Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

Ammatilliset perustutkinnot

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja koulutuksen ajankohdasta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Kysy lisätietoja koulutuksen ajankohdasta katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala

Muinaistekniikka

Muinaistekniikkaa opiskellessasi perehdyt esihistoriallisiin ja historiallisiin työmenetelmiin kuten perinteisiin puutöihin, taontaan, vanhoihin metallivalutekniikoihin, perinteisiin tekstiilitekniikoihin sekä luu-, sarvi- ja nahkatöihin. Koulutuksessa korostuu lisäksi kulttuurihistorian ja käsityöperinteiden ymmärtäminen sekä opitun soveltaminen nykyaikaan. Koulutuksessa hyödynnetään mm. arkeologian, kansatieteen ja historiantutkimuksen tarjoamaa tietoa.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu on päätoimista ja se toteutetaan pääsääntöisesti arkisin päiväopetuksena Rasekon Mynämäen toimipisteessä. Lisäksi erilaisia projekteja voidaan tehdä asiakaskohteilla, mikä voi edellyttää sinulta valmiutta lyhytaikaiseen majoittumiseen muulla paikkakunnalla. Koulutuksen pituus riippuu aiemmasta opintotaustastasi ja osaamisestasi.

Tutkintokoulutuksen pituus riippuu aiemmasta opintotaustasi ja osaamisestasi. Alkuun opintoja suoritetaan enemmän ohjatusti ryhmämuotoisesti, luoden yhteinen pohja keskeisiin muinaistekniikan materiaaleihin ja tekniikoihin sekä opitaan perustaidot tuotteiden suunnittelusta ja ryhmän erityisteeman mukaisesta sisällöstä. Myöhemmin, erityisesti toisen opiskeluvuoden aikana, suuntaudutaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Suuntautuminen edellyttää opiskelijoilta usein löytöretkeilijämäistä otetta muinaisuuteen, sillä muinaistekniikan alue materiaali-, elämänalue- ja aikakausimielessä on hyvin laaja eikä kaikkeen löydy heti valmiita vastauksia.

Kenelle

Kohderyhmänä ovat muinaisuudesta, historiasta, vanhoista käsityömenetelmistä ja yritystoiminnasta kiinnostuneet. Koulutus voi palvella myös käytännön läheisenä perustana historian tai arkeologian opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kysy lisätietoja koulutuksen ajankohdasta

  • Lähiopetus
  • Mynämäki

Hakeminen

Jos tulet suoraan peruskoulusta tai TUVAsta ja/tai sinulla ei ole vielä mitään muuta koulutusta, haet pääasiassa valtakunnallisessa yhteishaussa Opintopolku.fi kautta.
Hae ns. jatkuvalla haulla suoraan oppilaitoksen www-sivujen kautta, jos

  • jäit ilman paikkaa yhteishaussa
  • haet alalle, joka ei ole mukana yhteishaussa
  • olet ylioppilas tai sinulla on jo aiempi ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto
  • sinulla on runsaasti työkokemusta.

Jatko-opinnot

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu