Sivuston käyttötapa: Mobiili

Terveydenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
4 vuotta
Syksyllä
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
   
Päiväopinnot
Oulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Terveydenhoitaja (AMK) | päivätoteutus

Terveydenhoitaja on hoitotyön ja erityisesti terveydenhoitajatyön, terveyden edistämisen ja kansanterveystyön asiantuntija. Tärkeitä osaamisalueita ovat sairaanhoitajan valmiuksien lisäksi terveyden edistäminen ja eri-ikäisen yksilön, perheen ja yhteisön terveydenhoitotyö, terveellisen ja turvallisen ympäristön edistäminen ja yhteiskunnallinen terveydenhoitotyö sekä terveydenhoitotyön johtaminen ja kehittäminen. Terveydenhoitaja työskentelee eri-ikäisten terveyden edistämiseksi vastaanotoilla (esim. neuvolat, koulut), kotihoidossa, sairaaloissa, järjestöissä, projekteissa sekä sairaanhoitotyössä vastaanotoilla ja sairaaloissa. Terveydenhoitajakoulutuksen suoritettuaan opiskelija saa sekä sairaanhoitajan että terveydenhoitajan tutkinnon.

Terveydenhoitaja osaa edistää ja ylläpitää yksilöiden, perheiden, työ- ja muiden yhteisöjen, väestön ja ympäristön terveyttä sekä osaa ehkäistä sairauksia. Hän osaa vahvistaa asiakkaiden voimavaroja, itsehoitoa ja kykyä elää terveellisesti. Työ edellyttää taitoa ja rohkeutta ottaa puheeksi asiakkaan terveyteen liittyvät asiat elämänkulun kaikissa vaiheissa. Terveydenhoitajan asiantuntijuudessa korostuu kriittinen ajattelu, itsenäinen päätöksenteko ja vastuullisuus sekä kyky toimia moniammatillisessa ja monialaisessa yhteistyössä. 

Terveydenhoitajakoulutuksen sairaanhoitajan osaamisalueessa korostuu turvallisen hoitotyön perusosaaminen, näyttöön perustuva sairaanhoitotyö, päätöksenteko-osaaminen sairaanhoitotyössä, ja asiakaslähtöinen hoitotyö palvelujärjestelmässä (ks. sairaanhoitaja). Terveydenhoitajatyön syventävissä opinnoissa keskeisiä osaamisalueita ovat hoitotyön ja terveydenhoitajatyön asiantuntijuus ja kehittäminen sekä terveydenhoitajatyö eri toimintaympäristöissä.  

Terveydenhoitajakoulutus toteutetaan lähi- ja etäopiskeluna. Opiskelu edellyttää opiskelijalta vastuunottamista omasta opiskelusta ja taitoa ryhmässä työskentelyyn. Tietopuolinen opiskelu tapahtuu osittain verkko-opiskeluna. Lähiopiskelussa työtapoina on mm. simulaatioharjoituksia ja työpajoja. Sairaanhoitotyön ja terveydenhoitajatyön käytännön osaamista opiskellaan harjoitteluissa erilaisissa sosiaali- ja terveysalan toimintayksiköissä.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Terveydenhoitaja (AMK)

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, opettajan pedagogisia opintoja, ammatillisia erikoistumisopintoja, avointa ammattikorkeakouluopetusta sekä täydennyskoulutusta. Oulun ammattikorkeakoulussa voit opiskella kulttuuria, liiketaloutta, luonnonvara-alaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä tekniikkaa. Oppilaitos järjestää kaksi ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta kokonaan englanniksi. Opetuksen...


Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Oulun ammattikorkeakoulu

Kotkantie 1
90250 Oulu

Arvioinnit

Terveydenhoitaja (AMK) | päivätoteutus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Haku rikosseuraamusalan koulutukseen tammikuussa

Tutkintokoulutus valmistaa vartijaksi – monipuolisia ominaisuuksia ja taitoja vaativaan ihmissuhdetyöhön. Tutustu ja hae 2.–28.1.2020!

Lue lisää