Sivuston käyttötapa: Mobiili

Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville

Taitotalo
Yhteenveto
   
Helsinki
Ammattitutkinnot

Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville

Media-alan ammattitutkinnon painoviestinnän osaamisala korvaa entiset painajan, jälkikäsittelykoneenhoitajan ja digitaalipainajan ammattitutkinnot, joita suoritettiin kokeneiden tutkintovastaaviemme johdolla lähes 1400.

Koulutus toteutetaan poikkeustilanteen aikana etäkoulutuksena. Lähiopetusta vaativat osat järjestetään syksyllä / myöhempänä ajankohtana. 

Jotta voit osallistua koulutukseen etänä, tarvitset rauhallisen työtilan, hyvän nettiyhteyden, tietokoneen, mieluiten kaksi näyttöä (toiseksi soveltuu myös kannettava tai tabletti) ja tilaisuudessa käytettävät ohjelmistot. Lisäksi suosituksena kuulokkeet, joissa on mikrofoni. 

Media-alan ammattitutkinto – tutkinto painoviestinnän tuotannon ammattilaisille

Hyvän painotuotteen lopullinen ulkoasu syntyy joutuisasti ja virheettömästi ammattitaitoisen tekijän käsissä. Ammattilaisella on valmius toimia tuotannon eri tehtävissä tavoitteena tasalaatuiset tuotteet ja vähäinen materiaalihukka. Hänellä on kyky tehdä nopeita valintoja ja taito ratkaista tuotannon ongelmia. Jos toimit painotuotannon työtehtävissä tai olet siirtymässä uusiin tehtäviin ja haluat osoittaa ammattitaitosi, täydennä hakemuksesi Media-alan ammattitutkinnon painoviestinnän osaamisalan opintoihin.  

Digipainaja, suurkuvatulostaja, offset- tai fleksopainaja, viimeistelijä – opinnot tuotantoympäristösi ja työtehtäviesi mukaan

 • media-alalla toimiminen, kuten työlainsäädäntö, tekijänoikeus, salassapitovelvollisuus, työturvallisuus ja kestävä kehitys
 • graafisen alan sovellusohjelmien perusteet (digitaalipainajat/suurkuvatulostajat)
 • tiedostojen esikäsittely, tarkistus ja korjaus painovalmiiksi aineistoksi (digitaalipainajat/suurkuvatulostajat)
 • yleisimmät painotekniikat
 • työvaiheiden hallinta käytännössä
 • tuotannon erityisvaatimukset, laadunhallinta ja mahdollisuudet aina tuotteen viimeistelyyn saakka
 • asiakkaan ohjaaminen painopinnanvalmistukseen liittyvissä asioissa (digitaalipainajat/suurkuvatulostajat)
 • erilaiset tuotantomenetelmät ja järjestelmät
 • materiaalien valinta
 • tuotannon suunnittelu
 • konetuntemus ja tuotantolaitteen huolto.

>> Tutustu esitteeseen tästä <<

Hakijalta edellytetään alan peruskoulutusta tai vastaavia tietoja sekä lisäksi työkokemuksen kautta hankittua media-alan osaamista muutaman vuoden ajalta. Tutkinto on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, jos sinulla on tutkinnon perusteiden edellyttämä osaaminen. Eikä sinun tarvitse suorittaa kerralla koko tutkintoa, voit mielenkiintosi mukaan suorittaa tutkinnosta vain osan tai osia.

Monen mahdollisuuden Media-alan ammattitutkinto 

Tutkinto muodostuu 150 osaamispisteestä. Tutustu Media-alan ammattitutkinnon perusteisiin ja hakeudu osoittamaan ammattitaitosi.

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti. 

Pakolliset tutkinnon osat

 • Media-alan toimintaympäristön tunteminen, 15 osp
 • Painoviestinnän tuotantoprosessien hallitseminen, 55 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (80 osp)

 • Julkaisugrafiikan toteuttaminen, 30 osp
 • Painotuotannon hallinta, 50 osp
 • Painotuotantoa edeltävien työvaiheiden hallinta, 50 osp
 • Painotuotannon logistiikan hallinta, 30 osp
 • Painotuotannon käynnissäpito ja huolto, 30 osp
 • Painon viimeistelytuotannon hallinta, 30 osp
 • Pientuotanto ja viimeistelylaitteiston käyttö, 30 osp
 • Mainos- ja ajoneuvoteippaus, 30 osp
 • Media-alan yrittäminen, 30 osp

Media-alan ammattitutkinnon suorittaminen

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman, jossa käymme läpi nykyisen työnkuvasi ja osaamisesi (tutkinnot, koulutus ja työkokemus) ja sovimme opintoihin liittyvästä työssäoppimisesta ja muissa oppimisympäristöissä tapahtuvasta osaamisen hankkimisesta, kuten lähiopetuksesta. Näytöt suoritat ensisijaisesti aidoissa työelämän tuotanto- ja palvelutilanteissa. Voit täydentää ammattitaidon osoittamista haastattelussa tai muilla keinoin.

Tutkintokoulutus

Koulutus toteutetaan pääosin työpaikalla tapahtuvana oppimisena, ja se sisältää yrityksen työtehtäviä ja tarvittaessa opintoja tukevia oppimistehtäviä. Työssäoppimista täydennetään muissa oppimisympäristöissä tapahtuvalla osaamisen hankkimisella (esim. lähiopetuspäivät Taitotalossa sekä verkko-opinnot ja -ohjaus).

 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Media-alan ammattitutkinto painotuotannossa toimiville täytä seuraavat tiedot:

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: