Sivuston käyttötapa: Mobiili

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala

Taitotalo
Yhteenveto
4.10.2021
   
Lähiopetus
Helsinki
Ammattitutkinnot

Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala

Tutkinnon rakenne 

Tämän koulutuksen tavoitteena on tarjota eläintenhoidon perusteiden lisäksi syventävää tietämystä eläinten hyvinvoinnista ja eläinalalla toimimisesta.  

Koulutuksen sisältö vastaa eläintenhoidon ammattitutkinnon eläinkaupan osaamisalan ammattitaitovaatimuksia.  

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä, ja se muodostuu seuraavista tutkinnon osista siten, että suoritetaan kaikille pakolliset tutkinnon osat 110 osp ja valitaan osaamisalakohtaisia valinnaisia tutkinnon osia yhteensä 40 osp. Tutkintoon voi sisällyttää valinnaisena myös tutkinnon osan toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta 20 osaamispisteen laajuisesti.  

Pakolliset tutkinnon osat, 110 osp 

  • Eläinkaupan tuotetuntemus ja myyntityö, 70 osp 
  • Asiakaspalvelu eläinkaupassa, 40 osp  

Valinnaiset tutkinnon osat, 40 osp 

  • Eläinalan yritystoiminta, 20 osp
  • Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen, 20 osp 

Tutkintokoulutus 

Tutkinnon suorittaminen tapahtuu henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus) otetaan huomioon henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).  

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Opinnot koostuvat lähipäivistä, verkko-opinnoista ja työelämässä oppimisesta (koulutussopimus tai oppisopimus). Opiskelu on päätoimista, opintoja on keskimäärin 30 tuntia viikossa. Koulutus ja oppilaitoksemme täyttävät KELAn ammatillisissa oppilaitoksissa suoritettavan ammattitutkinnon opintotuen myöntämisen kriteerit. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30-15. 

Työelämässä tapahtuvan oppimisen jaksoilla opiskelijalla tulee olla mahdollisuus osallistua erilaisiin eläintenhoidon ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikat.  

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen - yleensä noin yksi vuosi. Löydät täältä lisää tietoa tutkintokoulutuksesta. 

Kenelle koulutus soveltuu? 

Koulutus ei vaadi aiempaa kokemusta alalta. Katsomme valinnoissa eduksi, jos sinulla on asiakaspalvelualan työkokemusta ja harrastuneisuutta eläinten parista. Tunnet ammatinkuvaa ja sinulla on motivaatio alalle. Koulutukseen vaaditaan riittävä suomen kielen taito (taso B1). 

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma osaamisalan tutkinnon osien suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kanssa. 

Tutkinnon voi suorittaa omaehtoisena opiskeluna tai oppisopimuksella. Oppisopimuksessa opiskelijalla tulee olla alan työpaikka tai oman alan yritys, sekä näissä vähintään 25 viikkotyötuntia. Kun hakeudut oppisopimuskoulutukseen, ilmoita hakulomakkeessa tiedot työnantajasta, jonka kanssa työsuhde on solmittu tai solmitaan. 

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat. Ammattitutkinnon näyttöjen arviointi tapahtuu työpaikoilla ja työnantajan tulee myös sitoutua näyttöjen arviointiin yhdessä oppilaitoksen kanssa. 

Hakeutuminen ja valintakriteerit omaehtoisessa koulutuksessa

Koulutukseen hakeudutaan kolmessa vaiheessa  

Hakemus
Hakeutuminen 11.6.2021 mennessä. Muista kirjoittaa hakemukseen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Valintakartoitus
Kaikki hakemuksen jättäneet saavat sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään alkukartoitukseen, joka tulee tehdä 18.-21.6. Kartoituksen tekemiseen voi käyttää enintään 2 tuntia. Kartoitukseen ei tarvita pääsykoekirjaa. (Huomioithan, että kartoituskutsu voi mennä myös roskapostiin, ja tarkistat sen.) 

Haastattelu
Kutsu noin 15 minuutin haastatteluun (hakemusten ja valintakartoitusten perusteella) lähetetään 30.6. mennessä. Haastattelut pidetään 9.-18.8.2021.  

Opiskelijavalinnat
Valintaan vaikuttavat hakemus, valintakartoitus sekä haastattelu. Kaikille haastatteluun osallistuneille ilmoitetaan valintapäätöksestä 20.8.2021 mennessä. 

Opiskelijamaksu 

Omaehtoisena koulutuksena 350 €. Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta täältä
Oppisopimuksella 150 €. Katso lisää oppisopimuskoulutuksesta. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Eläintenhoidon ammattitutkinto, eläinkaupan osaamisala täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: