Uudistimme ammatinvalintatestimme – kokeile uutta testiä täällä!

AMK-tutkinnot, päiväopinnot

Insinööri (AMK) | Talotekniikka | Sähköinen talotekniikka | päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu, paikassa Tampere
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Insinööri (AMK) | Talotekniikka | Sähköinen talotekniikka | päivätoteutus

Tavoite

Sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelma on sähkö- ja automaatiotekniikan alan insinöörikoulutusta, jossa opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja ylläpitämään ihmisille ja rakennusten toiminnalle keskeisiä teknisiä ratkaisuja sekä terveellisiä ja toimivia olosuhteita. Opinnoissa saat matemaattis-luonnontieteellisen pohjan sekä laajan osaamisen talotekniikan alueella. Opiskelussa tutustutaan todellisiin työelämän haasteisiin oppimisprojekteissa, joita tehdään monialaisissa ryhmissä yhdessä LVI-talotekniikan ja rakennusalan opiskelijoiden kanssa. Saat mahdollisuuksia perehtyä turvallisen sähköenergian käytön edellytyksiin, tulevaisuuden energiaratkaisuihin, kiinteistöautomaatioon, älykkäiden kiinteistöjen ohjaus- ja valvontaratkaisuihin, tietojärjestelmiin ja valaistukseen. Opinnot sisältävät laajasti sähkötekniikan opintoja ja ne täyttävät myös sähköpätevyysvaatimukset. Voit myös valita opintoja TAMKin LVI-talotekniikan ja sähkövoimatekniikan tai Tampereen yliopiston tarjonnasta.

Sähköisen talotekniikan osaamista tarvitaan sekä uudis- että korjausrakentamisessa ja yhä enemmän myös kiinteistöjen käytössä ja ylläpidossa, kun rakennuksiin tulee yhä enemmän älykkyyttä, tietotekniikkaa ja automaatiota sekä uusia energian tuotanto- ja käyttömuotoja. Sähkö- ja taloteknisen osaamisen lisäksi opit sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelmassa yhteistoiminnallisesti ratkomaan erilaisten tilojen käyttäjien tarpeita ja luomaan tulevaisuuden koteja ja toimitiloja, joissa keskeistä on toimivuus, turvallisuus ja käyttäjätarpeet.

 

Koulutuksen sisältö

Sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelman opinnot tähtäävät monipuoliseen tekniikka-, talotekniikka- ja sähkötekniikkaosaamiseen. Voit valita opintoja myös sähkövoimatekniikan koulutuksesta. Suuntaavissa opinnoissa on monialaisesti järjestettäviä kokonaisuuksia. 

Opinnot muodostuvat seuraavasti: perus- ja ammattiopinnot (180 op), vapaasti valittavat opinnot (15 op), harjoittelu (30 op) ja opinnäytetyö (15 op).

Sähköisen talotekniikan koulutus on perinteisesti ollut ja on edelleen useassa oppilaitoksessa osana laajaa sähkövoimatekniikan koulutusta. TAMKissa sähköisen talotekniikan tutkinto-ohjelma on oma erillinen hakukohteensa,  jossa voit keskittyä kiinteistöjen sähköjärjestelmiin, kiinteistöautomaatioon ja kiinteistöjen tietoteknisiin ohjaus-, valvonta- ja hälytysjärjestelmiin sekä valaistustekniikkaan.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Tampere
  • Viimeinen hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 Tampere

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampere on Suomen suosituin opiskelu- ja asuinkaupunki. Kaupungin sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, tapahtumat sekä kohtuulliset elinkustannukset tekevät siitä vetovoimaisen. Joka kuudes kaupungin yli 240 000 asukkaasta on opiskelija – täällä on helppo solahtaa joukkoon. Moni sanoo, että Tampere on...

Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu