Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Oulun ammattikorkeakoulu, paikassa Oulu
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Video

Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus

Onko musiikki ohittamaton osa elämääsi? Haluaisitko jakaa musiikin tekemisen, soittamisen tai laulamisen iloa ja taitoa muillekin musiikkipedagogin ammatissa: opettajana, ohjaajana, muusikkona, säveltäjänä, musiikkialan asiantuntijana, kanttorina, yrittäjänä tai sopivana yhdistelmänä niitä? Opiskele musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulussa!  

Koulutuksen sisältö

Musiikkipedagogin koulutuksessa opiskellaan paljon tekemällä. Koko opintojen ajan harjoitellaan soittamista/laulamista yksin ja yhdessä. Taitoja kehitetään monipuolisesti: kuuntelemalla, keskustelemalla, tekemällä ja kirjoittamalla itse musiikkia. Soiton/laulun tai musiikinteorian ja -teknologian opettajaksi harjoitellaan seuraamalla toisten opetusta sekä opettamalla itse. Opinnoissa hankitaan ja harjoitellaan myös muita hyödyllisiä ja työelämässä tarpeellisia taitoja, kuten kielitaitoa, musiikkiteknologiataitoja tai musiikkialan yrittäjyyttä. Jos valitset kirkkomusiikin profiiliopinnot, voit toimia myös kanttorina.

Huomattava osa opinnoista tapahtuu Musiikkikoulu Johtosävelessä, opiskelijoiden johtamassa ja organisoimassa musiikkikoulussa opettajien tuella ja ohjaamana.

Yksilölliset opintopolut

Musiikkipedagogin koulutuksessa voi opiskella seuraavia pääaineita:

  • klassinen musiikki: laulu, piano, kitara, harmonikka, kantele, urut, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, tuuba, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso
  • pop/jazz-musiikki: laulu, piano, sähkökitara, sähköbasso, rummut, saksofoni, trumpetti, pasuuna
  • musiikkiteknologia
  • musiikinteoria

Musiikkipedagogin koulutus mahdollistaa opintoja erilaisin painotuksin. Opiskelija voi halutessaan keskittyä pääinstrumentin /-aineen opiskeluun tai vaihtoehtoisesti ottaa sen rinnalle jonkin sivuaineen tai kirkkomusiikin profiiliopinnot. Työ- ja opetusharjoittelua koostetaan opiskelijan kiinnostuksen ja uranäkymän mukaan. Henkilökohtaista osaamista voi lisätä ja syventää vapaasti valittavilla opinnoilla.  Opintoja tarjotaan myös yhteistyössä Oulun yliopiston Musiikkikasvatuksen koulutuksen kanssa. 

Mitä musiikkipedagogi tekee?

Suurin osa musiikkipedagogeista opettaa soittoa, laulua, musiikinteoriaa tai musiikkiteknologiaa musiikkikouluissa, -opistoissa, konservatorioissa, vapaan sivistystyön oppilaitoksissa tai toimii seurakunnissa. Musiikkipedagogin ammattitaidolla voi toimia myös musiikkialan yrittäjänä tai esiintyvänä muusikkona esim. säestäjänä, keikkailevana muusikkona, orkesterimuusikkona, säveltäjänä tai musiikkiteknologian eri ammattitehtävissä. Mikäli sisällytät opintoihisi kirkkomusiikin profiiliopinnot, voit toimia myös kanttorina.

Koulutus antaa mahdollisuuden toimia myös musiikkitoiminnan vetäjänä, lyhytkurssien kouluttajana ja musiikin hyvinvointivaikutusta tai soveltavaa käyttöä hyödyntävissä tehtävissä. Lisäksi musiikkipedagogeja työllistyy muihin musiikillista asiantuntemusta vaativiin työtehtäviin. Yhä useamman musiikkipedagogin työ koostuu monipuolisista työtehtävistä useissa eri työpaikoissa.

Tutkinto antaa kelpoisuuden musiikkioppilaitoksen (musiikkikoulut, -opistot, konservatoriot) tai vapaan sivistystyön (kansalais- ja työväenopistot) opettajan virkaan tai toimeen. Mikäli sisällytät opintoihisi kirkkomusiikin profiiliopinnot, voit toimia myös kanttorin virassa.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Oulu
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen kevään yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Musiikkipedagogi (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Musiikkipedagogi (AMK) | päivätoteutus? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Oulun ammattikorkeakoulu
Yliopistokatu 9
90250 Oulu

Luota itseesi ja löydä unelmiesi opiskelupaikka

Oulun Ammattikorkeakoulussa voit opiskella AMK- tai YAMK-tutkinnon yhteisöllisessä korkeakoulussa. Oamkissa et jää yksin, vaan autamme sinua rakentamaan opintojesi avulla unelmiesi uran. Oulun ammattikorkeakoulu järjestää ammattikorkeakoulu- ja Master-tutkintoon (ylempi ammattikorkeakoulututkinto) johtavaa opetusta, ammatillista opettajankoulutusta sekä erilaista täydentävää koulutusta esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa....

Lue lisää oppilaitoksesta Oulun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu