Kansanopistot

Yrttihoitaja - Fytoterapian perusteet

Keski-Pohjanmaan kansanopisto, paikassa Kälviä
Pituus
1 vuosi
Pituus
1 vuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Yrttihoitaja - Fytoterapian perusteet

Lehtiä ja taivas

Yrttihoitajan koulutus jakaantuu kahteen noin vuoden mittaiseen osioon. Ensin on fytoterapian perusteet eli yrttihoitajakoulutus, johon sisältyy 7 viikonloppua teemoittain etenevää koulutusta. Aloitusjaksolla perehdytään fytoterapian periaatteisiin ja käyttötapoihin, kasvilääkinnän turvallisuuteen sekä muihin perusasioihin. Sen jälkeen teemat käsittelevät tuki- ja liikuntaelimistöä, ruoansulatusta, keuhkoja, sydäntä ja verenkiertoa, kasvilääkintää mielen ja aistien tukena, seksuaalisuutta ja eri ikäkausien hoitoon liittyviä asioita sekä puhdistamista ja vahvistamista kasvilääkinnän keinoin. Jokaiseen jaksoon sisältyy sekä teoriaa että teemaan liittyvän hoitokokonaisuuden harjoittelua. Lisäksi opiskelijat tekevät kasviesittelyjä ja muita etätehtäviä sekä itsenäistä hoitoharjoittelua.

Perusopintojen jälkeen opiskelija voi halutessaan jatkaa syventäviin opintoihin. Ne koostuvat 5-6 viikonlopusta, ja silloin opetellaan rohdosten valmistamista, ihonhoitoa ja hemmottelua, kukkaterapiaa, perehdytään villivihannesten käyttöön ja tutustutaan toisiin hoitomuotoihin, joita voi käyttää kasvilääkinnän tukena tai toisinpäin.

Koulutus on Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL:n hyväksymä ja kouluttaja Raija-Liisa "Lippe" Äystö on LKL:n kouluttajarekisterissä.

Yrttihoitajan perusopintojen laajuus on 378 h (14 op), josta lähiopetusta on 123 h ja ohjattua, itsenäistä etäopiskelua 255 h. Koulutus on monimuoto-opiskelua. Opiskelu ei ole päätoimista opiskelua. Kaikki vaadittavat tehtävät suoritettuaan opiskelija saa Yrttihoitajan todistuksen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille kasvilääkinnästä, terveydestä ja luonnonmukaisesta elämästä kiinnostuneille. Yrttihoitajakoulutus sopii hyvin lisäkoulutukseksi vaikkapa hierojille ja luontaishoiajille. Aiempaa kokemusta kasvilääkinnästä ei tarvitse olla.

Sisältö

Lähiopetusjaksot Keski-Pohjanmaan kansanopistolla:

* I jakso 23.-25.9.2022: Mitä fytoterapia on?
* II jakso 4.-6.11.2022: Kasvilääkintä tuki- ja liikuntaelimistön apuna sekä kivunhoidossa
* III jakso 13.-15.1.2023: Kasvilääkintä ruuansulatuksen tukena
* IV jakso 10.-12.2.2023: Kasvilääkintä keuhkojen, sydämen ja verenkierron tukena
* V jakso 17.-19.3.2023: Kasvilääkintä mielen ja aistien tukena
* VI jakso 12.-14.5.2023: Naiset, miehet ja seksuaalisuus kasvilääkinnän silmin, eri ikäkausissa olevien ihmisten hoitaminen
* VII jakso 15.-17.9.2023: Elimistön puhdistus ja vahvistus kasvilääkinnän keinoin

Ensimmäisen jakson aikataulu: pe klo 18-20.15, la klo 9-17 ja su klo 9-11.30
Muut jaksot: pe klo 18-21, la klo 9-19 ja su klo 9-11.30

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yrttihoitaja - Fytoterapian perusteet, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Vastaa hakulomakkeen lisätietokentässä seuraaviin kysymyksiin:
- Miksi haluat opiskella yrttihoitajaksi?
- Mitä odotat koulutukselta?
- Millaisia kokemuksia sinulla on luontaisterapioista?

Kustannukset

920 €

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yrttihoitaja - Fytoterapian perusteet? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan kansanopisto
Opistontie 1
68300 Kälviä

Keski-Pohjanmaan kansanopisto

Keski-Pohjanmaan kansanopisto tarjoaa luonnonläheisessä oppimisympäristössä kansanopistolinjoja, erilaisia kursseja, leirejä sekä lisä- ja täydennyskoulutusta. Koulutustarjonnastamme on mahdollisuus valita lyhyistä parin päivän mittaisista kursseista aina viiden vuoden mittaisiin koulutuskokonaisuuksiin. Lähde Kälviälle Keski-Pohjanmaan kansanopiston kansanopistolinjalle viettämään välivuotta, pitämään luovaa taukoa, opiskelemaan harrastusta, harrastamaan opiskelua taikka...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu