Ammatillisen tutkinnon osat

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa

Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa

Tässä koulutuksessa opit Rasekon FabLab-ympäristön eri laitteiden suunnitteluohjelmat ja laitteiden käytön ja perehdyt niiden käyttömahdollisuuksiin omalla ammattialallasi. Saat tietoja ja taitoja valita valmistuksessa tarvittavia työmenetelmiä, toimintoja tai ohjelmia tarkoituksenmukaisesti, valmistaa ja viimeistellä käyttötarkoitukseen soveltuvia tuotteita tai niiden osia, työskennellä laitteella itsenäisesti työturvallisuusohjeita noudattaen sekä laskea valmistuskustannuksia.llä koulutuksessa voi kehittää erilaisia prototyyppejä omaan ammattialaan sopien.

Kuvaus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon tutkinnon osa. Laajuus 15 osaamispistettä.

FabLab-laitteita ovat mm. leikkaava suurkuvatulostin, 3D-skanneri, 3D-printterit (FDM ja SLA -tekniikat), laserleikkuri, UV -tasotulostin, CNC-jyrsin, pöytäjyrsin ja brodeerauskone. Halutessasi voit valita myös tekstiilialan tiloissa olevan Jacquard – kudontalaitteen.

Seuraava aloitus tammikuussa 2023. Lähipäivät pidetään pääosin torstai- ja perjantai-iltapäivisin. Tarkistettu aikataulu tulossa syksyllä.

Käytettävissä olevat ohjelmistot ovat Designspark Mechanical (3d-suunnittelu ja tulostus) ja Inkscape (laser ja tarraleikkuri), joista opiskelija valitsee jomman kumman tai kummatkin. Koulutuksen lopuksi oma ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä valmistamalla tuote tai sen osa erikoislaitetta hyödyntäen.

Käytössä olevat laitteet mm. leikkaava suurkuvatulostin, 3D-skanneri, 3D-printterit (FDM ja SLA -tekniikat), laserleikkuri, UV -tasotulostin, CNC-jyrsin, pöytäjyrsin ja brodeerauskone.

Koulutus sisältää:

  • Lähiopetusta – ja luentoja
  • Pajatyöskentelyä eri työvälineiden parissa
  • Ryhmä- ja henkilökohtaista ohjausta sekä reflektointia
  • Itsenäistä työskentelyä

Osaaminen todennetaan näytöllä henkilökohtaisen näyttösuunnitelman mukaisesti.

Lisäksi saatavilla on FabLab-ohjausta, josta sovitaan FabLab-ohjaaja Jenni Aunolan kanssa perustietojen oppimisen jälkeen.

Kenelle

Yrittäjät ja sivutoimiset yrittäjät millä tahansa alalla, muut asiasta kiinnostuneet sekä Rasekon tämän hetkiset opiskelijat, jotka voivat lisätä tämän tutkinnon osan osaksi tutkintoa tai suorittaa osan erillisenä tutkinnon osana. HUOM! Jos olet jo Rasekon päätoiminen opiskelija, sinun tulee sisällyttää tämä valinnainen tutkinnon osa osaksi tällä hetkellä suorittamaasi tutkintoa TAI suorittaa tämä uusi osa vasta sen jälkeen kun olet edellisen perustutkinnon suorittanut. Eli tämän osan voi suorittaa yksittäisenä tutkinnon osana. Lisätietoja saat vastuuopettajilta.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Hae opiskelemaan tutkinnon osaa jatkuvalla haulla Rasekon verkkosivujen kautta.  

Tutkinto / todistus

Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tekstiili- ja muotialan perustutkinnon osa | erikoislaitteen hyödyntäminen valmistuksessa? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä
Purokatu 1
21200 Raisio

» Raseko somessa

Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä on monialainen ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Rasekossa voit opiskella perustutkintoihin, ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin kokopäivätoimisesti, monimuotoisesti työn ohella tai oppisopimuksella. Tarjonnassa on runsaasti myös yksittäisiä tutkinnon osia, joilla voit helposti syventää tai laajentaa osaamistasi haluamissasi aihealueissa. Lisäksi Raseko...

Lue lisää oppilaitoksesta Raseko Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu