🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Ensihoitajan muuntokoulutus sairaanhoitajille

LAB-ammattikorkeakoulu, paikassa Lappeenranta
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Ensihoitajan muuntokoulutus sairaanhoitajille

ambulanssi

Oletko valmis sairaanhoitaja (AMK), kätilö (AMK) tai terveydenhoitaja (AMK), joka on kiinnostunut hoitotyöstä akuuteissa tilanteissa? 

Näetkö itsesi osana moniammatillista tiimiä esimerkiksi päivystyspoliklinikalla? Vai olisiko haaveesi työskennellä hoitotason ensihoitajana ambulanssissa? LAB-ammattikorkeakoulun ensihoidon muuntokoulutus mahdollistaa uran suunnan muutoksen.

Ensihoidon muuntokoulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa. Teoriaopinnot suoritetaan pääsääntöisesti verkossa ja harjoituksiin ja simulaatioihin painottuvia lähipäiviä Lappeenrannan kampuksella on noin kaksi kuukaudessa.

LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneena ensihoitajana olet ensihoidon asiantuntija. Teoreettisten opintojen lisäksi opiskeluusi kuuluu ensihoidon taitojen harjoittelua, joka toteutuu ammattikorkeakoulun oppimis- ja simulaatiotiloissa.

Mitä osaamista ja taitoja ensihoitajalta vaaditaan?

Ensihoitajana autat äkillisesti sairastuneita ja kiireellistä hoitoa tarvitsevia potilaita sekä sairaalassa että sairaalan ulkopuolella. Tunnistat ja ennakoit potilaan henkeä uhkaavat tilanteet ja osaat toimia tilanteen edellyttämällä tavalla. Kiireettömillä ensihoitotehtävillä osaat arvioida potilaan palvelu- ja hoidontarpeen, suunnitella jatkohoidon ja ohjata potilasta tarkoituksenmukaisen avun piiriin.

Ensihoitajan on osattava toimia hoitotilanteissa sekä itsenäisesti että osana hoitotiimiä. Työssä on oltava valmis tekemään itsenäisiä, tutkittuun tietoon ja hoito-ohjeisiin perustuvia päätöksiä. Ensihoitajana voit työskennellä myös tiimin johtajana. Työ vaatii paineensietokykyä sekä valmiutta toimia johdonmukaisesti myös vaikeissa ja yllättävissä tilanteissa. Lisäksi työssä tarvitaan hyvää fyysistä ja psyykkistä työkykyä.

LAB-ammattikorkeakoulun ensihoitajakoulutus on sitoutunut edistämään kestävän kehityksen tavoitteita toiminnassaan. Tavoitteena on, että LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuu ensihoidon ammattilaisia, jotka osaavat toimia ammatissaan kestävän kehityksen tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti. Opintojesi aikana opit konkreettisesti tekemään kestävän kehityksen mukaisia päätöksiä ensihoidon ammattilaisena.

Opintojen sisältö ja rakenne

Ensihoitajan AMK-opinnoissa keskitytään ensihoidon perustason ja hoitotason osaamiseen. Opintojen aikana järjestetään perustason ensihoidon osaamisen arviointi, jonka suorittamisen jälkeen saat perustason ensihoidon luvat. Pääpaino opinnoissa on hoitotason ensihoito-opinnoissa, viranomaisyhteistyössä sekä ensihoidon tilannejohtamisessa.

Opintojesi päätteeksi suoritat valtakunnallisen hoitotason tentin ja osoitat osaamisesi simuloiduissa ensihoitotilanteissa.

Ensihoitaja (AMK) 60 op, muuntokoulutus sairaanhoitajan AMK-tutkinnon suorittaneille.

  • Perustason ensihoito 20 op
  • Hoitotason ensihoito 40 op

Ensihoitajakoulutuksesta 18 op on ammatillista harjoittelua, joka suoritetaan ensihoidon yksiköissä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Ensihoitajan muuntokoulutus sairaanhoitajille, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy 2024

  • Monimuotototeutus
  • Lappeenranta
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ensihoitajan muuntokoulutus sairaanhoitajille? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu