🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Erikoisammattitutkinnot

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | muistihoitaja

Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1,5 - 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | muistihoitaja

Vanhustyön erikoisammattitutkinto | Muistihoitajan koulutus / Salon seudun ammattiopisto

Muistihoitaja (EAT) -koulutus antaa valmiuksia tukea muistisairaita

Muistihoitaja (EAT) -koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet ikääntyneiden palveluissa. Sinulla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja tai muu soveltuva sosiaali- ja terveysalan tutkinto, 2-3 vuoden työkokemus vanhustyössä sekä terveydentila, joka vaaditaan ammatissa toimimiseen..

Vanhustyön erikoisammattitutkintoon kuuluva muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisala, muistihoitaja (EAT) on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat löytää uutta näkökulmaa työhösi sekä kehittää omaa ja työyhteisön osaamista muistisairaan ihmisen hoidosta. Haluat syventää tietojasi ja taitojasi muistisairaan kohtaamisesta ja mielekkään arjen tukemisesta. Kaipaat lisää työkaluja omaisten kohtaamiseen ja muistisairauksia koskeviin kysymyksiin. Olet innostunut työstäsi ja haluat jakaa oppimaasi työkavereille.

Vanhustyön erikoisammattitutkinto syventää ammattitaitoasi

Muistihoitaja opintojen sisältö:

  • ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen
  • muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen
  • gerontologinen hoitotyö

Muistihoitaja opinnoissa saat työkaluja muistisairaan ihmisen ja omaisten kohtaamiseen ja hoidon kehittämiseen. Koulutuksessa perehdyt mm. muistisairauksiin, lääkkeettömiin menetelmiin ja lääkehoitoon, muistitestien tekemiseen ja muistisairaan ihmisen kokonaishoidon suunnitteluun ja monipuolisiin toiminnallisiin menetelmiin.

Gerontologinen hoitotyö antaa sinulle lisää valmiuksia ikääntyneiden hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin, turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen ja geriatristen sairauksien hoitoon. Koulutuksessa perehdyt mm. ikääntyneiden palveluita koskeviin suosituksiin, gerontologisiin käsitteisiin ja vanhustyön ajankohtaisiin aiheisiin.

Sinulla tulee olla työpaikka, koska koulutus liittyy kiinteästi työhösi ja sen kehittämiseen. Koulutus sisältää 1 – 2 päivää lähiopetusta kuukaudessa. Sinulla tulee olla valmiudet tietokoneen käyttöön opinnoissa, kyky itsenäiseen opiskeluun ja tiedonhakuun. Opintojen aikana käytössäsi on Wilma, Digicampus-oppimisalusta ja Office365. Työskentelymenetelmiä ovat lähi- ja etäopetus, itsenäiset tehtävät, opintokäynnit ja asiantuntijaluennot. Osoitat ammattitaitosi käytännön työtehtävissä työpaikalla. Koulutus on maksuton ja voit hakea opiskelemaan myös oppisopimuksella.

Koulutuksen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta. Koulutuksen alussa sinulle tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa aikaisempi osaamisesi ja ammattitaitosi otetaan huomioon. Voit suorittaa yhden tutkinnon osan tai koko tutkinnon.

Muistihoitajan osaamista tarvitaan

Koulutus antaa sinulle valmiuksia muistisairaan ihmisen hoitotyön kehittämiseen. Voit hyödyntää osaamistasi esim. kotihoidossa, laitoshoidossa tai asumispalveluissa sekä sairaalassa. Muistihoitaja (EAT) -koulutus antaa sinulle osaamista toimia asiantuntijana verkostotyössä, moniammatillisessa työryhmässä sekä projektityössä. Tutustuminen ja verkostoituminen muiden alan ammattilaisten kanssa ovat olleet monelle opiskelijalle opiskeluajan parasta antia.

Erikoisammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti jokaisen opiskelijan kanssa

Opinnot suunnitellaan henkilökohtaisesti, ja niiden kestoon ja etenemiseen vaikuttavat esimerkiksi aiempi koulutustausta ja mahdollinen alan työkokemus.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto | muistihoitaja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen hakeudutaan oppilaitoksen omien verkkosivujen kautta.

Voit suorittaa koulutuksen myös oppisopimuksella. Oppisopimusta varten sinulla tulee olla sopiva alan työpaikka. Oppisopimus solmitaan työnantajasi ja Salon seudun ammattiopiston välillä.

Tutkinto / todistus

Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Salon Seudun ammattiopisto Facebookissa

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Vanhustyön erikoisammattitutkinto | muistihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Salon seudun ammattiopisto
Taitajankatu 2-6
24240 Salo

» Salon seudun ammattiopisto somessa

Salon seudun ammattiopisto on seudun suurin ammatillinen oppilaitos, joka tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille ja nuorille. Jäikö opinnot kesken, mietitkö ammatinvaihtoa, muuttuvatko työtehtäväsi, haluatko pätevöityä nykyisessä työssäsi tai kiinnostaako yrittäjyys? Mikäli vastasit kyllä, Salon seudun ammattiopistosta löytyy koulutus juuri Sinun tarpeisiisi....

Lue lisää oppilaitoksesta Salon seudun ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu