🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Autotekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | Autotekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Autotekniikan insinöörikoulutus tarjoaa monia mahdollisuuksia sinulle, joka haluat työskennellä ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden parissa. Käytännönläheisiin opintoihin sisältyy runsaasti harjoittelua sekä innostavia projekteja. Varsinaisen autotekniikan lisäksi koulutukseen kuuluu johtamisen, asiakaspalvelun ja markkinoinnin opintoja sekä laadunhallintaa ja liiketoimintaa.

Autotekniikan insinöörinä työskentelet esimerkiksi ajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden katsastuksen, suunnittelun, valmistuksen, myynnin tai huollon parissa.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto-ohjelmalla on vuositavoitteet, jotka määräytyvät opintosuunnan mukaan.

Ensimmäisen vuoden aikana opit hallitsemaan autotekniikan matemaattiset ja fysikaaliset perusteet. Ensimmäisen ja toisen lukuvuoden välissä tutustut työelämään harjoittelijana.

Toisen vuoden aikana opit hallitsemaan autotekniikan perusteet ja tutustut autoalaan harjoittelijana.

Kolmannen lukuvuoden aikana työkonetekniikan opiskelijana tutustut suunnittelun menetelmiin ja ohjelmistoihin sekä harjoittelet ohjatusti suunnittelutehtävissä. Korjaamotekniikan opiskelijana tutustut ajoneuvoliiketoiminnan tekniikkaan teoriassa ja käytännössä. Lisäksi harjoittelet ohjatusti ajoneuvoliiketoiminnan toimihenkilönä toimimista. Älykkäiden koneiden opiskelijana tutustut elektroniikan ja tietotekniikan perusteisiin ja aloitat myös käytännön harjoittelun projektiopintojen avulla.

Neljännen vuoden aikana autotekniikan opiskelijana olet mukana tiimissä, joka suunnittelee ja rakentaa Formula Student -kilpa-autoja. Formula Student on maailmalla tunnettu kilpa-autoluokka, jossa opiskelijat kilpailevat itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan autoilla. Työkonetekniikan opiskelijana suunnittelet ajoneuvoja Student Formula -projektissa. Korjaamotekniikan opiskelijana markkinoit ja rakennat ajoneuvoja Student Formula -projektissa. Samalla opiskelet ajoneuvoliiketoiminnan taloutta. Älykkäiden koneiden opiskelijana tutustut nykyaikaisiin ohjausjärjestelmiin ja toteutat järjestelmäsuunnittelua projektiopintojen avulla.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu