✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Raudaskylän Kristillinen Opisto
Yhteenveto
1–3 vuotta
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Ylivieska
Perusopetus
Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Koulutuksen tavoitteena on peruskoulun oppimäärän (aikuisten perusopetus) suorittaminen. Koulutus sisältää paljon suomen kielen opintoja sekä suomalaisen peruskoulun eri oppiaineita. Koulutus kestää 1–3 vuotta. Opiskeluajassa voi olla yksilöllisiä eroja kielitaidosta ja aiemmista opinnoista riippuen.

Aikuisten perusopetuksessa on mahdollista suorittaa peruskoulun päättötodistus, jolla voi hakeutua jatko-opintoihin esimerkiksi ammattikouluun tai lukioon.

Jokaisen opiskelijan suomen kielen taso ja muita opiskelutaitoja arvioidaan opiskelun alussa. Tämän arvioinnin perusteella opiskelija siirtyy opiskelemaan hänen omiin taitoihinsa sopivalle tasolle.

Opintojen sisältö

Aikuisten perusopetus on jaettu kolmeen eri tasoon:

  • Lukutaitovaihe. Lukutaitovaiheessa opiskelija ei tarvitse aikaisempaa suomen kielen taitoa. Lukutaitovaihe kokonaisuudessaan kestää yhden vuoden, jonka aikana opitaan lukemisen, kirjoittamisen ja suomen kielen alkeet.
  • Alkuvaihe. Alkuvaiheessa voi opiskella, jos osaa kirjoittaa ja lukea suomeksi ja suomen kielen taito on tasolla A1.2. Alkuvaihe koostuu 44 kurssista ja se kestää 1,5 vuotta. Alkuvaiheen aikana opitaan suomen kieltä tasolle A2.1 ja saadaan perussanastoa ja –tietoa muista perusopetuksen aineista. Alkuvaihe antaa valmiudet opiskella perusopetuksen päättövaiheessa.
  • Päättövaihe. Päättövaiheeseen voi siirtyä, kun opiskelijan suomen kielen taito on tasolla A2.1 ja hän hallitsee alkuvaiheen englannin ja matematiikan sisällöt. Päättövaiheessa suoritetaan vähintään 46 kurssia 1,5 vuoden aikana. Lopuksi opiskelija saa perusopetuksen päättötodistuksen

Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jossa on vähintään 46 päättövaiheen kurssia ja tarvittaessa luku- ja alkuvaiheen kursseja.


Basic education for immigrants

  • S2 – Finnish language
  • Finnish society and culture studies
  • Basic studies; Mathematics, English, Finnish Society, Environmental studies, History, Physical education & Gym, Computing
  • Counseling
  • Food and accommodation at student dormitory

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Opintoihin haetaan sähköisellä lomakkeella Nettihaku-painikkeesta. Hakijat kutsutaan kielitestiin, jonka mukaan määritellään opintojen lähtötaso.

Syksyn aloitukseen haku on kesäkuun loppuun mennessä. Opintoihin voi hakea myös kesken lukuvuoden.

Koulutus sopii myös kotoutumisvaiheessa olevalle opiskelijalle.

Kustannukset

Aikuisten perusopetus, oppikirjat ja muu opiskelumateriaali on maksutonta.

Opiskelijalla on oikeus myös maksuttomaan lounaaseen ja asuntolapaikkaan. Jos opiskelija asuu asuntolassamme, hänelle tarjotaan lisäksi maksuton aamupala ja päivällinen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Raudaskylän Kristillinen Opisto – oman näköisiä opintopolkuja nuorille ja aikuisille

Raudaskylän Kristillinen Opisto tarjoaa oman näköisiä opintopolkuja sekä nuorille että aikuisille. Voit opiskella lukiossa, kymppiluokalla, aikuisten perusopetuksessa, vapaan sivistystyön kursseilla tai aikuisille suunnatussa ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa tai täydennyskoulutuksessa. Voit myös suorittaa seurakunta- ja hautauspalvelualan tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon.  Raudaskylän Kristillinen Opisto,...


Lue lisää oppilaitoksesta Raudaskylän Kristillinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Opistontie 4-6
84880 Ylivieska

 Näytä puhelinnumero
www.rko.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,8)
Perustuu 7 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille täytä seuraavat tiedot: