Ammatilliset perustutkinnot

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus

Keuda, paikassa Tuusula (+1 sijaintia)
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Tule opiskelemaan hoiva-avustajaksi!

Koulutus on tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka haluavat työskennellä sosiaali- ja terveysalalla. Opintoihin sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia ja suomen kielen opintoja. Tärkeä osa koulutusta on työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Hoiva-avustajan työssä pääset auttamaan, kohtaamaan ja ohjaamaan erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. Pääset auttamaan arjen asioissa kuten peseytymisessä, pukemisessa, ruokailussa, liikkumisessa ja kommunikoinnissa. Voit työskennellä ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa sekä lasten kasvatustehtävissä päiväkodeissa.

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin tai voit jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osp), mikäli opiskeluvalmiutesi ovat riittävät.

Tutustu tutkinnon osan sisältöön Opintopolussa Koulutuksen esittely ukrainan kielellä – Презентація навчання (українською мовою)

Tietoja koulutuksesta

Tutkinnon osa

Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp (opintopolku.fi) ja Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp (opintopolku.fi). Kaksi tutkinnon osaa Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Laajuus ja kesto

60 osp. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Koulutus kestää noin 1–2 vuotta.

Kenelle

Hakiessasi tähän koulutukseen sinun tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Lisäksi sinun tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa, mikäli opinnot sisältävät alaikäisten parissa työskentelyä.

Kustannukset

Koulutus on maksuton.

Toimipiste, toteutustapa ja ajankohta

Toimipiste

Tuusula, Kirkkotie 31
Mäntsälä, Lukkarinpolku 2 (ukrainalaisille suunnattu toteutus)

Ajankohta

Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Ukrainalaisille suunnattu toteutus Mäntsälässä alkaa tammikuussa 2025.

Opiskelumuoto

Tämä on monimuotototeutus. Hankit osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja eri tavoilla. Opiskelu voi sisältää esim. lähi- ja etäopiskelua, verkossa opiskelua sekä itsenäistä että ryhmässä opiskelua. Täydennät opiskelua tarpeen mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus.

Koulutukseen hakeutuminen

Jatkuva haku

Tähän koulutukseen on jatkuva haku auki. Mäntsälässä toteutettava koulutus on suunnattu vain ukrainalaisille. Jos sinulla on oppisopimuspaikka, voit hakea oppisopimuskoulutukseen kumpaan tahansa toimipisteeseen. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa siitä, kun täytät hakulomakkeen.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää

Asunmaa Merja

Opettaja

+358504419909

Tuusula, Kirkkotie 31

Perokorpi Jenna

Tuntiopettaja päätoiminen

+358405292194

Mäntsälä, Lukkarinpolku 2

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Maahanmuuttajille suunnattu hoiva-avustajakoulutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu