AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Mies ja nainen keskustelevat

Tervetuloa opiskelemaan suuhygienistiksi Oulun ammattikorkeakouluun! Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelmassa opintojesi painopisteenä ovat eri-ikäisten terveyden edistämisen sekä hammas- ja suun sairauksien varhaishoidon teemat. Koulutuksessa tehdään tiivistä yhteistyötä Oulun yliopiston hammaslääketieteen koulutuksen kanssa. Terveyskeskusharjoittelun lisäksi harjoittelet ammattiin liittyviä taitoja modernissa suun terveydenhuollon osaamiskeskuksessa, Dentopoliksessa. 

Koulutuksen sisältö

Suuhygienistin koulutuksessa syvennyt eri-ikäisten terveyden edistämiseen, hammas- ja suun sairauksien syntyyn, ehkäisyyn ja sairauksien varhaishoitoon. Opintoihisi sisältyy myös kieliopintoja, yrittäjyys- sekä johtamis- ja kehittämisopintoja. Koulutuksessa käytät moderneja hoitolaitteita ja välineitä harjoitellessasi suuhygienistin työssä tarvittavia taitoja. Opiskelussasi painotetaan vahvasti käytännön harjoittelua, yhteensä 75 opintopisteen verran. Koulutuksen vahvuutena on monipuolisten terveydenedistämistilanteiden/-tapahtumien järjestäminen.

Kiinnostaako sinua kansainvälisyys? Halutessasi voit opiskella esimerkiksi Tromssassa, Veronassa, Ghentissä tai Lissabonissa ja perehtyä maan kulttuuriin ja toimintatapohin, erityisesti suun terveydenhoidon toimintaan ja suuhygienistin koulutukseen.

Mitä suuhygienisti tekee?

Suuhygienistinä ohjaat asiakkaita terveellisiin elämäntapoihin ja suun terveyden ylläpitämiseen. Teet erityisesti ien- ja tukikudosten varhais-ja ylläpitohoidon toimenpiteitä kuten suun terveystarkastuksia, hammaskiven ja värjäymien poistoa ja fluorikäsittelyitä, hampaiden pinnoituksia sekä esteettisiä toimia kuten valkaisuja. Voit myös ottaa röntgenkuvia hampaista ja toimia myös osana oikomishoidon tiimiä. Osaat toimia myös suun terveydenhoidon ensiaputilanteissa ja soveltaa vastuualueesi lääkehuollon periaatteita työssäsi.

Missä suuhygienistit työskentelevät?

Koulutuksen jälkeen voit työskennellä terveyskeskuksessa, sairaalassa, yksityisellä hammaslääkäriasemalla sekä myynti- ja markkinointitehtävässä. Voit toimia myös yrittäjänä ja itsenäisenä ammatinharjoittajana. Suuhygienistin ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suoritettuasi haet ammattioikeuksia sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Kiviharjuntie 4

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu