✨ Korkeakoulujen yhteishaku päättyy to 30.3. klo 15! ✨ Katso haussa olevat yliopisto- ja AMK-koulutukset 

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija

Savonia-ammattikorkeakoulu
Yhteenveto
2,5–3 vuotta
Opintotukikelpoinen
Syksy
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku
marker Hakuaika käynnissä
   
Monimuotototeutus
Kuopio
Ylemmät AMK-tutkinnot
Sosiaali- ja terveysalan (YAMK) | kuntoutus

Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija

Ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, toimintakyvyn ja sitä tukeva kuntoutumistoiminnan merkitys kasvaa jatkuvasti.

Savonian kuntouksen YAMK-tutkinto tarjoaa sinulle valmiudet kehittää ja toimia monialaisen kuntoutuksen asiantuntijana sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tarjolla olevat osaamisteemat – elinikäinen oppiminen, innovaatiot ja kansainvälisyys – auttavat sinua lisäämään osaamistasi ja vastaamaan muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Opinnot tarjoavat myös luontevan mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä asiantuntijuuden vaihtoon opiskelijakollegoidesi kanssa. Kasvanut osaaminen auttaa sinua eteenpäin urallasi.

Koulutuksen sisältö

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, jotka suoritetaan pääosin verkossa. Lähipäivien määrä on enintään kaksi päivää kuukaudessa.

Lähiopetusjaksot järjestetään pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Näiden lisäksi on 1–2 lähijaksoa, sen mukaan, mitä Savonian yhteisiä opintojaksoja opiskelija valitsee.

Opintojen alussa valitset yhteisistä ja alakohtaisista asiantuntijuusopinnoista suoritettavat 30 opintopisteen kokonaisuudet henkilökohtaisen opinto- ja urasuunnitelmasi mukaisesti.

Koulutuksen vastuuopettaja yhdessä Savonian muun henkilöstön kanssa ohjaa ja tukee henkilökohtaisten tavoitteittesi määrittelemisessä ja saavuttamisessa.

Alakohtaisia opintoja ovat

  • kuntoutumisen edistämisen edellytykset ja vaikuttavuus 5 op
  • asiakaslähtöinen kuntoutumisprosessi 5 op
  • asiakaslähtöisten kuntoutumista edistävien menetelmien kehittäminen ja arviointi 10 op
  • kuntoutuksen monialainen kehittäminen ja verkostotyö 5 op
  • digitaaliset ratkaisut ja innovatiivinen toiminta kuntoutuksessa 5 op

Uramahdollisuudet

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot on suunnattu jo työelämässä toimiville korkeakoulututkinnon suorittaneille. YAMK-tutkinto laajentaa ja syventää osaamistasi sekä antaa tarvittavat teoreettiset tiedot alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimiseen.

YAMK-tutkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa ja muissa tiedekorkeakouluissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativimpiin tehtäviin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan korkeakoulujen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Koulutus on suunnattu sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnon (esim. fysioterapeutti, sosionomi, toimintaterapeutti, ensihoitaja, kätilö, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, geronomi, kuntoutusohjaaja) suorittaneille. Hakukelpoisuuden antaa myös muu korkeakoulututkinto tai vanhamuotoinen opistoasteen tutkinto tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Opistoasteen tutkintoja ei pääsääntöisesti ole enää voinut suorittaa 2000-luvulla. Esimerkiksi lähihoitajan, merkantin ja mekaanikon tutkinnot eivät ole opistoasteen tutkintoja.

Tutkinnon lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kaksi vuotta (24 kk) sosiaali- ja terveysalan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeiseltä ajalta.

Tutkinto / todistus

Ensihoitaja (ylempi AMK, fysioterapeutti (ylempi AMK), kätilö (ylempi AMK), sairaanhoitaja (ylempi AMK), sosionomi (ylempi AMK) tai terveydenhoitaja (ylempi AMK)

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Savonia-ammattikorkeakoulu

Koulutusalat

Savonia on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista. Kampuksia on kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee yli 7000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, mikä mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden. Savoniassa voit opiskella yli 30 eri ammattikorkeakoulututkintoa. Voit...


Lue lisää oppilaitoksesta Savonia-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Savonia-ammattikorkeakoulu

Microkatu 1
70201 Kuopio

 Näytä puhelinnumero
www.savonia.fi

Arvioinnit
Arvioinnit
Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(3,9)
Perustuu 57 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Sosiaali- ja terveysala (YAMK) | monialaisen kuntoutuksen asiantuntija täytä seuraavat tiedot: