Ammatillinen koulutus

Hätäkeskuspäivystäjätutkinto

Pelastusopisto, paikassa Kuopio
Pituus
1,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
1,5 vuotta
Opiskelukieli
suomi
Seuraava aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Video

Hätäkeskuspäivystäjätutkinto

 Hätäkeskuspäivystäjätutkinto / Pelastusopisto

Hätäkeskuspäivystäjän koulutusohjelma on Pelastusopiston (Kuopio) sekä Poliisiammattikorkeakoulun (Tampere) sekä Hätäkeskuslaitoksen suunnittelema kokonaisuus, joka johtaa hätäkeskuspäivystäjäntutkintoon. Opintojen laajuus on 90 opintopistettä ja koulutus kestää 1,5 vuotta. Tutkinto antaa kelpoisuuden päätoimisiin hätäkeskuspäivystäjän virkoihin.

Lähiopiskelu tapahtuu Pelastusopistolla Kuopiossa. Opintoihin kuuluu myös työssäoppimisen jaksoja jossakin Suomen kuudesta hätäkeskuksesta, poliisitoimen jaksoja Poliisiammattikorkeakoululla sekä runsaasti simulaatioharjoittelua Pelastusopistolla. Opetus, majoitus ja ruokailut ovat opiskelijalle pääosin maksuttomia

Hätäkeskuspäivystäjän ammattikuvaus

Hätäkeskuspäivystäjä on hätäkeskuksen asiantuntija, joka kykenee toimimaan loogisesti vaativissakin kriisitilanteissa. Hän vastaa 112 hätänumeroon tuleviin avunpyyntöihin. Päivystäjä selvittää mitä on tapahtunut, arvioi tilanteen ja avun tarpeen sekä hälyttää pelastus-, poliisi- sekä sosiaali- ja terveysviranomaiset tarpeen mukaan paikalle. Päivystäjä antaa soittajalle myös tarvittaessa ensiapu-, alkusammutus- tai muita toimintaohjeita. Työ vaatii henkistä paineensietokykyä, sillä työssä kohdataan hädässä olevia ihmisiä.

Työllistyminen hätäkeskuksiin

Hätäkeskukset sijaitsevat Keravalla, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Turussa ja Vaasassa. Työ on kolmivuorotyötä ja työvuorot kestävät yleensä 12 tuntia. Esimerkiksi kolmena päivänä peräkkäin tiistaista torstaihin työskentely tarkoittaa kolmea vapaapäivää työpäivien perään. Hätäkeskuspäivystäjän keskiansio on noin 3500 € / kk.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hätäkeskuspäivystäjätutkinto, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Elokuussa

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • suomi

Tammikuussa

  • Lähiopetus
  • Kuopio

Hakeminen

Hätäkeskuspäivystäjätutkintoon haetaan Pelastusopiston oman nettihaun kautta.
Koulutus ei ole mukana yhteishaussa. Hakuajat ovat kaksi kertaa vuodessa.

Haku elokuussa 2024 alkavaan suomenkieliseen koulutukseen (kurssi 45) on 18.12.2023–12.1.2024.

Valintakoe: kirjallinen koe Pelastusopistolla 11.–12.3.2024 ja sähköinen soveltuvuuskoe 22.–24.4.2024.

Ennakkovaatimukset hakemiseen:

  1. Hakijan tulee olla opintojen alkaessa vähintään 18-vuotias.
  2. Pohjakoulutusvaatimuksena on joko lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto (tai sitä vastaava aikaisempi tutkinto) tai ammattitutkinto. Hakijalla tulee olla hakuajan päättymispäivään mennessä virallinen tutkintotodistus, jolla hän hakee koulutukseen.
  3. Harkinnan varaisessa menettelyssä pelastajan koulutusohjelmaan voidaan ottaa myös hakija, jolla ei ole edellä kuvattua vaadittavaa pohjakoulutusta, jos hänellä on Pelastusopiston arvion mukaan muutoin opinnoissa tarvittavat riittävät tiedot ja taidot.
  4. Hakijan tulee olla terveydentilaltaan ja muutoin ammattialan tehtävien asianmukaisen hoitamisen kannalta sopiva: kykenee pitkäaikaiseen istumatyöhän sekä keskeytymättömään vuorotyöhön, johon kuuluu yötyötä.

Tutkinto / todistus

Hätäkeskuspäivystäjä­tutkinto

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hätäkeskuspäivystäjätutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.

Pelastusopisto

Pelastusopisto on valtakunnallinen oppilaitos ja valtion virasto. Pelastusopisto suunnittelee ja toteuttaa hätäkeskustoiminnan ja pelastusalan ammatillista perus- ja täydennyskoulutusta, pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusta, siviilivalmiuden koulutusta, mukaan lukien varautuminen ja kansainvälinen pelastustoiminta sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa. Pelastusopisto sijaitsee Kuopiossa ja toimii sisäministeriön...

Lue lisää oppilaitoksesta Pelastusopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu