Laskennallinen tekniikka
Dataa ja tekoälyä käytetään ympäristön, teollisuuden ja liiketoiminnan ongelmien ratkaisemisessa, kuten lääketieteellisessä kuvantamisessa, liiketoiminta-analytiikassa, sääilmiöiden ennustamisessa tai satelliittikuvien tulkinnassa. Jotta laskennallista tekniikkaa ja erityisesti tekoälyä voidaan soveltaa, tulee dataa ja menetelmiä ymmärtää syvällisesti, koska niiden käyttöön liittyy eettisiä kysymyksiä.
Laskennallisen tekniikan koulutusohjelmasta työllistytään laajalti yhteiskunnan eri sektoreille, kuten tuotekehitykseen teollisuudessa ja tutkijoiksi yliopistoihin ja tutkimuslaitoksiin.
Laskennallisen tekniikan koulutusohjelmassa suoritat ensin alempana korkeakoulututkintona kolmivuotisen tekniikan kandidaatin tutkinnon (TkK, 180 opintopistettä). Kandidaatinopintojen jälkeen sinulla on oikeus jatkaa laskennallisen tekniikan diplomi-insinööri- eli maisteriohjelmassa (DI, 120 opintopistettä).
Opetuksessa ovat tasapainossa teoria, laskennalliset menetelmät ja ongelmanratkaisu. Peruskursseilla opiskelet suurissa ryhmissä luennoilla, mutta pääasiallinen oppiminen tapahtuu pienissä harjoitusryhmissä, joissa saat yksilöllistä ohjausta harjoitusten pitäjiltä. Laskuharjoitukset ovat olennainen osa opintojasi. Niiden tarkoituksena on perehdyttää sinut ongelmien ratkaisuissa tarvittaviin rutiineihin.
Opinnoissa perehdyt tekoälyyn ja koneoppimiseen, suurten tietoaineistojen käsittelyyn, epävarmuuden mallinnukseen, laskennallisiin ja tilastollisiin menetelmiin. Opit muun muassa mittausten mallintamista ja analysointia, tilastollista päättelyä ja toteuttamaan laskennan tietokoneelle ohjelmoidun algoritmin avulla.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Tekniikan kandidaatti, diplomi-insinööri

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto
LUT on vuonna 1969 perustettu tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden yliopisto. Puhdas energia, vesi ja ilma ovat elämän edellytyksiä, joihin LUT-yliopistossa etsitään ratkaisuja tekniikan, talouden ja yhteiskuntatieteiden osaamisella. Yliopisto auttaa yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan kestävästi. Kansainvälisessä tiedeyhteisössä on 8 000 jäsentä....