Ammatillisen tutkinnon osat

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitaja osaamisalaopinnot

Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
9 lokakuuta, 2023 (+4 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Pituus
1 vuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
9 lokakuuta, 2023 (+4 toteutusta)
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus, Oppisopimuskoulutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitaja osaamisalaopinnot

hoitajat keskustelemassa

Lähihoitajan osaamisalaopinnot – täydennä tutkintosi tai laajenna osaamistasi

Oletko lähihoitaja ja haluat laajentaa osaamistasi? Tai onko lähihoitajan koulutus jäänyt kesken, mutta olet jo suorittanut lähihoitajan perusopinnot (kasvun ja osallisuuden edistäminen ja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen tai vanhan opsin mukaiset kasvun tukeminen ja ohjaus, hoito ja huolenpito sekä kuntoutumisen tukeminen). Lähihoitajan osaamisalaopinnot ovat juuri sinua varten.

Kiinnostavia lähihoitajan osaamisaloja on monta!

Koulutuksessa voit valita yhden seuraavista osaamisaloista:

 • ikääntyvien hoito ja kuntoutuminen
 • lasten ja nuorten kasvatus ja hoito
 • mielenterveys- ja päihdetyö
 • sairaanhoito ja huolenpito
 • vammaistyö

Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala

Haluatko tukea ikääntyvien toimintakykyä kodeissa, laitoksissa ja muissa vanhustenhuollon yksiköissä? Koulutuksessa opit ohjaamaan ikääntyneitä ja edistämään asiakkaan mielekästä ja turvallista. Opit auttamaan ikääntyviä huomioiden vanhuusiän sairaudet sekä ympäristön toimivuuden. Koulutuksessa saat osaamista ohjata ja tukea ikääntyvää tai muistisairasta ihmistä hänen päivittäisissä toiminnoissaan ja omaa elämää koskevassa päätöksenteossa. Ikääntyvien hoidon ja kuntouttamisen työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, päivä- ja palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit ja terveyskeskusten vuodeosastot.

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala

Haluatko tukea lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä yhteistyössä perheen kanssa? Koulutuksessa perehdyt eri-ikäisten lasten ja nuorten hoitoon, kasvatukseen ja kuntoutukseen. Opit edistämään lapsen ja nuoren sekä perheiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Lapsiin ja nuoriin suuntautuneiden lähihoitajien työpaikkoja ovat esimerkiksi päiväkoti, koulu, kotihoito, perhetyö ja lastensuojelu.

Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala

Haluatko auttaa mielenterveys-, päihde- ja riippuvuusongelmista kärsiviä ihmisiä ja tukea heidän kuntoutumistaan erilaisilla hoito- ja huolenpitotyön menetelmillä? Koulutuksessa opit mm. tunnistamaan psyykkisiä häiriöitä ja päihderiippuvuuden aiheuttamia haittoja. Saat valmiuksia asiakkaan mielekkään arjen tukemiseen. Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan suorittaneena lähihoitajana voit työskennellä esimerkiksi psykiatrisessa sairaalassa, päihdehuollon yksikössä, kuntoutus- ja palvelukodissa, päivätoimintayksikössä tai järjestössä.

Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala

Haluatko edistää asiakkaan terveyttä? Kiinnostaako sinua suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitoa ja huolenpitoa moniammatillisessa tiimissä. Koulutuksessa opit perushoidon lisäksi mm. toteuttamaan tavallisimpia sairaanhoidon toimenpiteitä sekä sisätautikirurgisten sairauksien hoitotyön toimenpiteitä ja tutkimuksia. Opit myös laatimaan asiakkaan hoito- ja palvelusuunnitelman ja käyttämään sitä. Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan suorittaneena lähihoitajana voit työskennellä esimerkiksi kotihoidossa, palveluasumisyksikössä, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja vanhainkodeissa.

Vammaistyön osaamisala

Haluatko osata hoitaa ja kuntouttaa vammaisia asiakkaita erilaisissa toimintaympäristöissä? Kiinnostaako sinua suunnitella, toteuttaa ja arvioida hoitoa moniammatillisena yhteistyönä. Koulutuksessa perehdyt eri-ikäisten ja eri tavalla vammautuneiden asiakkaiden yksilölliseen hoitoa, kasvatukseen ja kuntoutukseen. Opit tukemaan ja vahvistamaan asiakkaan toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä eri elämäntilanteissa. Opit käyttämään erilaisia kommunikointimenetelmiä ja avustamaan asiakasta näiden hyödyntämisessä. Vammaistyön osaaja voi työskennellä esimerkiksi palvelutaloissa, asumisyksiköissä, päiväkodeissa, erityiskouluissa, työ- ja toimintakeskuksissa sekä perhekodeissa.

Valitse itsellesi sopiva opiskelutapa

Voit valita itsellesi parhaiten sopivan toteutustavan joko työvaltaisista monimuoto-opinnoista tai päiväopinnoista. Monimuotokoulutuksessa lähipäiviä on yksi viikossa, joten voit opiskella myös työn ohessa. Opinnot sisältävät myös itsenäisiä tehtäviä, ryhmätöitä, verkko-opintoja sekä työelämässä oppimista. Myös oppisopimus on mahdollinen. Koulutus on maksutonta.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitaja osaamisalaopinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 4 toteutusta

9 lokakuuta, 2023

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

22 tammikuuta, 2024

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

2 huhtikuuta, 2024

 • Monimuotototeutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Joustavasti

 • Oppisopimuskoulutus
 • Salo
 • Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitajan osaamisalaopinnot

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | Lähihoitaja osaamisalaopinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu