AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Ei arviointeja

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Savonia-ammattikorkeakoulu, paikassa Kuopio
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Video

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Musiikkipedagogina olet musiikin moniosaaja ja työllistyt erilaisiin työympäristöihin.

Savonian musiikkipedagogin koulutuksessa saat valmiudet taiteelliseen työskentelyyn ja pedagogisen koulutuksen, jonka myötä voit työskennellä musiikin perusopetusta ja ammatillista koulutusta antavissa kunnallisissa ja yksityisissä oppilaitoksissa. Lisäksi saat yleisen pedagogisen pätevyyden, joka on vahva valtti työelämässä.

Opinnoissa yhdistyy käytännönläheisyys, kansainvälisyys ja luonteva yhteistyö Savonian muiden alojen ja musiikkigenrejen opiskelijoiden kanssa. Koulutuksessa suuntaudut klassiseen musiikkiin tai rytmimusiikkiin.

Muiden alojen opiskelijoiden ohella teet yhteistyötä alueen taidelaitosten, muun muassa Kuopion konservatorion, Taideyliopiston, Kuopion Kaupunginteatterin ja Kuopion kaupunginorkesterin, kanssa. Projektien ja produktioiden kautta taiteellinen tietotaitosi ja yhteistyötaitosi kehittyy.

Koulutuksen sisältö

Savonian musiikkipedagogin koulutus on suunniteltu ja toteutettu musiikkialan työelämän tarpeet huomioiden ja valtakunnallisia vaatimuksia noudattaen. Keskeisiä asioita opinnoissasi ovat pedagogiset, solistiset ja teoreettiset opinnot sekä yhteismusisointi vaihtelevissa kokoonpanoissa.

Opinnoissa korostuu hyvät soitto- ja laulutaidot, musiikkikasvatukselliset tiedot ja esiintymiskokemus. Sinulta edellytetään hyvää solistista osaamista, teoreettisia taitoja ja vuorovaikutusvalmiuksia.

Opintoihisi liittyy runsaasti työelämäharjoittelua. Osana opintoja toimit eri koulutusalojen yhteisissä projekteissa ja produktioissa niin tekijänä kuin koordinaattorinakin.

Koulutuksesta saat myös valmiuden elinikäiseen oppimiseen, kehittymiseen ja oman ammattitaidon ylläpitämiseen.

Uramahdollisuudet

Musiikkipedagogit ovat monipuolisia musiikin ammattilaisia. Valmistuneet toimivat monipuolisesti musiikin kentän eri tehtävissä, esimerkiksi kansalais- ja kansanopistojen musiikin opetuksessa, musiikkikoulujen, -opistojen ja konservatorioiden opetustehtävissä sekä kolmannen sektorin opetus- ja ohjaustehtävissä.

Koulutuksen laaja-alaisuus mahdollistaa työskentelyn myös muun muassa seurakunnissa, kuntien nuorisotoimessa, kerhotoiminnassa, teattereissa sekä yrittäjänä.

Voit itse vaikuttaa opintojesi aikana siihen, minkä tyyppisiin työtehtäviin olet ensisijaisesti suuntaamassa. Esimerkiksi musiikkioppilaitoksen opettajankoulutus painottuu pääinstrumentin hallintaan ja pedagogiikkaan. Solististen valmiuksien lisäksi instrumenttitaidot kehittyvät pääaineesta riippuen kamarimusiikki-, workshop, ensemble ja orkesterisoiton opinnoissa.

Opintojesi aikana voit profiloitua myös muun muassa soveltavan musiikin käyttöön ja suuntautua työskentelemään erilaisten oppijoiden kanssa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Kuopio
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan ammattikorkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Savonia-ammattikorkeakoulu
Microkatu 1
70201 Kuopio

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...

Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu