AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | Konetekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Konetekniikan insinöörikoulutuksessa voit suuntautua koneautomaatioon, tuotekehitykseen, tuotantotekniikkaan, lentokonetekniikkaan tai älykkäisiin koneisiin. Erityisosaamistasi voi olla esimerkiksi konesuunnittelu tai tuotannon johtaminen. Luonnontieteiden perusteet sekä ammattiaineet statiikasta lujuusoppiin ja koneenosaopista tietokoneavusteiseen suunnitteluun ovat olennainen osa opintoja. Lisäksi pääset opiskelemaan käytännön taitoja materiaalitekniikan, hitsauksen, koneistuksen, koneenasennuksen ja koneautomaation laboraatioissa.

Konetekniikan insinöörinä pääset konesuunnittelun, lentokonetekniikan, automaation tai tuotannon monipuolisiin tehtäviin. Suunnittelu- ja esimiestehtävien lisäksi alan työtehtävät liittyvät tyypillisesti tuotekehitykseen, kunnosapitoon, markkinointiin ja koulutukseen. TAMKin vaikutusalueella toimii useita liikkuviin työkoneisiin ja konetekniikkaan erikoistuneita yrityksiä. Teknologiateollisuuden markkinat ovat kuitenkin globaalit, joten koulutus tähtää kansainväliseen osaamiseen.

Koulutuksen sisältö

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen tunnet konetekniikan perusteet ja matemaattis-luonnontieteelliset perusteet. Osaat toimia ohjatusti konetekniikan alueella työntekijätasoisissa tehtävissä.

Toisen vuoden opintojen jälkeen osaat konetekniikan keskeiset toiminnot. Sinulla on valmiudet avustavan työnjohtajan tai suunnittelijan tehtäviin. Tunnet eri tuotantomenetelmät sekä tuotannon suunnitteluun ja työturvallisuuteen liittyvät menettelyt. Osaat myös toimia avustavana työnjohtajana kokeneemman henkilön ohjauksessa.

Kolmannen ja neljännen vuoden aikana syvennät osaamistasi tuotantotekniikassa, koneautomaatiossa, tuotekehityksessä, lentokonetekniikassa, älykkäiden koneiden ja/tai teollisuustalouden alueilla. Pystyt itsenäisesti toimimaan avustavan työnjohtajan tai suunnittelijan tehtävissä. Hallitset osaamisalueita niin laajasti, että sinulla on valmiudet kehittyä työssäsi asiantuntijaksi.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu