Ammatilliset perustutkinnot

Yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina

Keuda, paikassa Järvenpää (+5 sijaintia)
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Opiskele yhteiset tutkinnon osat verkossa ja varmista itsellesi työssä ja elämässä tarvittavat perustaidot!

Ammatilliseen perustutkintoon (180 osp) sisältyy pääsääntöisesti ammatillisia tutkinnon osia 145 osaamispistettä ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispistettä.

Yhteiset tutkinnon osat (yto-aineet) muodostuvat seuraavasti:

Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp) Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp) Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp) Valinnaisia osaamistavoitteita yllä olevista aiheista (yhteensä 9 osp).

Pakollisten osaamistavoitteiden lisäksi tutkintoon tulee valita valinnaisia osaamistavoitteita 9 osaamispisteen laajuisesti. Valinnaiset osat voi valita yhdestä tai useammasta yllä mainituista yhteisistä tutkinnon osista. Alla on kerrottu tarkemmin millaisista osioista yhteiset tutkinnon osat muodostuvat ja millaisia valinnaisia osia on valittavana pakollisten osien lisäksi.

Osaamisen hankkiminen tapahtuu verkkoympäristössä. Koulutuksen  arvioitu kesto on noin 3–12 kk, riippuen omasta opiskelutahdistasi.

Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen Pakolliset osa-alueet (11 osp) Viestintä ja vuorovaikutus, äidinkielellä, suomi (4 osp) TAI
Viestintä ja vuorovaikutus, äidinkielellä, suomi toisena kielenä (4 osp) Viestintä ja vuorovaikutus toisella kotimaisella kielellä, ruotsi (1 osp) Viestintä ja vuorovaikutus vieraalla kielellä (3 osp) Toiminta digitaalisessa ympäristössä (2 osp) Taide ja luova ilmaisu (1 osp) Valinnaiset osa-alueet (0–9 osp) Viestintä ja vuorovaikutus, äidinkielellä, suomi (3 osp) TAI
Viestintä ja vuorovaikutus, äidinkielellä, suomi toisena kielenä (3 osp) Viestintä ja vuorovaikutus toisella kotimaisella kielellä, ruotsi (3 osp) Viestintä ja vuorovaikutus vieraalla kielellä (3 osp) Toiminta digitaalisessa ympäristössä (3 osp) Taide ja luova ilmaisu (3 osp) Tutustu osa-alueiden sisältöön Opintopolussa Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen Pakolliset osa-alueet (6 osp) Matematiikka ja matematiikan soveltaminen (4 osp) Fysikaaliset ja kemialliset ilmiöt ja niiden soveltaminen (2 osp) Valinnaiset osa-alueet (0–6 osp) Matematiikka ja matematiikan soveltaminen (3 osp) Fysikaaliset ja kemialliset ilmiöt ja niiden soveltaminen (3 osp) Tutustu osa-alueiden sisältöön Opintopolussa Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen Pakolliset osa-alueet (9 osp) Yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen (2 osp) Työelämässä toimiminen (2 osp) Opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet (1 osp) Yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta (1 osp) Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen (2 osp) Kestävän kehityksen edistäminen (1 osp) Valinnaiset osa-alueet (0–9 osp) Yhteiskunnassa ja kansalaisena toimiminen (3 osp) Työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitäminen (3 osp) Kestävän kehityksen edistäminen (3 osp) Työelämässä toimiminen (3 osp) Urasuunnittelutaitojen vahvistaminen* (3 osp)

* Koulutuksen järjestäjän tarjoama valinnainen tutkinnon osa.

Tutustu osa-alueiden sisältöön Opintopolussa

Edellytykset opiskelulle

Edellytyksenä on, että perusopetuksen oppimäärä on suoritettuna (perusopetuksen päättötodistus) ennen yhteisten tutkinnon osien suorittamisen aloittamista. Lisäksi sinulla tulee olla riittävä suomen kielen taito. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai sinulla ei ole todistusta riittävästä suomen kielen taidosta, opettaja kartoittaa kielitaitosi.

Tarvitset opiskelussa oman tietokoneen, jossa on toimiva nettiyhteys.

Maksaako tämä koulutus?

Tutkinnon osien suorittaminen on maksutonta.

Miten haen?

Haku koulutukseen avataan syksyllä 2024.

Yhteisten tutkinnon osien korottaminen valmistumisen jälkeen

Löydät lisätietoa yto-aineiden korottamisesta täältä.

Kysy lisää!

Hyttinen Sanna

Opettaja

+358504397685

Kerava, Sarviniitynkatu 9

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Yhteiset tutkinnon osat verkko-opintoina? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu