🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatillisen tutkinnon osat

Hoiva-avustaja | tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

OSAO, paikassa Oulu (+1 sijaintia)
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
4 marraskuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 19.9.2024
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
4 marraskuuta, 2024 (+3 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 19.9.2024
Toteutustapa
Oppisopimuskoulutus, Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hoiva-avustaja | tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Suorita kolme tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta ja työskentele hoiva-avustajana! Hoiva-avustajana huolehdit asiakkaiden perustarpeista ja työskentelet vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä.

Hoiva-avustajana voit työskennellä avustavissa tehtävissä esimerkiksi vanhuksille tai vammaisille tarkoitetussa palvelutalossa tai hoivakodissa eli asumispalveluyksikössä. Hoiva-avustajana työtehtäväsi liittyvät asiakkaiden perustarpeista huolehtimiseen. Hoiva-avustajan tehtävissä ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Et voi osallistua lääkehoitoon etkä saa olla yksin työvuorossa.

Koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustajat työllistyvät hyvin.

Koulutuksen jälkeen voit halutessasi hakeutua tutkinnon suorittajaksi sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ja suorittaa puuttuvat tutkinnon osat.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kolme tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, jonka jälkeen voit työskennellä hoiva-avustajana esimerkiksi vanhuksille tai vammaisille tarkoitetussa palvelutalossa ja hoivakodissa eli asumispalveluyksikössä.  Koulutuksen jälkeen voit hakeutua opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon loppuun ja valmistua lähihoitajaksi.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopiskelua, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksen aikana suoritetaan kolme tukinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Tutkinnon osat

  • Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen 20 osp 
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 25 osp 
  • Asiakkaan toimintakyvyn vahvistaminen 15 osp

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hoiva-avustaja | tutkinnon osat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 3 toteutusta

4 marraskuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Hakuaika: 19.9.2024

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Oulu

Kysy lisätietoja

  • Oppisopimuskoulutus
  • Pudasjärvi

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet. Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle, sosiaali- ja terveysalalla vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen sekä tarvittaessa kielitaidon arviointiin.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin Ouluun. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.1.1.

Hakijat kutsutaan kielitaidon arviointiin erikseen sähköpostilla. Hakijat saavat tarkempaa tietoa kielitaidon arvioinnista kutsussa.

Tutkinto / todistus

Koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustajat työllistyvät hyvin.

Koulutuksen aikana suoritetaan kolme tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi muodostua oppikirjojen ja kannettavan tietokoneen sekä työvaatteiden hankinnasta.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu