Sivuston käyttötapa: Mobiili

Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja

Ylä-Savon ammattiopisto
Yhteenveto
Joustavasti
Viimeinen hakuaika: Jatkuva haku
   
Lähiopetus
Kiuruvesi
Ammatilliset perustutkinnot

Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja

Ratsastuksenohjaaja pitää yllä hevosten koulutustasoa sekä kouluttaa ja perehdyttää asiakkaitaan ratsastuksen saloihin. Ratsastuksenohjaaja työskentelee yleensä ratsastus-, ravi- tai vaellustalleilla, oppilaitoksissa tai ratsastustoimintaa järjestävissä hevosalan yrityksissä. 

Kärsivällisyys ja maltti on valttia, sillä ratsastuksenohjaajan arkeen kuuluu ratsastustuntien pitäminen ryhmille, joiden taso voi olla hyvinkin vaihteleva. Työnkuvaan kuuluu myös hevosten hoitoa, tallitöitä sekä hevosten ratsastamista ja ajamista. Ratsastuksenohjaajalta kysytään hyvää yleiskuntoa ja joustavuutta sekä hyvää asennetta ja pitkää pinnaa, joita mm. kilpailujen tiukka rytmi vaatii. Niin itsenäiset otteet kuin myös hyvät tiimityöskentelytaidot ovat tässä työssä tarpeen

Työtehtävät

Ratsastuksenohjaajan työhön kuuluu ohjattujen ratsastustuntien pitäminen eritasoisille asiakasryhmille, ratsastustallin tai -koulun hevosten terveydentilan seuranta, tallityöt, hevosten liikutuksia ratsastaen, erilaisten hevosharrastekerhojen pitäminen ja yhteistyö ratsastusseurojen kanssa.

Hevosalan työpaikat

Ratsastuksenohjaaja voi hakea töitä ratsastustalleilta ja -kouluista, vaellustalleilta ym. hevosalan yrityksistä, joissa järjestetään ohjattua ratsastustoimintaa. Osa koulutuksen käyneistä perustaa oman yrityksen tai jatkaa maatilayrittämistä ja hevostalouden kehittämistä omalla tilallaan.

Ammatin vaatimukset

Hevosalan ammatit ovat fyysisesti raskaita ja vaativat hyvää yleiskuntoa. Ammatit edellyttävät itsenäistä ja oma-aloitteista työskentelyä. Muuttuvat olosuhteet, erilaiset asiakasryhmät ja kilpailujen nopeat aikataulut edellyttävät positiivista asennetta, kykyä joustaa ja toimia yhteistyössä valmentajien, kilpailijoiden ja harrastajien kanssa.

Hevosalan työntekijän on viihdyttävä hyvin eläinten parissa sekä jatkuvasti ylläpidettävä ja kehitettävä hevosten käsittelytaitoaan. Rehun- tai eläinpölylle allergisille nämä työt eivät sovellu.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Jos päätät peruskoulun keväällä, voit hakea koulutukseen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto, ylioppilastutkinto tai korkeakoulututkinto, tai jäit ilman koulutuspaikkaa yhteishaussa, voit hakea jatkuvassa haussa.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto, ratsastuksenohjaaja.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Ylä-Savon ammattiopisto

Ylä-Savon ammattiopisto

Tutustu OPISKELIJAN IHME –pakettiin. Asu huikean edullisesti viihtyisässä soluasunnossa (sis. netti ja vesi) ja opiskele ammatti YSAOlla. KipinKapin hae uutta tietoa ja taitoa YSAOn monipuolisesta opintotarjonnasta ja tule ihmeidentekijäksi! YSAO avaa ovet työelämään, tänään ja huomenna. Ylä-Savon ammattiopisto on alueen, yritysten ja...


Lue lisää oppilaitoksesta Ylä-Savon ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Ylä-Savon ammattiopisto

Asevelikatu 4
74100 Iisalmi

 Näytä puhelinnumero
www.ysao.fi


Arvioinnit
Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.
Tämäkin voisi kiinnostaa sinua...

Koiralähtöinen verkkokoulutus

Varaa paikkasi 24.1.2022 alkavasta koulutusohjaajan live-verkkokoulutuksesta tai omatoimisesta verkkokoulutuksesta, jonka voit aloittaa vaikka heti.

Ota yhteyttä

Tilataksesi lisätietoa koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | ratsastuksenohjaaja täytä seuraavat tiedot: