Ammatilliset perustutkinnot

Hevostalouden perustutkinto | kengityskoulu (hevostenhoitaja)

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kaustinen
Pituus
Noin 1 vuosi
Pituus
Noin 1 vuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hevostalouden perustutkinto | kengityskoulu (hevostenhoitaja)

Tyttö ja hevonen

Koulutuksessa opit tekemään hevoselle peruskengityksen. Opit huolehtimaan hevosen kavioterveydestä ja käsittelemään erilaisia hevosia kengityksen yhteydessä turvallisesti. Opit tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia kaviovammoja ja sairauksia. Opit kavion toimintaperiaatteet ja erilaisten kenkien käyttötarkoituksen.

Koulutus antaa valmiuksia toimia hevosten kengittäjänä.

Sisältö

Koulutuksessa opit:

  • Käyttämään ja huoltamaan kengitysvälineitä
  • Kavion anatomiaa ja fysiologiaa
  • Arvioimaan rakenteen ja kengityksen merkitystä hevosen terveydelle
  • Arvioimaan hevosen vuolu- ja kengitystarpeen
  • Vuolemaan hevosten kaviot
  • Irrottamaan ja kiinnittämään hevoskengät
  • Tunnistamaan ja hoitamaan erilaisia kaviovammoja sekä -sairauksia

Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnonosat:
Peruskengityksen tekeminen 60 osp
Hevosten päivittäisistä hoitotoimista huolehtiminen 10 osp

Lisäksi voit halutessasi suorittaa muita tutkinnonosia henkilökohtaisten tarpeidesi mukaisesti. Esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämisen ja kehittämisen tueksi voit valita hevosalan yritystoimintaan liittyviä tutkinnonsia.

Koulutus sisältää lähiopetusta n. 3 pv/kuukausi. Lisäksi opiskelu sisältää työssäoppimista tai itsenäistä harjoittelua, verkko-opiskelua ja itsenäistä tiedonhakua. Koulutus kestää noin vuoden.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hevostalouden perustutkinto | kengityskoulu (hevostenhoitaja), voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu hevosten kengityksestä ja kavionhoidosta kiinnostuneille. Hakeutujilta edellytämme aiempaa osaamista hevosten kanssa toimimisesta koulutuksen, harrastustoiminnan tai työkokemuksen kautta.

Mikäli sinulla ei ole riittävää osaamista, voit hakeutua ensin hevostalouden perustutkinnonosioon Monipuoliset hevostaidot, jossa hankit tarvittavan osaamisen.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto, kengityskoulu (hevostenhoitaja)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | kengityskoulu (hevostenhoitaja)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu