🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kandi- ja maisteriohjelmat

Kiinan kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
3 + 2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Kiinan kieli, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Haluatko kiinan kielen asiantuntijaksi? Haluatko tietää miten sosiaalinen media muuttaa kieltä tai miten maailman vanhin käytössä oleva kirjoitusjärjestelmä taipuu digitaaliseen viestimiseen? Onko tavoitteenasi työskennellä tärkeissä asiantuntijatehtävissä, joissa edellytetään kiinan kielen osaamista ja kiinalaisen kulttuurin ja yhteiskunnan tuntemusta?

Turun yliopiston kiinan kielen kandidaattiopinnoissa hankit vahvan kiinan kielitaidon, perehdyt kiinalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä omaksut kielen ja vuorovaikutuksen analyysitaitoja. Opit miten erilaiset kielet toimivat ja miten niillä voi vaikuttaa. Opit myös soveltamaan näitä tietoja käytännössä, seuraamaan oman alasi kehitystä ja päivittämään osaamistasi työelämän muuttuvien tarpeiden mukaan. Koulutus tarjoaa tietoja ja taitoja, joita tarvitaan esimerkiksi monissa yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin tehtävissä. Kandidaatinopinnot suoritettuasi valmistut humanististen tieteiden kandidaatiksi.

Tavoitteet

Humanististen tieteiden kandidaatin tutkintoa varten suoritat kiinan kielen perus- ja aineopinnot. Perusopinnoissa saat perustiedot kiinan kielestä, sen kieliopista ja erityispiirteistä, ääntämisestä ja kirjoitusjärjestelmästä. Tutustut opintojen kautta myös kiinankielisten alueiden yhteiskuntiin ja kulttuuriin sekä kiinalaiseen tapaan viestiä. Opetus koostuu pääasiassa luennoista ja harjoituksista, joiden kautta tietoja opetellaan soveltamaan. Opinnoissa tutustut kielentutkimuksen perusteisiin ja kehität analyysitaitojasi. Perusopinnoissa harjoitellaan myös työelämässä tarvittavia viestintätaitoja ja teknologian käyttöä.

Aineopinnoissa syvennetään perusopinnoissa hankittuja tietoja. Opinnoissa perehdytään kiinan kielen alueelliseen, sosiaaliseen ja tilanteiseen vaihteluun, kielen kehitykseen ja kielipolitiikkaan sekä kartutetaan kiinan kielen kielitietoa ja perehdytään kiinan kielen ammattimaiseen ja akateemiseen kirjalliseen ilmaisuun. Kursseilla käytetään vaihtelevia opetusmenetelmiä, jotka kehittävät mm. verkkotyöskentely-, projektinhallinta- ja viestintätaitoja. Opinnot ovat kielilähtöisiä ja tähtäävät sujuvaan kiinan kielen suulliseen ja kirjalliseen taitoon syventäen kuitenkin myös kiinan kielen teoreettista tietopohjaa. Opinnoissa tutustutaan kielen ja vuorovaikutuksen ilmiöiden analyysimahdollisuuksiin ja perehdytään siihen, miten kiinan kieltä käytetään erilaisissa työelämän ja akateemisen maailman viestintätilanteissa.

Erikoistuminen tapahtuu maisteriopinnoissa. Maisteriopinnoissa kiinan kielen opiskelijat valitsevat kieliasiantuntijuuden tutkinto-ohjelman, jossa hankit kielikohtaisen asiantuntemuksen, ja ohjelman muut opinnot antavat valmiuksia muuttuvan kotimaisen ja kansainvälisen yhteiskunnan ja työelämän viestintä- ja vuorovaikutushaasteisiin.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Turku
  • Hakuaika: Kevään yhteishaku (13.–27.3.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri

Turun yliopisto | University of Turku
Yliopistonmäki, Opiskelijakeskus Disco
20014 Turun yliopisto

Turun yliopisto | University of Turku

Turun yliopistosta valmistuu asiantuntijoita ja johtajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Koulutamme osaajia yli tiedekuntarajojen: ekologisia juristeja ja yrittäjähenkisiä humanisteja. Meiltä valmistuneet ovat kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille on kysyntää työmarkkinoilla. Kahdeksan tiedekunnan monitieteisessä yliopistossamme voit räätälöidä opintojen sisältöä omien...

Lue lisää oppilaitoksesta Turun yliopisto | University of Turku ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu