Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kesän lisähaku on nyt käynnissä! Tutustu haussa oleviin koulutuksiin täällä!

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Taitotalo
Yhteenveto
   
Helsinki
Ammatilliset perustutkinnot
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä? Tahdotko, että työsi merkityksellistä ja monipuolista? Opiskele lähihoitajaksi! Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut lähihoitaja voi työskennellä eri-ikäisten parissa, niin hoidon, kuntoutuksen kuin kasvatuksen alalla.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset perusvalmiudet ammattialan eri tehtäviin ja erikoistuneempi osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito vähintään yhdellä työelämän toimintakokonaisuuteen liittyvällä osa-alueella.

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittanut voi työskennellä erilaisissa hoidon ja huolenpidon, vanhus- ja vammaispalvelujen, mielenterveys- ja päihdetyön, kotihoidon, varhaiskasvatuksen, lastensuojelun, lapsiperheiden sekä erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon avohoidon sekä laitoshoidon työtehtävissä. Työkenttä on laaja ja työllisyysnäkymät erittäin hyvät.

Taitotalossa sinulla on mahdollisuus myös kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana.

Tutkinnon rakenne ja toteutus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (135 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon perusteet ovat astuneet voimaan 1.8.2018.

Kaikille pakolliset osaamisalasta riippumattomat tutkinnon osat,55 osp

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen, 30 osp

Osaamisalakohtaiset pakolliset opinnot,75 osp

Opiskelija voi valita osaamisalan oman kiinnostuksensa perusteella. Kuhunkin osaamisalaan kuuluu kaksi tutkinnon osaa.

  • ​​​​​Ikääntyvien hoidon ja kuntoutumisen osaamisala, 75 osp
  • Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala, 75 osp
  • Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisala, 75 osp
  • Vammaistyön osaamisala, 75 osp
  • Mielenterveys- ja päihdetyön osaamisala, 75 osp

Valinnainen tutkinnon osa, 15 osp

Opiskelija voi valita valinnaiseksi tutkinnon osaksi tutkinnon osan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tai muista soveltuvista ammatillisista tutkinnoista.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Opinnot henkilökohtaistetaan. Koko tutkinnon suorittaminen vie keskimäärin noin 1,5- 2,5 vuotta.

Oppisopimus on työelämälähtöinen koulutusmuoto, jossa suurin osa tarvittavasta ammatillisesta osaamisesta hankitaan tekemällä työtä sosiaali- ja terveysalan työpaikassa. Oppisopimuskoulutus sisältää työelämässä oppimista omalla työpaikalla, lähiopetusta koululla (yleensä 1 päivä/viikko) sekä verkko-opintoja.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeutuminen

Koulutus on avoin kaikille perusopetuksen oppimäärän suorittaneille henkilöille, jotka haluavat suorittaa lähihoitajan ammatillisen perustutkinnon.

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna sosiaali- ja terveysalan työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa.

Koulutukseen valittavalla on oltava riittävän hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B1). Kielitaidon vaatimus liittyy asiakasturvallisuuteen. Koulutukseen valittavilla tulee olla riittävän kielitaidon lisäksi myös hyvät oppimisvalmiudet. Hakijan tulee hallita perustaidot niin tietotekniikassa kuin matematiikassa.

Jos päätät peruskoulun tai lukion keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Kustannukset

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi

Arvioinnit

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto | lähihoitaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: