Hätäkeskuspäivystäjätutkinto

Pelastusopisto
Yhteenveto
1,5 vuotta
suomi
Elokuussa
   
Lähiopetus
Kuopio
Ammatillinen koulutus
 Hätäkeskuspäivystäjätutkinto / Pelastusopisto

Hätäkeskuspäivystäjätutkinto

Hätäkeskuspäivystäjän koulutusohjelma on Pelastusopiston (Kuopio) sekä Poliisiammattikorkeakoulun (Tampere) sekä Hätäkeskuslaitoksen suunnittelema kokonaisuus, joka johtaa hätäkeskuspäivystäjäntutkintoon. Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja koulutus kestää 1,5 vuotta. Tutkinto antaa kelpoisuuden päätoimisiin hätäkeskuspäivystäjän virkoihin.

Lähiopiskelu tapahtuu Pelastusopistolla Kuopiossa. Opintoihin kuuluu myös työssäoppimisen jaksoja jossakin Suomen kuudesta hätäkeskuksesta, poliisitoimen jaksoja Poliisiammattikorkeakoululla sekä runsaasti simulaatioharjoittelua Pelastusopistolla. Opetus, majoitus ja ruokailut ovat opiskelijalle pääosin maksuttomia

Hätäkeskuspäivystäjän ammattikuvaus

Hätäkeskuspäivystäjä on hätäkeskuksen asiantuntija, joka kykenee toimimaan loogisesti vaativissakin kriisitilanteissa. Hän vastaa 112 hätänumeroon tuleviin avunpyyntöihin. Päivystäjä selvittää mitä on tapahtunut, arvioi tilanteen ja avun tarpeen sekä hälyttää pelastus-, poliisi- sekä sosiaali- ja terveysviranomaiset tarpeen mukaan paikalle. Päivystäjä antaa soittajalle myös tarvittaessa ensiapu-, alkusammutus- tai muita toimintaohjeita. Työ vaatii henkistä paineensietokykyä, sillä työssä kohdataan hädässä olevia ihmisiä.

Työllistyminen hätäkeskuksiin

Hätäkeskukset sijaitsevat Keravalla, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Turussa ja Vaasassa. Työ on kolmivuorotyötä ja työvuorot kestävät yleensä 12 tuntia. Esimerkiksi kolmena päivänä peräkkäin tiistaista torstaihin työskentely tarkoittaa kolmea vapaapäivää työpäivien perään. Hätäkeskuspäivystäjän keskiansio on noin 3500 € / kk.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hätäkeskuspäivystäjätutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hätäkeskuspäivystäjätutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana yhteishaussa. Hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa.

Elokuussa 2023 alkavaan koulutukseen haku on 19.12.2022-13.1.2023.
Hakemuksen liitteiden on oltava Pelastusopistolla 20.1.2023

Ennakkovaatimukset hakemiseen:

  1. Hakijan tulee olla opintojen alkaessa vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutusvaatimuksena on joko lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto (tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto) tai ammattitutkinto. Hakijalla tulee olla hakuajan päättymispäivään mennessä virallinen tutkintotodistus, jolla hän hakee koulutukseen.
  3. Harkinnan varaisessa menettelyssä pelastajan koulutusohjelmaan voidaan ottaa myös hakija, jolla ei ole edellä kuvattua vaadittavaa pohjakoulutusta, jos hänellä on Pelastusopiston arvion mukaan muutoin opinnoissa tarvittavat riittävät tiedot ja taidot.
  4. Hakijan tulee olla terveydentilaltaan ja muutoin ammattialan tehtävien asianmukaisen hoitamisen kannalta sopiva: kykenee pitkäaikaiseen istumatyöhän sekä keskeytymättömään vuorotyöhön, johon kuuluu yötyötä.

Tutkinto / todistus

Hätäkeskuspäivystäjä­tutkinto

Video

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hätäkeskuspäivystäjätutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Pelastusopisto

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...


Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Pelastusopisto

Hulkontie 83
70821 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.pelastusopisto.fi

Arvioinnit
Hätäkeskuspäivystäjätutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hätäkeskuspäivystäjätutkinto täytä seuraavat tiedot: