🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatillisen tutkinnon osat

Taloushallinnon tutkinnon osia 45–60 osp

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
1 vuosi
Aloitus
28 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 15.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
1 vuosi
Aloitus
28 lokakuuta, 2024 (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: 15.8.2024
Toteutustapa
Lähiopetus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taloushallinnon tutkinnon osia 45–60 osp

Taloushallinnon tutkinnon osien koulutus on tarkoitettu sinulle, joka haluat toimia taloushallinnon työtehtävissä. Tutkinnon osat suorittaneena sinulla on osaamista taloushallinnon perustyötehtäviin. Osaat käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimia erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Tutkinnon osat soveltuvat täydennyskoulutuksena mm. merkonomeille, joilla ei ole vielä taloushallinnon osaamista.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Opinnoissa voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnosta seuraavia tutkinnon osia:

 • kirjanpito, 30 osp
 • jaksotuskirjaukset, 15 osp
 • tuloverotus ja tilinpäätösasiakirjat, 15 osp
 • laskutus ja myyntireskontra, 15 osp
 • ostoreskontra, 15 osp
 • palkanlaskenta, 15 osp
 • sisäiset palvelut ja tiedonkäsittely, 15 osp

Kontaktiopetuksen aikana voit opiskella kaikkia tutkinnonosia tai vain valitsemasi osat. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan tutkinnon osien suorittamisesta.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena, josta noin 120 päivää järjestetään kontaktiopetuksena Teamsissa aamupäivisin jatkuen iltapäivän itsenäisinä verkko-opintoina Pinjassa. Työpaikalla tapahtuvaa opiskelua on noin 140 päivää.

Opiskelijalta edellytetään itseohjautuvuutta, kykyä itsenäiseen opiskeluun sekä tietokoneen käytön perusvalmiuksia. Hänellä tulee olla käytössä tietokone varustettuna isolla näytöllä, kuulokkeet, sekä mikrofoni ja kamera (tietokoneessa).

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka, jossa voit tehdä koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä käytännössä ja opiskelua täydennetään tietopuolisilla opinnoilla oppilaitoksessa.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taloushallinnon tutkinnon osia 45–60 osp, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

28 lokakuuta, 2024

 • Lähiopetus
 • Kaukovainio
 • Hakuaika: 15.8.2024

Kysy lisätietoja

 • Oppisopimuskoulutus
 • Kaukovainio

Hakeminen

Jatkuvan haun kautta on tarjolla kahdeksan paikkaa ja lisäksi työvoimakoulutuksen kautta valitaan 16 opiskelijaa.

Tutkinnon osat soveltuvat täydennyskoulutuksena mm. liiketoiminnan tehtävissä toimineille tai merkonomeille, joilla ei ole taloushallinnon osaamista. Opintoja on mahdollista täydentää myöhemmin liiketoiminnan perus- tai ammattitutkinnoksi.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka järjestetään Oulussa. Liiketoiminnan perustutkinnossa kielitaitotasovaatimus on on B1.1.

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Oppimateriaalit maksavat noin 150 euroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu