Itsenäiset maisteriohjelmat

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, filosofian maisteri

Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Seuraava aloitus
Viimeinen hakuaika
Viimeinen hakuaika: Yhteishaku
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, filosofian maisteri

Tutkinto-ohjelman opiskelijana rakennat itsesi näköisen tutkinnon verkostomaisesta tarjonnasta.

Ohjelman yhteiset opinnot antavat valmiuksia muuttuvan yhteiskunnan ja työelämän viestintä- ja vuorovaikutushaasteisiin ja syventävät tutkimukseen perustuvaa tietoa. Erikoistumisalan opiskelu takaa asiantuntijatehtävissä tarvittavat tiedot.

Tavoitteet

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmassa sinulla on mahdollisuus opiskella Turun yliopiston laajan kielivalikoiman kieliä. Voit opiskella englantia, espanjaa, italiaa, latinaa, klassista kreikkaa, ranskaa, ruotsia (pohjoismaisia kieliä), saksaa, suomalais-ugrilaisia kieliä tai suomea. Lisäksi voit suorittaa opintokokonaisuuksia kiinan, unkarin, venäjän ja viron kielistä. Erikoistumisalasi voi olla myös digitaalinen kielentutkimus.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma tarjoaa monipuolisen ja sinun omiin uratavoitteisiisi joustavasti mukautuvan koulutuksen. Saat valmiudet toimia erilaisissa viestinnän ja kieli- ja kulttuuriasiantuntijan tehtävissä.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelmasta valmistuvat maisterit tuntevat kielten yhteiskunnallisen ja kulttuurisen merkityksen. He kykenevät analysoimaan kielellisen vuorovaikutuksen ja vaikuttamisen ominaispiirteitä. Heillä on syvälliset tiedot kielen rakenteesta, vaihtelusta ja käytöstä.

Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma (KIAS) sopii sinulle, jos tähtäät muihin kuin perinteisiin opettajan, kääntäjän tai tulkin työtehtäviin. Se on hyvä vaihtoehto, jos olet kiinnostunut kielestä sosiaalisena ilmiönä, kielten käytöstä ennen ja nyt, kieliteknologiasta tai kieli-, kirjallisuus- tai kulttuuriosaamisen yhdistämisestä yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Myös tutkijan uralle tähtäävälle kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma tarjoaa hyvän pohjan.

Tutkinto-ohjelma sisältää oman erikoistumisalan opintoja ja muita opintoja, joista osa on kaikille yhteisiä:

  • Erikoistumisalan opinnot syventävät yhden tai useamman kielen rakenteen, käytön ja kulttuurin asiantuntijuutta.
  • Yhteiset ja muut opinnot harjaannuttavat tulevaisuuden työelämän viestintä- ja vuorovaikutustaitoihin ja antavat valmiuksia toimia monikielisen yhteiskunnan asiantuntija- ja tutkimustehtävissä.
  • Lisäksi tutkintoon on mahdollista sisällyttää sivuaineopintoja. Monialaisen Turun yliopiston sivuainetarjontaa hyödyntäen voit rakentaa tulevan asiantuntijaprofiilisi monella tavalla.

Maisterin tutkinnon suoritettuasi olet asiantuntija, joka ymmärtää syvällisesti kielen olemusta, on perehtynyt erikoistumisalaansa, kykenee itsenäiseen tiedonhakuun ja tiedon tuottamiseen sekä kriittiseen ajatteluun.

Tällaisia kieliasiantuntijoita tarvitaan yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin erilaisissa suunnittelu-, tutkimus- ja johtotehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Lähde: Opintopolku

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, filosofian maisteri, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Viimeinen hakuaika: Yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelma, filosofian maisteri? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu