Kandi- ja maisteriohjelmat

Kansanmusiikki

Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3+2,5 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus

Kansanmusiikki

Kansanmusiikin opetuksen ytimessä ovat yksilöllisesti räätälöitävä opetusohjelma, opettajien ja opiskelijoiden kohtaamiset ja henkilökohtainen ohjaus. Oppimisympäristö tukee aitoa vuoropuhelua sekä opiskelijan kasvua itsenäiseksi asiantuntijaksi ja taiteilijaksi.

Kandidaattiopinnot

Opintojesi rungon muodostavat pääinstrumentti- ja yhtyeopinnot, mutta myös tietopuolisilla oppiaineilla on oleellinen osa. Monipuolisiin opintoihin kuuluvat myös muun muassa kansantanssin ja soitinrakennuksen opintojaksot. Syvennyt muistinvaraisuuteen perustuvan muusikkouden olemukseen, perehdyt improvisaation eri muotoihin ja osaat käyttää arkistoja ja muita lähteitä tutkivan musiikin tekemisen materiaalina. Saat valmiuksia oman taiteellisen näkemyksesi muodostamiseen ja sen reflektointiin suullisesti ja kirjallisesti.

Maisteriopinnot

Maisterivaiheessa voit suunnata opintojasi instrumenttiopintojen lisäksi pedagogisiin tai tutkimuksellisiin opintoihin. Suoritettuasi maisterin tutkinnon hallitset syvällisesti sekä historialliset että uudet kansanmusiikin soitto- ja laulutyylit ja osaat soveltaa niihin liittyvää kansanmusiikin historian, estetiikan ja tutkimuksen keskeistä käsitteistöä.

Voit valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Kansanmusiikin koulutusohjelmamme on alansa johtava yksikkö maailmassa opiskelijamäärien ja toiminnan aktiivisuuden, kansainvälisen maineen, tutkintovalikoiman kattavuuden ja valmistuneiden taiteilijoiden näkyvyyden mittareilla. Kansanmusiikin koulutusohjelma tarjoaa sinulle monimuotoisen tien kohti kansanmusiikin ammattilaisuutta.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Helsinki
  • Viimeinen hakuaika: Tammikuun yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi (Hakuaika 1).

Tutkinto / todistus

Musiikin kandidaatti ja maisteri

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia
PL 30
00097 Taideyliopisto

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia

Perinteikäs Sibelius-Akatemia on suomalaisen musiikkikulttuurin kivijalka, jonka kulmakivinä toimivat opetus, tutkimus ja taiteellinen toiminta. Vuodesta 2013 Sibelius-Akatemia on ollut osa Taideyliopistoa. Sen kaikkea toimintaa yhdistää rakkaus musiikkiin ja tinkimätön tekemisen palo. Perustehtävämme on vaalia ja uudistaa musiikkikulttuuria. Olemme yksi Euroopan...

Lue lisää oppilaitoksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu