🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatilliset perustutkinnot

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp)

Keuda, paikassa Kerava
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
2 – 3 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp)

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Puhtaus- ja kiinteistöalalla ei työt lopu kesken!

Keudassa voit opiskella kiinteistönhoitajaksi, toimitilahuoltajaksi tai kodinhuoltajaksi. Opiskelu tähtää suoraan työelämään – voit räätälöidä opinnot juuri sinulle sopiviksi joustavien opintopolkujen avulla. Tarjoamme monipuolisen oppimisympäristön, jossa työvälineet tulevat tutuiksi. Pääset jo opiskeluaikana tutustumaan alan yrityksiin, joista voit löytää itsellesi tulevaisuuden työpaikan. Vierailemme myös alan messuilla ja tapahtumissa.

Kiinteistönhoitajana vastaat erilaisten kiinteistöjen energiataloudellisesta ja ekotehokkaasta toiminnasta, sekä huolehdit käyttäjäturvallisuudesta palvelusopimuksen mukaisesti. Työtehtävissä tarvitset monipuolista osaamista, asiakaspalvelutaitoa sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Teet pienimuotoisia huolto- ja korjaustöitä. Lisäksi huolehdit piha- ja ulkoalueista. Työtehtäviisi kuuluvat kiinteistön teknisten järjestelmien tarkkailu- ja säätötyöt sekä energiankulutuksen seuranta. Talvisin työhösi kuuluu lumityöt ja hiekoitukset, kesällä esimeriksi ruohonleikkuu. Vastaat myös liputuksesta, jätehuollon toimivuudesta sekä kulunvalvonnasta.

Toimitilahuoltajana pidät huolta tilojen puhtaudesta ja viihtyvyydestä. Työtehtävissä tarvitset monipuolista osaamista, asiakaspalvelutaitoa sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Hallitset tämän päivän korkeat hygieniavaatimukset. Työtehtäviisi sisältyy erilaiset ylläpito- ja perussiivoustehtävät sekä työpaikan palvelusopimuksen mukaiset muut työtehtävät.

Kodinhuoltajana työskentelet vastuullisesti asiakkaan toiveita ja tarpeita huomioiden. Työtehtävissä tarvitset monipuolista osaamista, asiakaspalvelutaitoa sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Tyypilliseen työpäivääsi kuuluu monipuolisia asiakaspalvelutehtäviä, kuten kodin ruoka- ja siivouspalveluja, tekstiilihuoltoa sekä asiakkaan avustamista päivittäisissä toiminnoissa ja asioinnissa kodin ulkopuolella.

Sitoudumme opetuksessamme myös vastuullisuuslupauksiin.

Tutustu tutkinnon sisältöön Opintopolussa Tutustu alan vastuullisuuslupauksiin Keudassa

Miten ja missä voin opiskella?

Opintojen alussa sinulle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää 2 – 3 vuotta. Voit suorittaa tutkinnosta myös pienempiä kokonaisuuksia (tutkinnon osia). Opiskelun aloitusajankohta sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Kiinteistönhoitaja

Päiväkoulutus
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. 

Päivä-monimuotokoulutus
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa. Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Kodinhuoltaja | Toimitilahuoltaja

Päiväkoulutus
Päiväkoulutus toteutetaan pääsääntöisesti arkisin klo 8-16.

Päivä-monimuotokoulutus
Monimuotokoulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta, etätehtäviä, verkko-opintoja ja päiväsaikaan tapahtuvaa lähiopetusta oppilaitoksessa (opetus torstaisin klo 12-16). Koulutuksessa on eduksi alan työpaikka, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla.

Oppisopimuskoulutus

Jos sinulla on alan työpaikka, voit suorittaa koulutuksen oppisopimuksella.

Maksaako tämä koulutus?

Koulutus on maksuton.

Toimitilahuoltaja: Muiden kuin oppivelvollisten tulee hankkia omat työjalkineet (n. 60-70 €).

Kodinhuoltaja: Muiden kuin oppivelvollisten tulee hankkia omat työjalkineet (n. 60-70 €).

Kiinteistönhoitaja: Keuda tarjoaa opintojen ajaksi tarvittavat työjalkineet, työvaatteet ja oppikirjat.

Miten haen?

Jatkuva haku

Tämän tutkinnon kaikkiin toteutuksiin voi hakea jatkuvan haun kautta joustavasti ympäri vuoden. Aloitus sovitaan kanssasi, jos sinut valitaan opiskelijaksi. Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan.

Hakulomake | Jatkuva haku Hakijan ohjeet jatkuvaan hakuun Yhteishaku

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaussa on mukana tämän tutkinnon päivätoteutus. Seuraava yhteishaku on keväällä 2025. Lisätiedot ja haku koulutukseen Opintopolussa.

Opintopolku.fi | Yhteishaku Hakijan ohjeet yhteishakuun Keuda puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto kiinteistönhoitaja Keuda puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto toimitilahuoltaja Keuda puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto kodinhuoltaja

Kysy lisää!

Lahti-Olsen Jake

Opinto-ohjaaja

+358505356159

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto (180 osp)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu