🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Nykytaiteen historia ja teoria

Pituus
3 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 vuotta
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Nykytaiteen historia ja teoria

Nykytaiteen historian ja teorian kolmivuotinen kandidaattiohjelma tarjoaa erityisesti nykytaiteen kysymyksiin pureutuvaa teoreettista kandidaattitason koulutusta nykytaiteen välittäjärooleista kiinnostuneille opiskelijoille ympäristössä, jossa myös taideopiskelijat opiskelevat. Taiteen kandidaatin tutkintoon (TaK) johtavan koulutuksen laajuus on 180 op.

Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle teoreettiset ja viestinnälliset valmiudet tunnistaa ja ymmärtää nykytaiteen erilaisia sisältöjä ja avata niitä kirjallisesti ja suullisesti erilaisissa yhteyksissä ja erilaisille yleisöille analyyttisesti, monipuolisesti ja kriittisesti. Koulutus tarjoaa opiskelijalle lähtökohdat hahmottaa taiteellisia prosesseja monipuolisesti. Opintojen edetessä opiskelija saa käsityksen erilaisista taiteellisista ajattelutavoista ja nykytaiteen ilmaisumuodoista. Koulutusohjelman tavoitteena on tarjota opiskelijalle myös valmiudet ymmärtää nykytaiteen toimintaympäristöjä ja yhteiskuntaa, jossa taiteilijan rooli voi olla monenlainen.

Tutkinto antaa valmiudet toimia nykytaiteen asiantuntijana ja erilaisissa taiteen välittäjärooleissa yksityisissä ja julkisissa taidealan organisaatioissa sekä laajemmin yhteiskunnassa. Koulutusohjelmasta valmistuneilla on edellytykset hakea ylempään korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi 

Tutkinto / todistus

Taiteen kandidaatti

Taideyliopiston Kuvataideakatemia
PL 10
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Tarjoamme korkeatasoista opetusta kuvanveistossa, maalaustaiteessa, taidegrafiikassa ja tila-aikataiteessa, joka jakautuu liikkuvaan kuvaan, paikka- ja tilannesidonnaiseen taiteeseen ja valokuvataiteeseen. Meillä voit opiskella myös nykytaiteen historian ja teorian kandidaattiohjelmassa sekä Praxis – taiteen ja esittämiskäytäntöjen maisteriohjelmassa. Olemme uranuurtajia taiteellisen tutkimuksen saralla. Tutkimus...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Kuvataideakatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu