Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
3,5 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Lähiopetus
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus

Tavoite

Suuhygienistina saat valmiudet asiakaslähtöiseen terveyden edistämiseen, osaat soveltaa asiakaslähtöisiä työmenetelmiä yksilön, perheen ja yhteisön suun terveydenhoitotyössä. Osaat tehdä vastuualueesi suun terveystarkastukset ja sovellat hammas- ja suun sairauksien ehkäisymenetelmiä potilaan hoidossa. Suuhygienistinä hoidat kiinnityskudossairauksia ja otat röntgenkuvia hampaista. Myös esteettinen hammashoito sisältyy työhösi.

Osaat tehdä vastuualueesi oikomishoidon toimenpiteet sekä toimit työympäristössä noudattaen turvallisia ja terveyttä edistäviä työtapoja. Lisäksi osaat toimia suun terveydenhoidon ensiaputilanteissa ja sovellat vastuualueesi lääkehuollon periaatteita työssäsi.

Sinulla on valmiudet lähiesimiestehtäviin sekä alan kehittämistyössä tarvittava tutkimus- ja kehittämisosaaminen.  

Koulutuksen sisältö

Keskeiset opintokokonaisuudet: 

- Työyhteisö- ja viestintäopinnot

- Turvallisuusosaamisen opinnot

- Suun terveydenhoitotyön opinnot

- Terveyden edistämisen opinnot 

- Kehittämisen ja johtamisen opinnot.

Opinnot toteutetaan päiväopetuksena, osin verkko-opintoina ja monialaisina opintoina toisten tutkinto-ohjelmien kanssa. Harjoittelua on 75 opintopistettä, joka toteutuu eri oppimisympäristöissä, opetushammashoitolassa, terveyskeskuksissa ja hoitolaitoksissa. 

Suun terveydenhoitotyö sisältää suun terveystarkastuksen ja sen perusteella laaditaan hoitosuunnitelma. Hoidon toteutus tehdään hoitosuunnitelman perusteella, hoitojakson päätteeksi arvioidaan hoitotulos ja sovitaan ylläpitohoidosta. Tyypillisiä suuhygienistin vastuualueen hoitotoimenpiteitä ovat ien- ja tukikudosten varhais-ja ylläpitohoidon toimenpiteet, hammaskiven ja värjäymien poisto, hampaan pinnoitus sekä fluorikäsittely. Oikomishoidon osatehtävät kuuluvat myös suun terveydenhoitotyöhön. Asiakkaan omahoidon ohjaus on osana kokonaishoitoa. 

Terveyden edistämiseen sisältyvää ohjausta ja neuvontaa toteutetaan moniammatillisessa työryhmässä hammashoitolan lisäksi neuvolassa, päiväkodissa, koululla sekä hoitolaitoksissa. Koulutukseen sisältyy runsaasti terveyden edistämistilanteiden/-tapahtumien järjestämistä.

Suuhygienistinä sinulla on valmiudet toimia myös lähiesimiestehtävissä ja huolehtia työympäristön turvallisuudesta ja terveyttä edistävistä toimintatavoista. 

Lähde: Opintopolku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Suuhygienisti (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit
Suuhygienisti (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.