Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338)

Taitotalo
n. 12 kuukautta
Alkavat koulutukset
Helsinki
22.3.2023 
Lähiopetus
Helsinki
Ammatillinen koulutus

Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338)

Koulutuksen tavoitteena on, että työllistyt rakennusalalle. Koulutus antaa sinulle valmiudet suorittaa tutkinnon osa tai osia rakennusalan perustutkinnosta. Opiskelun aikana saat perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä.

Saat koulutuksen aikana perusvalmiudet työskennellä alan töissä itsenäisesti tai työryhmän jäsenenä. Lisäksi kykenet itsenäisesti valitsemaan oikeat materiaalit, työvälineet ja työtavat monipuolisissa työkohteissa. Ymmärrät myös asiakaspalvelun, taloudellisuuden ja kestävän kehityksen sekä työturvallisuuden ja yrittäjyyden merkityksen.

Koulutus on tarkoitettu

rakennusalasta kiinnostuneille tai pitkäaikaistyöttömille, joilla voi olla jo rakennusalan työkokemusta. Hakijat voivat olla myös alalle tulevia ammatinvaihtajia. Koulutus sopii erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville ja itsenäiseen työskentelyyn kykeneville. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä. Suomen kielen taidon tulee olla tasoa A2.2.

Sisältö

Koulutuksen sisältö muodostuu rakennusalan ammattivaatimuksista, joita sovelletaan opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Koulutuksen aikana opiskelet sovittuja työtehtäviä teoriassa, käytännössä ja työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla. Koulutuksessa hankit sellaiset tiedot ja taidot, että pystyt osaamisesi puolesta työllistymään alan työtehtäviin. Koulutukseen kuuluu myös alalla tarvittavien korttien (esim. työturvallisuuskortti) suorittaminen sekä opiskelu- että työnhakuvalmennusta.

Koulutuksen teoria- ja rakennushalliharjoittelujakso sisältää esimerkiksi

  • Rakennusalan suomen kieli
  • Rakennuspiirustukset ja merkinnät
  • Työturvallisuus, telineet, nostimet
  • Tietotekniikka ja työssä tarvittavien sovellusten käyttö
  • Runkovaiheen työt
  • Sisävalmistusvaiheen työt
  • Muuraus
  • Laatoitus
  • Korjausrakentaminen

ePerusteet: Rakennusalan perustutkinto 

Toteutus

Koulutuksen alussa opiskelijan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa yksilöllinen suunnitelma tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi sekä mahdollisen tutkinnon suorittamiseksi. Opiskelijalla tulee olla valmius hankkiutua työmaille pääkaupunkiseudun sisällä työelämän oppimisjakson aikana.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua, itseopiskelua sekä työelämässä tapahtuvia oppimisjaksoja. Lähiopetuspäivät ovat arkipäivisin kello 7.30 - 14.00. Koulutukseen kuuluvalla työelämässä tapahtuvalla oppimisjaksolla noudatetaan työnantajan kanssa sovittuja työaikoja.

Valintaperusteet

Opiskelijalla tulee olla hyvä fyysinen kunto, ei työtä haittaavia allergioita eikä korkean paikan kammoa. Suomen kielen taidot tulee olla tasoa A.2.2. Opiskelijalla tulee olla riittävät työelämätaidot ja valmius työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Koulutuspaikka

Taitotalo, Valimotie 8, Pitäjänmäki, Helsinki

Hakeminen

Koulutus on suunnattu TE-toimiston tai kuntakokeilun työttömille tai työttömyysuhan alaisille asiakkaille. Työnhaun tulee olla voimassa.

Hae koulutukseen täyttämällä koulutushakemus työhallinnon internet-sivulla www.tyomarkkinatori.fi > Henkilöasiakas > Haussa oleva työvoimakoulutus > Kirjoita sanahakuun koulutuksen nimi tai numero 708338.
Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa/Kuntakokeilun toimipisteessä ennen hakuajan päättymistä. Haku koulutukseen päättyy 10.2.2023. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen TE-toimistoon tai Kuntakokeilun toimipisteeseen.

Perustele hakemuksesi huolella, miksi juuri sinut pitäisi valita koulutukseen. Hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen/haastatteluun. Valintatilaisuuteen tulee erillinen kutsu kouluttajalta sähköpostilla ja/tai puhelimitse. Valintatilaisuus järjestetään 27.2.-1.3.2023 (vko 9) Taitotalossa. Valinta koulutukseen suoritetaan hakemusten ja haastattelujen perusteella.

Koulutushakemuksen velvoittavuus

Huomioithan, että koulutushakemus on sitova, eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan koulutuksen valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Mikäli perut hakemuksen, et osallistu koulutuksen valintatilaisuuteen, tai et aloita koulutusta, TE-toimisto/kuntakokeilu selvittää oikeutesi työttömyysetuuteen (TTL 2 a luku 9 § 7 a-7 b sekä 2 a luku 10 §).

Haku päättyy

Haku koulutukseen päättyy 10.2.2023.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikaisesta etuudesta

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja Kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Tietoa työvoimakoulutuksesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta Koulutusneuvonnan puhelinpalvelusta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai www.facebook.com/koulutusneuvonta

Tutustu myös muihin Taitotalon työvoimahallinnon koulutuksiin.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Rakennusalan ammatillinen koulutus maahanmuuttajille (nro 708338) täytä seuraavat tiedot: