Kesän lisähaku on auki! Tutustu koulutuksiin ja nappaa opiskelupaikka syksyksi! 🤩

Kansanopistot
Ei arviointeja

Pelimusiikki

Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Pituus
1 lukuvuosi
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Kysy lisätietoja koulutuksesta! 👍

Pelimusiikki

Pelimusiikkilinja on suunniteltu niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin harrastajalle. Linjan aikana panostetaan opiskelijan oman tekemisen ja luovuuden tukemiseen. Linjan tarkoituksena on antaa opiskelijalle valmiuksia toimia itsenäisesti pelimusiikkialalla, sekä valmentaa opiskelijaa jatko-opintoihin pyrkimiseen.

Tarjolla on laadukasta, käytännönläheistä opetusta paitsi itse pääaineesta myös esim. siihen liittyvän osaamisen markkinoinnista, musiikin teoriasta ja alaan liittyvästä yrittäjyydestä.

Linjan hintaan sisältyy myös yksi viikoittainen 30min yksityistunti: rummut, lyömäsoittimet, basso, keyboardit, kitarat tai laulu. Halutessaan opiskelija saa yksityistuntinsa elektronisesta musiikista tai biisinteosta.

Pelimusiikin opinnot

Vuoden aikana käydään läpi muun muassa seuraavia aiheita: sävellys, sovittaminen, orkestrointi, musiikkiohjelmistojen käyttö, samplekirjastojen käyttö ja luominen, äänisuunnittelu (syntetisaattori (subtractive, FM, Additive, Wavetable), audion manipulointi, efektit), miksaus (perusteet ja luovuus), pelien ja pelimusiikin historia, musiikin teoria ja masterointi.

Lisäksi kurssin aikana tutustutaan Unity -ohjelmiston perusteisiin ja ääniominaisuuksiin. Vuoden aikana on tarkoitus kokeilla äänisuunnittelua myös käytännössä yhteistyökumppanien toimittamiin Unity-peliprojekteihin.

Koulutuksen toteutus

Opiskelijalla on suositeltavaa olla käytettävissään tietokone, johon on asennettu jokin seuraavista ohjelmista: Ableton Live / Logic 9 tai X / Pro Tools / Reason / FL Studio / Bitwig / Reaper / Cubase / Presonus Studio 1. Linja on mahdollista aloittaa myös ilman omaa tietokonetta ja hankkia tarvittava ohjelmisto oppilaitoslisenssillä.

Pääpaino kurssin aikana on Ableton Live-, Pro Tools- ja Unity-ohjelmistoilla, mutta tehtävät pyritään toteuttamaan siten, että ne voi suorittaa millä tahansa yllä mainituista DAW-ohjelmista.

Kurssin pääopettajana toimii Josu Mämmi, joka on julkaissut elektronista musiikkia itse, Super Life Recordsin sekä hollantilaisen Twisted Shuffle -levymerkin kautta. Hän on myös julkaissut sample-kirjastoja sounds.com:ssa ja Beatport Soundissa omalla Self Help Series -labelilla. Hänen edellinen levynsä Spring/Summer 16 arvosteltiin arvosanoin 4,5/5 Dj Mag-lehdissä sekä Euroopassa että Amerikassa. Levylle osoittivat tukensa mm. Laurent Garnier, Bambou-nou ja Jori Hulkkonen. Josu Mämmi valmistui Helsingin Metropolia AMK:sta musiikkipedagogiksi vuonna 2013.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Pelimusiikki, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan oppilaitoksen sivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Hakemuksen voit täyttää opiston verkkosivuilla ja lähettää sähköpostin liitetiedostona tai suoraan lomakkeella nettisivujen kautta.

Tutkinto / todistus

Kansanopistolinja

Kustannukset

Koulutus on maksullista, kysy lisätietoa suoraan oppilaitokselta yhteydenottolomakkeen kautta. Koulutus oikeuttaa Kelan opintotukeen, mutta ei vähennä mahdollisia tulevia tukikuukausia korkeakouluopinnoista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Pelimusiikki? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.
Varsinais-Suomen Kansanopisto
Vistantie 37
21530 Paimio

Varsinais-Suomen Kansanopisto

Vuonna 1899 perustettu Varsinais-Suomen Kansanopisto on Varsinais-Suomen Aikuiskoulutussäätiön ylläpitämä yksityinen oppilaitos Paimiossa. Opiston arvot perustuvat humanismiin, ekologisuuteen sekä kansainvälisyyteen. Lukuvuoden mittaiset opintolinjat tarjoavat valmentavaa ja jatko-opintoihin tähtäävää koulutusta kulttuurialalta. Linjoilla voit valmistautua jatko-opintoihin ja vähintään lukuvuoden mittaisesta kansanopistolinjasta saat kuusi...

Lue lisää oppilaitoksesta Varsinais-Suomen Kansanopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu