Sivuston käyttötapa: Mobiili

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Raudaskylän Kristillinen Opisto
Yhteenveto
1–3 vuotta
suomi
   
Päiväopinnot
Ylivieska
Perusopetus

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille

Koulutuksen tavoitteena on peruskoulun oppimäärän (aikuisten perusopetus) suorittaminen. Koulutus sisältää paljon suomen kielen opintoja sekä suomalaisen peruskoulun eri oppiaineita.

Koulutus kestää 1 - 3 vuotta. Opiskeluajassa voi olla yksilöllisiä eroja kielitaidosta ja aiemmista opinnoista riippuen.

Aikuisten perusopetuksessa on mahdollista suorittaa peruskoulun päättötodistus, jolla voi hakeutua jatko-opintoihin esimerkiksi ammattikouluun tai lukioon.
Jokaisen opiskelijan suomen kielen taso ja muita opiskelutaitoja arvioidaan opiskelun alussa. Tämän arvioinnin perusteella opiskelija siirtyy opiskelemaan hänen omiin taitoihinsa sopivalle tasolle.

Opintojen sisältö

Aikuisten perusopetus on jaettu kolmeen eri tasoon:

  • Lukutaitovaihe. Lukutaitovaiheessa opiskelija ei tarvitse aikaisempaa suomen kielen taitoa. Lukutaitovaihe kokonaisuudessaan kestää yhden vuoden, jonka aikana opitaan lukemisen, kirjoittamisen ja suomen kielen alkeet.
  • Alkuvaihe. Alkuvaiheessa voi opiskella, jos osaa kirjoittaa ja lukea suomeksi ja suomen kielen taito on tasolla A1.2. Alkuvaihe koostuu 44 kurssista ja se kestää 1,5 vuotta. Alkuvaiheen aikana opitaan suomen kieltä tasolle A2.1 ja saadaan perussanastoa ja –tietoa muista perusopetuksen aineista. Alkuvaihe antaa valmiudet opiskella perusopetuksen päättövaiheessa.
  • Päättövaihe. Päättövaiheeseen voi siirtyä, kun opiskelijan suomen kielen taito on tasolla A2.1 ja hän hallitsee alkuvaiheen englannin ja matematiikan sisällöt. Päättövaiheessa suoritetaan vähintään 46 kurssia 1,5 vuoden aikana. Lopuksi opiskelija saa perusopetuksen päättötodistuksen

Aikuisten perusopetuksessa jokaiselle tehdään oma henkilökohtainen suunnitelma siitä, mitä opinnot sisältävät ja miten ne etenevät. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omilta kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Hakijat kutsutaan kielitestiin, jonka mukaan määritellään opintojen lähtötaso. 

Syksyn aloitukseen haku on kesäkuun loppuun mennessä. Opintoihin voi hakea myös kesken lukuvuoden. 

Kustannukset

Aikuisten perusopetus, oppikirjat ja muu opiskelumateriaali on maksutonta.

Opiskelijalla on oikeus myös maksuttomaan lounaaseen ja asuntolapaikkaan. Jos opiskelija asuu opiston asuntolassa, hänelle tarjotaan lisäksi maksuton aamupala ja päivällinen.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Raudaskylän Kristillinen Opisto tarjoaa oman näköisiä opintopolkuja sekä nuorille että aikuisille. Voit opiskella lukiossa, kymppiluokalla, aikuisten perusopetuksessa, vapaan sivistystyön kursseilla tai aikuisille suunnatussa ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa tai täydennyskoulutuksessa. Voit myös suorittaa seurakunta- ja hautauspalvelualan tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnon.  Raudaskylän Kristillinen Opisto,...


Lue lisää oppilaitoksesta Raudaskylän Kristillinen Opisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raudaskylän Kristillinen Opisto

Opistontie 4-6
84880 Ylivieska

 Näytä puhelinnumero
www.rko.fi

Arvioinnit

Aikuisten perusopetus maahanmuuttajille ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.