Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Yhteenveto
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotukikelpoinen
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Mynämäki
Ammatilliset perustutkinnot
Muinaistekniikka

Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala

Muinaistekniikkaa opiskellessasi perehdyt esihistoriallisiin ja historiallisiin työmenetelmiin kuten perinteisiin puutöihin, taontaan, vanhoihin metallivalutekniikoihin, perinteisiin tekstiilitekniikoihin sekä luu-, sarvi- ja nahkatöihin. Koulutuksessa korostuu lisäksi kulttuurihistorian ja käsityöperinteiden ymmärtäminen sekä opitun soveltaminen nykyaikaan. Koulutuksessa hyödynnetään mm. arkeologian, kansatieteen ja historiantutkimuksen tarjoamaa tietoa.

Koulutuksen toteutus

Opiskelu on päätoimista. Sinulle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa aiempi osaamisesi pyritään tunnistamaan ja sen pohjalta suunnitellaan opintojen sisältö ja kesto. Opintoihisi sisällytetään osaamisen hankkimista työssä joko kotimaassa tai ulkomailla. Jos olet kiinnostunut yritystoiminnasta, voit kokeilla ’NY vuosi yrittäjänä’ -konseptilla käytännön yritystoimintaa.

Tutkintokoulutuksen pituus riippuu aiemmasta opintotaustasi ja osaamisestasi. Alkuun opintoja suoritetaan enemmän ohjatusti ryhmämuotoisesti, luoden yhteinen pohja keskeisiin muinaistekniikan materiaaleihin ja tekniikoihin sekä opitaan perustaidot tuotteiden suunnittelusta ja ryhmän erityisteeman mukaisesta sisällöstä. Myöhemmin, erityisesti toisen opiskeluvuoden aikana, suuntaudutaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti.

Suuntautuminen edellyttää opiskelijoilta usein löytöretkeilijämäistä otetta muinaisuuteen, sillä muinaistekniikan alue materiaali-, elämänalue- ja aikakausimielessä on hyvin laaja eikä kaikkeen löydy heti valmiita vastauksia.

Kenelle

Kohderyhmänä ovat muinaisuudesta, historiasta, vanhoista käsityömenetelmistä ja yritystoiminnasta kiinnostuneet. Koulutus voi palvella myös käytännön läheisenä perustana historian tai arkeologian opintoihin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Taideteollisuusalan koulutuksiin haet jatkuvalla haulla suoraan oppilaitoksen www-sivuilta löytyvällä linkillä. Muinaistekniikan opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti taideteollisuusalan kokemusta jo omaaville tai aikuisille ammatinvaihtajille.

Tutkinto / todistus

Taideteollisuusalan perustutkinto, artesaani

Jatko-opinnot

Ammatillisen perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tämä tarkoittaa, että tutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan korkeakouluun. Osaamistasi voit kasvattaa tai syventää myös esimerkiksi suorittamalla yksittäisiä tutkinnon osia tai muita lyhyempiä täydennyskoulutuksia.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...


Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä

Purokatu 1
21200 Raisio

 Näytä puhelinnumero
www.raseko.fi


Arvioinnit
Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Opiskele itsesi onnelliseksi!

Kymenlaakson opisto on korkeatasoinen visuaaliseen alaan erikoistunut kansanopisto, jossa voit opiskella lukukauden tai lukuvuoden.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Taideteollisuusalan perustutkinto | artesaani | muinaistekniikan ammattiala täytä seuraavat tiedot: