto tarjoaa oman näköisiä opintopolkuja sekä nuorille että aikuisille. Voit opiskella lukiossa, kymppiluokalla, aikuisten perusopetuksessa, vapaan sivistystyön kursseilla tai aikuisille suunnatussa ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa tai täydennyskoulutuksessa. Voit myös suorittaa seurakunta- ja hautauspalvelualan tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon.  Raudaskylän Kristillinen Opisto...

Lue lisää oppilaitoksesta Raudaskylän Kristillinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu