🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattitutkinnot

Liiketoiminnan ammattitutkinto | Terveydenhuollon sihteeri

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
Joustavasti (+2 toteutusta)
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Liiketoiminnan ammattitutkinto | Terveydenhuollon sihteeri

liiketoiminnan palveluiden osaamisala, assistentti- ja sihteerityön palvelut

Haluaisitko työskennellä terveydenhuollon sihteerin tehtävissä? Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen mahdollistaa erilaisten yritysten ja muiden organisaation työtehtävissä toimimisen. Koulutus sopii hyvin ammatinvaihtajille, esimerkiksi lähihoitajasta tai merkonomista terveydenhuollon sihteeriksi.

Tutkinnon sisältö

Liiketoiminnan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp).

 • Tutkinnossa on yksi kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa:
  Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen (30 osp).

Lisäksi 120 osp valinnaisista tutkinnon osista:

 • Valinnaiset tutkinnon osat 1–> Assistentti- ja sihteerityön palvelut, 60 osp
 • Valinnaiset tutkinnon osat 2 –> Terveydenhuollon sihteeripalvelut, 60 osp

Tavoitteena on, että tutkinnon suorittamisen jälkeen sinulla on sihteerin työssä tarvittava perusammattitaito, tiedostat lainsäädännön tuomat velvoitteet ja hallitset tieto- ja viestintätekniikan käytön ja tiedonhankinnan. Osaat toimia erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä sekä kehittää työtäsi ja omaa osaamistasi.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kokopäiväopintoina tai monimuoto-opintoina (oppisopimuksella edellyttää sihteerin työtehtävissä toimimista). Opiskelu sisältää lähiopetusta, etäopetusta verkossa, työelämässä tapahtuvaa oppimista sekä itsenäistä opiskelua. Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa liiketoiminnan ammattitutkinto tai osia siitä. Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien ja haastattelun perusteella. Kielitaitovaatimus suomen kielen taito yli B1 tai yli YKI3. Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötaso huomioiden.

Kenelle

Tutkintokoulutus on tarkoitettu pääasiassa henkilöille, jotka haluavat työskennellä terveydenhuollon alalla sihteerinä. Koulutus sopii hyvin ammatinvaihtajille, esimerkiksi lähihoitajasta tai merkonomista terveydenhuollon sihteeriksi.

Opiskelijat valitaan ennakkotehtävien ja haastattelun perusteella. Jokainen hakija haastatellaan, minkä jälkeen tehdään päätös koulutukseen osallistumisesta ja tutkinnon suorittamisesta. Opintojen laajuus, sisältö ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (henkilökohtaistaminen), lähtötaso huomioiden.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Liiketoiminnan ammattitutkinto | Terveydenhuollon sihteeri , voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 2 toteutusta

Joustavasti

 • Lähiopetus
 • Raisio
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Monimuotototeutus
 • Raisio
 • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Suoraan tutkintoon

Mikäli sinulla on jo tutkintoon tarvittava ammattitaito, voit suorittaa tutkinnon myös suoraan, ilman koulutusta.

Tutkinto / todistus

Liiketoiminnan ammattitutkinto

Kustannukset

Ammattitutkintokoulutus on maksutonta oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla täytyy olla alan työpaikka. Omaehtoisen tutkintokoulutuksen hinta on 450 € (voidaan laskuttaa kolmessa erässä) tai 200 € / tutkinnon osa. Katso mahdollisuutesi työllisyysrahaston myöntämään ammattitutkintostipendiin. Jos stipendi myönnetään 1.1.2022 tai sen jälkeen suoritetun tutkinnon perusteella, on stipendin suuruus 414 euroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Liiketoiminnan ammattitutkinto | Terveydenhuollon sihteeri ? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu