Sivuston käyttötapa: Mobiili

Opiskelupaikka hakusessa? Tsekkaa kesän lisähaku ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 📚🍂

Välinehuoltoalan perustutkinto

Taitotalo
Yhteenveto
Ammatilliset perustutkinnot
Helsinki
Alkavat koulutukset
Helsinki
14.9.2021 
27.9.2021 

Välinehuoltoalan perustutkinto

Koulutuksen tavoitteena on kouluttautua välinehuollon työtehtäviin. Voit suorittaa koko tutkinnon tai haluamasi tutkinnon osan välinehuoltoalan perustutkinnosta. Halutessasi voit syventää jo olemassa olevaa ammattitaitoasi opiskelemalla valinnaisia tutkinnonosia, esimerkiksi välinehuoltoa suun terveydenhuollossa tai terveydenhuollon logistisia palveluja.

Taitotalossa sinulla on mahdollisuus myös kansainväliseen vaihtoon opintojen aikana.

Tutkinnon rakenne 

Välinehuoltoalan perustutkinto (180 osaamispistettä) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Kaikille pakolliset tutkinnon osat, 120 osp

 • Infektioiden torjunta välineiden huoltotyössä, 20 osp
 • Välineiden puhdistaminen ja desinfiointi, 30 osp
 • Välineiden pakkaamisprosessissa toimiminen, 25 osp
 • Välineiden sterilointi, 25 osp
 • Prosessin ohjaus, tuotantojärjestelmien hyödyntäminen ja laatutyö välinehuoltotyössä, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi, 25 osp

 • Välinehuolto suun terveydenhuollossa, 25 osp 
 • Terveydenhuollon logistiset palvelut, 25 osp 
 • Välinehuolto kliinisissä ja elintarvike- sekä kemianteollisuuden palveluyksiköissä, 25 osp

Valinnaisena tutkinnon osana voidaan tunnustaa myös aikaisemmin hankittua osaamista tutkinnonperusteiden muodostumissäännön mukaisesti.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Tutustu tutkinnon perusteisiin täältä.

Tutkintokoulutus

Koulutukseen voit hakeutua joustavasti eli voit aloittaa silloin kun sinulle sopii. Koulutuksen kesto on 1,5-2 vuotta opintojen henkilökohtaistaminen ja aikaisempi osaaminen huomioiden.

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hakeutuvalla on jo valmiiksi sovittuna välinehuollon työpaikka, jossa oppisopimuskoulutus on mahdollista suorittaa. Työsuhteen tulee olla voimassa koko koulutuksen ajan.

Katso lisää omaehtoisesta koulutuksesta.

Lue lisää oppisopimuksesta.

Opiskelijaksi soveltuminen

Hakijalla tulee olla hyvä terveys (koulutus on SORA-lainsäädännön alaista koulutusta), riittävä fyysinen kunto ja riittävä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito (taso B1) sekä tietotekniset valmiudet. Kielitaidon vaatimus liittyy asiakasturvallisuuteen.

Terveydelliset edellytykset 1.8.2018 alkaen: Opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää fyysistä toimintakykyä, henkistä tasapainoa ja kykyä olla vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa.

Opiskelijaksi ei voida ottaa henkilöä, joka ei ole terveydentilaltaan tai toimintakyvyltään kykenevä opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin tai työelämässä oppimiseen, jos valtioneuvoston asetuksissa (1032 ja 1033/2011) määritellyissä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan tutkinnoissa opintoihin liittyvät turvallisuusvaatimukset sitä edellyttävät ja jos estettä ei voida kohtuullisin toimin poistaa. Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.

Opiskelijaksi ottamisen esteenä voivat olla

 • sellaiset psyykkiset sairaudet, jotka estävät käytännön työtehtäviin tai työelämässä oppimiseen osallistumisen, kuten ajankohtainen hoitamaton psykoosi tai vaikea toimintakykyä laskeva masennus.
 • sellaiset fyysiset sairaudet, kuten liikunta- ja tukielimistön sairaudet tai vammat sekä krooniset ihottumat, jotka rajoittavat toimintakykyä siinä määrin, että estävät käytännön työtehtävissä toimimisen tai työelämässä oppimiseen osallistumisen. 
 • päihteiden ongelmakäyttö tai päihderiippuvuus

Hakijan tulee ilmaista mahdolliset opiskelua tai työllistymistä haittaavat tekijät SORA-lainsäädännön mukaisesti. Tarvittaessa pyydetään lääkärinlausunto terveydentilasta.

Tutustu myös THL:n ohjeistukseen rokotuksista ja tartuntataudeista.

Opiskelijamaksu

Perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta. Opiskelijat kustantavat oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin itse.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Välinehuoltoalan perustutkinto, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Taitotalo

Taitotalo – innostuksesta osaamiseen

Taitotalo syntyi, kun AEL ja Amiedu yhdistivät voimansa. Taitotalo kouluttaa ja valmentaa rohkeita työelämän osaajia, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Taitotalon koulutustarjontaan kuuluvat muun muassa kiinteistö- ja rakennusala, turva-ala, prosessiteollisuus, teollisuuden huolto ja kunnossapito, energia-ala, ajoneuvotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka, liiketoiminta,...


Lue lisää oppilaitoksesta Taitotalo ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Taitotalo

Valimotie 8
00380 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.taitotalo.fi


Arvioinnit
Arvioinnit
Välinehuoltoalan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Oppilaitoksen arvioinnit
(4,3)
Perustuu 3 arviointiin
Näytä oppilaitoksen kaikki arvioinnit
Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Välinehuoltoalan perustutkinto täytä seuraavat tiedot: